Rasende Pia Adelsteen: De vil ikke have noget med mig at gøre

Pia Adelsteen fra Dansk Folkeparti var langt fra tilfreds med det tilbud, som Mogens Jespersen gav hende i forbindelse med konstitueringsforhandlingerne i Mariagerfjord Kommune natten til onsdag. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

Rasende Pia Adelsteen: De vil ikke have noget med mig at gøre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der var ikke mange poster i luften til Pia Adelsteen, da Dansk Folkeparti natten til onsdag gik til konstitueringsforhandlinger med Venstre og Konservative. Derfor tog hun sine gode ting og gik.

Mariagerfjord: Dansk Folkepartis Pia Adelsteen forlod natten til onsdag klokken 02.03 det lokale i Hobro Idrætscenter, der dannede rammen om konstitueringsforhandlingerne mellem hendes eget parti, Venstre og Det Konservative Folkeparti.

Årsagen var ifølge Pia Adelsteen selv, at man fra Venstres side havde set helt bort fra det faktum, at hun havde fået 430 personlige stemmer ved tirsdagens kommunalvalg. Et stemmeantal, der gjorde hende til den politiker, der havde fået syvende flest personlige stemmer af alle de 93 opstillede byrådskandidater.

- Jeg kan lige så godt tage hjem. De vil ikke have noget med mig at gøre. De giver de to andre en formandspost, men mig ser de helt bort fra. Det har intet med politikken at gøre, rasede den 54-årige MF'er, da hun havde forladt forhandlingslokalet og blev passet op af socialdemokrater, der ville vide, hvad der foregik inde bag den lukkede dør.

Tyve minutter senere gjorde Pia Adelsteen alvor af sit udsagn.

Hun pakkede sin håndtaske, sagde farvel og tak, og trak sin ægtemand Kim Christiansen ud fra valgfesten og med hjem til Mariager.

 
Jørgen Hammer Sørensen, gruppeformand i Dansk Folkeparti

Tunge poster til to

Imens blev hendes to partifæller og kommende byrådskolleger Jan Andersen og Jørgen Hammer Sørensen siddende ved forhandlingsbordet.

Det sikrede partiet to formands poster til de to mænd i form af formandsposten i sundhed- og omsorgsudvalget samt en plads i økonomiudvalget til Jan Andersen, mens Jørgen Hammer Sørensen fortsætter den kommende byrådsperiode som formand for teknik- og mijøudvalget. En post han allerede bestrider i dag.

Om den bratte afsked med Pia Adelsteen siger Jørgen Hammer Sørensen:

- Hun stillede nogle ultimative krav over for Mogens Jespersen som pris for gå med i konstitueringen og pege på ham som borgmester. Det afslog han, og derfor valgte hun at forlade lokalet.

Levnede plads til R

Hvilke ultimative krav, der var tale om, ønsker Jørgen Hammer Sørensen imidlertid ikke at løfte sløret for.

- Nu var det jo et lukket møde, vi deltog i, så det ønsker jeg ikke at komme ind på. Men jeg kan sige, at hun forlangte nogle af de tunge poster, der skulle fordeles. Men det ville Mogens (Jespersen, red.) ikke honorere, fordi de poster skulle gå til nogle andre, siger Jørgen Hammer Sørensen.

Har I set bort fra Pia Adelsteen i Dansk Folkepartis konstitueringsforhandlinger i Mariagerfjord?

- Ja, for hun gik jo. Hvis hun var blevet, så havde vi fundet nogle poster til hende, selvom jeg ikke kan komme nærmere ind på hvilke, lyder det fra Jørgen Hammer Sørensen.

Pia Adelsteens afsked med konstitutionsforhandlingerne gav i stedet en åbning til Radikale Venstres Casper Hedegaard, som overtog DF'erens plads ved forhandlingsbordet.

Det gav ham en post i økonomiudvalget, som i forbindelse med konstitueringsaftalen bliver udvidet, så det kommer til at bestå af ni medlemmer i stedet for de hidtidige syv.

Se videoen: Konstituering på plads i Mariagerfjord Kommune

Rasende Pia Adelsteen: De vil ikke have noget med mig at gøre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce