Bluesfestival blæser på regn og rusk

Jørn Bjerre: Vi tager vore forholdsregler og er ppå forkant med det varslede regnvejr. Arkivfoto: Lars Rasborg

Bluesfestival blæser på regn og rusk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Men folkene bag weekendens store blues-festival tager action på de brogede vejrmeldinger og stiller pavilloner op til gadens musikanter i midtbyen.

Randers: Udsagnet "der findes ikke noget dårligt vejr, kun dårlig påklædning" holder ikke helt stik, når vi taler gademusik. For regn i stænger kan tage pynten af enhver udendørs aktivitet. Også selv om det drejer sig om musik.

Alligevel er man ved godt mod forud for weekendens store blues-sats, hvor Randers for alvor markerer sig som festivalby.

- Vi tager vore forholdsregler. Og så håber vi naturligvis på, at det bliver et par dage med kun skiftende byger, siger Jørn Bjerre, talsmand for Randers City Blues Festival.

Derfor vil der til lørdagens mange udendørs koncerter blive opstillet pavilloner rundt omkring i midtbyen, så musikinstrumenterne og musikerne i hvert fald ikke bliver våde, hvis det skulle dryppe fra oven.

Men ellers er alt ved at være klar til det store musik-rykind. Meget af det praktiske arbejde med sceneopsætning, barsalg og oprydning står en hær på 40 frivillige klar til at tage sig af. Og så er der blandt disse en lille eksklusiv tjans som blues-guide.

- De skal følge musikerne rundt på gader og stræder og anvise, hvor de skal spille, siger Jørn Bjerre, der glæder sig over, at så mange har tilbudt festivalen gratis arbejdskraft.

På det møde faldt bemærkningen: Hvorfor ikke lave en festival? Og så gik vi ellers i gang.
Jørn Bjerre, Randers City Blues Festival

Trækker på samme hammel

For folkene bag festivalen handler det i særdeleshed om at brede musikken ud til så mange som muligt. Derfor er der også sammensat et meget bredt repertoire, hvor såvel den akustiske blues med direkte forbindelse til rødderne i folk- og delta-bluesen som den mere elektrificerede og sofistikerede af slagsen står på plakaten.

Desuden kan man se festivalen som resultatet af, at mange mennesker og interesser arbejder sammen om et projekt.

- For os handler det ikke kun om at sætte Randers på festival-landkortet, men også om at signalere, at vi her i byen også kan løfte en stor opgave i fællesskab, siger Jørn Bjerre med henvisning til, at det både er Randers Kommune, erhvervsliv, forretningsliv, sponsorer og frivillige, der har været med til at stable festivalen på benene.

- Derfor har vi kunnet lave et program, hvor meget af musikken er gratis. Og vi vil også gerne være med til at skrive den gode historie om Randers, siger Jørn Bjerre, der bestemt ikke regner med, at dette bliver en enlig svale.

Randers Kommune har bevilget 700.000 kr., fordelt over tre år, med en udbetaling på 400.000 kr. i år. Bevillingen skal ses som en hjælp til at løbe festival-traditionen i gang.

- Så håber vi naturligvis, at vi også kan holde på sponsorerne og alle de andre, der er med til at vise Randers som festivalby, siger Jørn Bjerre.

Ideen til festivalen faldt også omkring et bord, hvor fire musik-arrangører for et par år siden gik sammen for at koordinere deres musik-udbud, så man ikke fik overlap.

I foråret 2016 var de fire parter - Jørgen Holmegaard fra Turbinen, Leif Bressum fra Tante Olga, Christian Borg fra Blues Night og Jørn Bjerre fra t-music - samlet for at koordinere koncerter.

- På det møde faldt bemærkningen: Hvorfor ikke lave en festival? Og så gik vi ellers i gang, siger Jørn Bjerre. 

Bluesfestival blæser på regn og rusk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce