Mariager jubler: Motorvejsskilt vil gøre os mere kendte

Det nye, brune turistskilt, der viser vej til Mariager, er blevet stillet op kort før afkørsel 37 ved Handest. Oprindeligt var det meningen, at Mariager gerne ville have haft skiltningen ved afkørsel 36 ved Onsild. Men den placering blev familieattraktionen Verdenskortet i Klejtrup altså tildelt for knap et år siden. Privatfoto

Mariager jubler: Motorvejsskilt vil gøre os mere kendte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter mere end et års ventetid kan Mariager endelig glæde sig over at have fået sine helt egne turistskilte på motorvejen. De nye skilte, som viser vej til "Mariager Rosernes by", er nu blevet sat op kort før afkørsel 37 ved Handest.

Mariager: Tusindvis af trafikanter og turister på den nordjyske motorvej har for nylig fået et nyt skilt at kigge på.

Kort før motorvejens afkørsel 37 ved Handest er der således blevet opstillet et brunt turistskilt i både nord- og sydgående retning. Et skilt, der fortæller de mange forbikørende, at der lige i nærheden er en attraktion ved navn "Mariager Rosernes by", som er værd at lægge vejen forbi.

Opsætningen af de to skilte er kulminationen på det arbejde, som en lille arbejdsgruppe i Mariager påbegyndte for mere end et år siden. Og at man nu er nået helt i mål med projektet, bringer da også stor glæde.

- Det er rigtig dejligt. Jeg blev så glad, da jeg forleden kørte forbi på motorvejen og så det. Jeg er sikker på, at det vil være med til at gøre Mariager mere kendt i folks bevidsthed, siger Jane Grøn, der har været en del af den lille arbejdsgruppe.

Masser af lokal opbakning

Siden foråret 2017 har hun og et par andre repræsentanter fra Cittaslow Mariager, Mariager Handel og Mariager Turistforening arbejdet på at få en skilteansøgning fra byen til at blive taget i betragtning af Vejdirektoratets regionale udvalg i Region Nordjylland.

- Det rigtig gode ved det hele er jo, at skiltet er resultatet af et samarbejde på tværs af hele byen. Vi har selv skrabet pengene sammen via foreninger og lokale sponsorer, og det giver en vis form for sammenhold i byen, siger Jane Grøn med henvisning til, at det er en række lokale foreninger og virksomheder i Mariager, der har været med til at fremskaffe de cirka 140.000 kroner, som opsætningen af turistskiltet har kostet.

Blandt de i alt 16 lokale sponsorer er blandt andre Mariager Camping, FL. Smidth, Mariager-Handest Veteranjernbane, Mariager Museum, Mariager Saltcenter, Akzo Nobel, Mariager Handel, Mariager Turistforening og Cittaslow.

Udstråler kulturarv og idyl

Det grafiske udtryk på det nye turistskilt består af opridset af en rose og Mariager Kirke.

Beslutningen om at lade de to ting være i fokus er truffet i et samarbejde mellem den lokale arbejdsgruppe og det designbureau, der har assisteret Vejdirektoratet med udarbejdelsen af samtlige brune turistskilte.

- Vi sendte nogle forskellige idéforslag ind til bureauet. Men da de så Mariager Kirke, var de ikke i tvivl om, at den skulle være end del af det, siger Jane Grøn, der er godt tilfreds med resultatet af skiltets udseende.

- Jeg synes, det repræsenterer en god balance mellem den kulturarv, som præger både Mariager Kirke og resten af byen, og den idyl, som rosenhaven og de mange roser rundt om er med til at skabe, siger hun.

De lokale initiativtagere forventer, at det brune turistskilt vil bringe flere turister til Mariager i fremtiden. Hverken Mariager Handel, Mariager Turistforening eller Cittaslow har dog nogen planer om at lave nogle målinger på, om skiltet rent faktisk gør en forskel for turistantallet i byen.

Den del af opgaven vil man overlade til kommunens officielle turistorganisation, Visit Mariagerfjord.

Mariager jubler: Motorvejsskilt vil gøre os mere kendte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce