Tidligere Randers-borgmester var landets yngste: Alle holdt øje med mig

I dag er Michael Aastrup Jensen valgt ind i Folketinget for Venstre. Arkivfoto: Bjarke Bo Olsen/Scanpix.

Tidligere Randers-borgmester var landets yngste: Alle holdt øje med mig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indtil i går var det en tidligere borgmester i Randers, som var den yngste borgmester nogensinde.

Randers: Den 24-årige socialdemokrat Christina Krzyrosiak Hansen blev onsdag valgt som borgmester i Holbæk Kommune og kan dermed kalde sig landets yngste borgmester nogensinde.

Inden da var det i Randers Kommune, at man havde den rekord.

Ved kommunalvalget i 2001 blev den dengang 25-årige Michael Aastrup Jensen nemlig valgt ind for Venstre i Randers, og siden har der ikke været nogen yngre borgmestre i landet. I hvert fald ikke før nu.

Han ønsker Christina Krzyrosiak Hansen tillykke med titlen i en statusopdatering på sin Facebook-side.

- Nu er jeg kun Danmarks yngste mandlige borgmester nogensinde, skriver Michael Aastrup Jensen, som nu overdrager rekorden til socialdemokraten.

Mikael Aastrup Jensen var dengang ikke blot landets yngste borgmester nogensinde. Det var tilmed første gang, at en Venstremand besatte kommunens borgmersterpost, og den første gang siden 1950'erne, at Randers fik en borgerlig borgmester.

I dag er Michael Aastrup Jensen 41 år og valgt ind i Folketinget for Venstre.

Amtsavisen har spurgt ham, hvilke fordele og ulemper der er ved at være yngste borgmester nogensinde, når han ser tilbage på sin tid som borgmester i Randers.

Fordele

  1. Du bliver ikke mødt med bemærkningen, "det plejer vi at gøre". Fordi du er landets yngste borgmester nogensinde, kan du tillade dig at gøre tingene på en anden måde, og det forventer folk også af en person med så ung alder. I min første måned som borgmester i Randers oprettede vi danmarkshistoriens første rocker task force, hvor vi fældede rockere med Al Capone-metoden. Det var nyt dengang, og nu er det blevet en metode, som alle kommuner bruger.
  2. Du har en særlig gejst. Unge politikere har en gejst, som smitter af på alle - på resten af byrådet, på administrationen og vælgerne.
  3. Du får mediernes interesse. Det kan vi allerede se nu med Christina Krzyrosiak Hansen. Man bliver landskendt dagen efter valget. Det kan man bruge til at profilere sin kommune i stor grad. Jeg blev selv inviteret i Go' Morgen Danmark og borgmester-Jeopardy på tv, hvor jeg kunne gøre reklame for min kommune.

Ulemper

  1. Man har ikke så meget livserfaring. Et konkret eksempel er, at jeg har to børn nu. Jeg har fået indsigt i, hvordan børnefamilier har det, på en anden måde, end jeg havde som 25-årig.
  2. Der vil være folk, som mener, at man ikke kan noget, før man runder 30-40 år. Man skal arbejde 200 procent i det første tid for at bevise, at det kan man godt. I mit første år skulle jeg slide ekstra meget, og der var hele tiden opmærksomhed på, om jeg virkelig kunne klare det.
  3. Man kan ikke gå så meget i byen, som andre på ens alder kan. Jeg havde en kæreste på det tidspunkt, hvor jeg blev borgmester, og forholdet stoppede nogle måneder efter. Historien røg på forsiden af Amtsavisen, og alle kiggede på mig, når jeg var i byen. Som 25-årig går man i byen og skal have lov til at gøre det. Men jeg fandt hurtigt ud af, at alle holdt øje med mig. Det må værre værre i dag, hvor alle har kameratelefoner og sociale medier.

Tidligere Randers-borgmester var landets yngste: Alle holdt øje med mig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce