Opdateret: Tre drenge varetægtsfængslet for røverier

Arkivfoto

Opdateret: Tre drenge varetægtsfængslet for røverier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre drenge sad mandag i grundlovsforhør for tre røverier og et røveriforsøg

Randers: (Opd. 14.30) De tre drenge blev mandag varetægtsfængslet i ungdomssurrogat i foreløbig 14 dage. En af dem sendes til en institution på Stevns, en anden på institution et sted på Sjælland, mens den tredje starter med en tur i arresten et par dage og derefter bliver placeret på institution.

Oprindelig artikel:

Det var tre velklædte drenge, der blev fulgt til grundlovsforhør i retssal G i Retten i Randers mandag middag. Udenfor retslokalet sad forældrene til en af de unge drenge.

- Det er godt nok tidligt. Det er alt for tidligt, lød det flere gange fra drengens mor, som var rystet over, at hendes søn skulle i grundlovsforhør for de forseelser, han er sigtet for.

- Det er grove drengestreger, men det er da bare drengestreger, sagde hun.

Inde i retslokalet tegnede der sig en noget anden virkelighed end den, moderen skitserede, mens hun gik hvileløst rundt og ventede på at komme ind til sin søn.

Anklageren kunne nemlig berette, at de tre drenge var sigtet for tre røverier og et røveriforsøg søndag mellem klokken 11.15 og 12.24.

Det ene af de fire ofre, en 66-årig kvinde, var ved røveriet blevet skubbet så kraftigt, at hun faldt til jorden og slog ryggen mod kantstenen.

Også en 89-årig kvinde var faldet til jorden efter de tre drenges hårdhændede behandling. Hun havde dog formået at holde så godt fast i sin taske, at drengene var flygtet fra stedet.

Mens anklageren læste sigtelserne op, sad de tre drenge stille og roligt og lyttede.

Deres forsvarer, Henrik Brandt, kunne herefter afsløre, at de tre drenge erkendte sig skyldige i tyveri, men ikke i røveri. Den ene af de tre nægtede dog helt at have noget at gøre med episoden, hvor den 66-årige faldt og slog ryggen.

Anklageren anmodede herefter om dørlukning, fordi de tre drenge alle var under 18 og på grund af den videre efterforskning.

Denne anmodning efterkom dommeren. Derfor måtte de mange familiemedlemmer, som efterhånden var dukket op, forlade retslokalet.

Efter nyheden om overfaldene kom frem søndag, har der været mange kommentarer om, at de tre drenge skulle være af udenlandsk herkomst. Det var dog kun tilfældet for en af de tre, mens de to andre må siges at være pæredanske.

Sigtelser
Drengene var sigtet for tre overtrædelser af straffelovens paragraf 288 stk 1, som lyder: For røveri straffes med fængsel indtil 6 år den, som for derigennem at skaffe sig eller andre uberettiget vinding ved vold eller trussel om øjeblikkelig anvendelse af vold 1) fratager eller aftvinger nogen en fremmed rørlig ting

Derudover blev de sigtet for et forsøg på røver

Opdateret: Tre drenge varetægtsfængslet for røverier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce