Pape i Randers: Godt at rockerklubhuset blev lukket

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) besøgte Café 38 i Brødregade i halvanden times tid, inden han skulle videre til et andet arrangement i Faurskov. Foto: Lars Rasborg

Pape i Randers: Godt at rockerklubhuset blev lukket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) besøgte tirsdag aften Café 38, hvor han kom ind på tre emner, som i hans øjne er vigtige at diskutere i kommunerne: Virksomheder, svage i samfundet og kriminelle.

Randers: Tirsdag aften besøgte justitsminister Søren Pape Poulsen (K) Café 38 i midtbyen.

Her havde Konservative i Randers inviteret ham til et åbent arrangement, hvor han holdt oplæg om lokale og relevante emner op til kommunalvalget den 21. november.

Han talte blandt andet om, hvad Konservative står for og kom ind på tre emner, som i hans øjne er vigtige for samfundet - også i kommunal sammenhæng: Virksomheder, svage i samfundet og kriminelle.

Det er ifølge ham vigtigt at have virksomhederne for øje, fordi de i sidste ende skaber jobs og sørger for, at folk kan betale deres skat.

En anden vigtig ting, som politikerne efter hans mening bør fokusere på, er at arbejde for at hjælpe mennesker, der er ude på kanten af samfundet, med at blive en del af samfundet.

De lokale konservative politikere ville gerne fotograferes med ministeren. Her på billedet står han sammen med Daniel Madié, Michael Horsmark og Jane Christensen. Foto: Lars Rasborg
De lokale konservative politikere ville gerne fotograferes med ministeren. Her på billedet står han sammen med Daniel Madié, Michael Horsmark og Jane Christensen. Foto: Lars Rasborg

Han tredje emne handlede om, hvordan man bekæmper kriminalitet, og i den forbindelse kom han også med en opfordring til de konservative kommunalpolitikere, der sad med på Café 38.

- Jeg ved godt, at kommunen ikke kan beslutte, hvor mange betjente, der skal uddannes. Men man kan beslutte sig for, hvordan SSP-samarbejdet (lokalt samarbejde mellem skole, socialforvaltning og politi, red.) skal være. Hvor meget er de til stede blandt de unge, og hvad skal indsatsen være, spurgte Søren Pape Poulsen retorisk ud i lokalet og kom derefter med opfordringen:

- Det forebyggende arbejde er alfa og omega, hvis vi ikke skal uddanne næste generation af bandemedlemmer og kriminelle.

Vigtigt at lukke bandernes klubhuse

Amtsavisens udsendte fik ved lejligheden talt med justitsministeren om konflikten mellem banderne Satudarah og Bandidos, som verserer i øjeblikket. Konflikten har blandet andet medført, at politiet fredag troppede op på Havrevej i Randers for at lukke Bandidos' klubhus.

- Er det egentlig godt, at politiet har lukket deres klubhus? Hvad sker der nu, hvor bandemedlemmerne ikke er samlet på et sted, men er spredt ud?

- Det, bandemedlemmerne lever af, er at være sammen - sammen om kriminalitet og det, de skal. Og hvis de ikke kan mødes i deres klubhus og være sammen, så får de svært ved at udøve deres kriminalitet. For mig er det vigtigt, at man ikke har et samlingssted for at kunne lave den slags, siger Søren Pape Poulsen og fortsætter:

- Meget af kriminaliteten foregår inde i byer og skaber utryghed. Og hvis bandemedlemmerne så kommer i konflikt med hinanden, så er det almindelige mennesker, som risikerer at blive klemt eller ramt i den sammenhæng.

- Men kan bandemedlemmerne ikke bare finde på at mødes andre steder, på værtshuse for eksempel?

- Der håber jeg sandelig, at man har den holdning, som man har mange steder, at erhvervslivet og politiet arbejder sammen om at holde dem ude. Det handler om, at man på alle steder, man overhovedet kan, holder bandemedlemmerne ude, viser dem væk og nægter at tage dem ind. At man ikke viser forståelse for dem, men siger, at det vil vi ikke have her hos os, siger Søren Pape Poulsen.

Pape i Randers: Godt at rockerklubhuset blev lukket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce