Byrådets yngste: - Det hele er gået meget hurtigt

Frida Valbjørn Christensen får her politisk rygstød af Enhedslistens politiske ordfører Pernille Skipper. Arkivfoto: Lars Rasborg

Byrådets yngste: - Det hele er gået meget hurtigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enhedslistens spidskandidat, 19-årige Frida Valbjørn Christensen, stryger ind i Randers Byråd. Hun erkender, at det hele har gået meget hurtigt. Men hun glæder sig til sit nye job i rådhussalen og bag den. Og når hun ikke er der, passer hun en af kasselinjerne hos Føtex.

Randers: Det var en glad Frida Valbjørn Christensen, der vågnede op onsdag morgen vel vidende, at hun nu kan skrive "medlem af Randers Byråd" på sit cv.

Hvile er det ikke blevet meget til for byrådets yngste medlem, der nu skal tumle rundt med kollegaer, hvoraf flere kunne være hendes bedsteforældre.

- I politisk arbejde handler det ikke om alder, men om samarbejde. Så jeg tror ikke, det får så stor betydning, at jeg er meget yngre end de andre, lyder det diplomatisk fra det 19-årige politiske stjernefrø.

Hun erkender, at det har været en vildt spændende valgaften og -nat.

- Da vi gik ned på Laksetorvet tirsdag aften, havde jeg skruet forventningerne ned. Og så efterhånden som timerne gik, skiftede jeg mellem at tro og ikke tro på et mandat, siger Frida Valbjørn Christensen om en af de mest spændende aftener og nætter i sit liv.

Hårdt arbejde

Hvis vi skruer tiden et år tilbage, havde hun ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig, at hun efter nytår skulle stå som medlem af kommunens mest fornemme politiske forsamling. Og hun erkender da også, at det hele er gået meget hurtigt for hende.

Det store skub i Fridas politiske karriere skete i foråret, da Enhedslistens spidskandidat, Anni Andersen, valgte at forlade partiet. Dermed røg kandidaten på plads nummer to op i front. Nemlig Frida.

Og den unge kandidat stod pludselig i den situation, at hun skulle repræsentere partiet som spidskandidat ved det kommende valg.

Det krævede naturligvis nogle overvejelser, inden den dengang 18-årige sagde ja tak til pladsen.

- Det øgede jo pludselig mine chancer for at komme i byrådet. Men jeg har ikke fortrudt et eneste sekund. Det har været vildt spændende og lærerigt at føre valgkamp. Men naturligvis var det i starten lidt grænseoverskridende at skulle repræsentere partiet på valgmøderne. Men det er også det sjoveste, jeg har været med til, konstaterer Frida, der bærer sine mærkesager ind i byrådssalen.

- Folkeskolen er en meget vigtig sag for os og er et emne, vi gerne vil ændre på og gøre bedre. Nu har vi så set på valgnatten, at Socialdemokratiet har valgt at danne flertal med Venstre. Det er så spørgsmålet, hvor store ændringer vi kan forvente at få, siger Frida Valbjørn Christensen.

Hun siger, at "I vil se mig være imod skolelukninger" og "I vil se mig være utilfreds med partiafhoppere".

Ikke den store fest

Frida har gået på Nyvangsskolen, og i sommer blev hun HTX-student fra Tradium.

Hvad hun skal bruge sin eksamen til, ved hun ikke rigtig. Lige nu fylder politik utrolig meget i den unge kvindes liv. Desuden er der jo arbejdet ved kasselinjen i Føtex, som skal passes.

Den politiske interesse blev vakt for nogle år siden. Og den er bare taget til i styrke.

- Jeg meldte mig ind i partiet midt i den her valgperiode. Så det er jo ikke så længe, jeg har været med. Men det er virkelig spændende at have med at gøre, siger Frida, der er fuld af fortrøstning for sit fremtidige arbejde i byrådssalen.

- Jeg har et godt bagland, der har støttet og hjulpet helt fantastisk, siger hun

Trods sin unge alder har Frida ikke festet hele valgnatten.

- Nej. Så langt er jeg slet ikke kommet endnu. Jeg var bare dødtræt, da jeg kom hjem i nat. Og rigtig glad, understreger Frida Valbjørn Christensen.

Byrådets yngste: - Det hele er gået meget hurtigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce