Underselskab i Gardin Lis begæret konkurs af Skat: - Jeg saver den dårlige gren af

Et af Gardin Lis' underselskabet er blevet begæret konkurs af Skat. Her ses indehaver Lis Bilde, da virksomheden sidste år fik CSR-prisen og i den anledning havde besøg af statsminister Lars Løkke Rasmussen og borgmester Claus Omann Jensen. Arkivfoto: Annelene Petersen

Underselskab i Gardin Lis begæret konkurs af Skat: - Jeg saver den dårlige gren af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lis Bilde, i daglig tale kendt som Gardin Lis, er blevet begæret konkurs med et af sine otte selskaber, efter at hun har opgivet at betale Skat af de penge, hun skylder.

Randers: De sidste fire år har Lis Bilde, i folkemunde kendt som Gardin Lis, været tynget af en skattesag og investeringer i swap-lån og schweizerfranc. Dette har nu ført til, at Skat har begæret selskabet ApS (tidligere Gardin Lis ApS) konkurs. Selskabet er et af otte underselskaber i Lis Bildes holdingselskab, der efter konkursen nu består af syv selskaber med base i Randers, Odense, København, Aalborg, Hobro og Aarhus samt Gardin Lease, der er et leasingselskab.

- Det er ikke konceptet Gardin Lis, der er gået konkurs, men jeg har været nødt til at skære en af de dårlige grene af for at komme videre, siger Lis Bilde.

Det endelige beløb, som hun skylder skattevæsenet er ikke gjort op, men det drejer sig, ifølge Lis Bilde, om i omegnen af et par millioner kroner.

- Alle kreditorer er informeret, men det er kun skattevæsnet, der har penge til gode, siger Lis Bilde.

På spørgsmålet om, hvorvidt manglende skattekroner ikke også indirekte rammer andre, beklager Lis Bilde, at hun ikke har kunnet betale den manglende gæld, men hun betragter ikke sig selv som lovløs eller amoralsk.

- Når jeg ser, hvordan pengene fosser ud af statskassen andre steder, så tænker jeg ikke, at bette mig ændrer det store, siger hun og understreger, at hun ikke er konkursrytter, og at hun de sidste 20 år har betalt 138 millioner kroner til skattevæsenet.

Lis Bilde betragter likvideringen af sit selskab som et nødvendigt bump på vejen i det planlagte generationsskifte, hvor hendes fire sønner på sigt skal overtage virksomheden.

- Dybest set er det imod mit princip at nedlægge noget som helst, men det er nu engang nødvendigt at skære en dårlig gren af for at kunne skabe fortsat fremgang i vores ellers sunde og vækstende virksomhed, siger Lis Bilde.

Amtsavisen følger op på sagen.

Underselskab i Gardin Lis begæret konkurs af Skat: - Jeg saver den dårlige gren af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce