Regionshospitalet Randers bliver styrket med seks millioner kroner i 2017

Regionsrådsformand Bent Hansen (S), tv, takkede i to omgange nej til Jørgen Winthers (V), th, ønske om ekstrabevilling til Randers Regionshospital. Men tirsdag 14. november sagde regionsrådsformanden ja. Fotoet er tilsendt af Jørgen Winther.

Regionshospitalet Randers bliver styrket med seks millioner kroner i 2017

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det ser ud til, at regionshospitalets underskud på 28 millioner kroner bliver lidt mindre.

Randers: Et flertal i forretningsudvalget i Region Midtjylland besluttede tirsdag at indstille til regionsrådet, at Regionshospitalet Randers får seks millioner kroner i 2017.

- Regionshospitalet Randers har brug for en økonomisk håndsrækning til at komme igennem en tid med stram økonomi, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S).

I november indberettede Regionshospitalet Randers da også, at der ville være et forventet underskud på 28 millioner kroner for 2017. Men nu bliver underskuddet reduceret med seks millioner kroner, som ifølge regionen finansieres ved, at der brugt færre penge på andre områder.

Budget 2017
Regionshospitalet Randers har november 2017 indberettet et forventet underskud på 28 milioner kroner for indeværende år.Hospitalets samlede budget er på 1,1 milliard kroner

De økonomiske udfordringer skyldes blandt andet ændringer i regionens interne afregningsmodel for patologiydelser, der for Regionshospitalet Randers medfører en negativ økonomipåvirkning på syv milioner kroner årligt.

Hertil kommer flere akutte patienter, øgede udgifter til tarmkræftscreening og en række engangsudgifter, herunder en øget regning for radiologiske ydelser i forlængelse af, at budgetansvaret for den private aktivitet inden for det radiologiske speciale er decentraliseret fra 2017

Kilde: Region Midtjylland

Urimeligt at skære

Nyheden om de seks millioner vækker især stor glæde hos Jørgen Winther (V), som er medlem af forretningsudvalget, og som de seneste uger har kæmpet for at bryde med en politisk tradition for, at budgetter skal overholdes.

- Det er en stor dag for mig i dag, jeg kniber mig næsten i armen for at se, om jeg sover eller er vågen. Det er så banebrydende, at det er lykkedes. Det er nemlig en hellig tese i politik, at budgetter skal holdes. Min grundholdning er også, at det skal de, men her var Randers Regionshospital i en svær situation, siger han.

Ifølge ham er en del af grunden til, at budgettet er overskredet, at hospitalet har behandlet alt for mange patienter i forhold til, hvad der er budgetteret med. Men i hans øjne kan det ikke passe, at man skal straffe et sygehus, fordi det er effektivt, og derfor har han på flere møder holdt fast i sin sag.

- Det er urimeligt at sige til et sygehus, der tager flere patienter, at det skal skære i antallet af medarbejdere. Men nu skal der spares seks millioner kroner mindre, hvilket svarer til 12-14 sygeplejersker, der så kan undgå fyringer, siger Jørgen Winther.

Samarbejde mellem V og S

Han vil gerne takke Henrik Gottlieb Hansen (S), som til mødet i forretningsudvalget også støttede forslaget om at tilføre sygehuset flere penge.

- Det viser, at samarbejde mellem en socialdemokrat og en venstremand kan føre til noget stort, siger Jørgen Winther.

Regionshospitalet Randers bliver styrket med seks millioner kroner i 2017

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce