Skulle have været et åndehul for lokale: Nu vælter rosenhaven i turister

Rosenentusiast og medinitiativtager til rosenhaven i Mariager, Eskild Skau (th), fik tirsdag eftermiddag besøg af omkring 60, internationale gæster, der alle deler hans store interesse for roser. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

Skulle have været et åndehul for lokale: Nu vælter rosenhaven i turister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rosenhaven i Mariager har endnu kun to år på bagen. Ikke desto mindre er haven gået hen og blevet lidt af en turistmagnet for Rosernes By. Og det bringer glæde hos havens initiativtagere.

Mariager: Da rosenhaven i Mariager blev anlagt og indviet for to år siden, var tanken med og forventningen til den, at den skulle være et åndehul for byens borgere. Men siden da har det lille anlæg vokset sig til at være meget mere end det.

- Rosenhaven er blevet en turistattraktion uden mage og lige. Det havde vi ikke set komme, men vi kan næsten ikke få armene ned over det, siger rosenentusiast og medinitiativtager til rosenhaven, Eskild Skau, der i løbet af de seneste par år er blevet kendt i Mariager som byens helt egen "statsgartner".

Han fortæller, at den kommunale turistorganisation i Mariagerfjord Kommune, Visit Mariagerfjord, anslår, at der i løbet af 2017 var intet mindre end 40.000 mennesker igennem rosenhaven i Mariager.

- Det er katteme mange. I mit hoved er det tal måske lige lovlig vidtløftigt - jeg ville i hvert fald ikke turde buse ud med det. Men jeg vil godt buse ud med, at der har været rigtig, rigtig mange mennesker en tur igennem rosenhaven, siger Eskild Skau.

Stemningen er vendt

De mange besøgende i det lille rosenanlæg i Mariager står i skærende kontrast til de mange indvendinger, som rosenhavens initiativtagere til at starte med blev mødt af fra store dele af byens borgere.

For tre år siden skabte det nemlig en vældig furore, da det kom frem, at Mariagerfjord Kommune havde besluttet at inddrage naturlegepladsens fodboldbane ved Munkholmanlægget i Mariager til fordel for en rosenhave. Men ifølge Eskild Skau er de kritiske røster for længst forstummet.

- Nu klapper folk i deres hænder. Og det betyder alt for både Erik (Kirkegaard Mikkelsen, red.) og mig, at vi kan sige til hinanden, at vi et eller andet sted alligevel formåede at ramme rigtigt med initiativet, siger Eskild Skau.

Skulle have været et åndehul for lokale: Nu vælter rosenhaven i turister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce