Transportminister om Randers Fjord-forbindelse

Her ses transportministeren og hustru Birgitte i samtale med borgmester Claus Omann Jensen (V) og chef for veje og trafik i Randers Kommune, Rune Asmussen ved Hans Christian Schmidts besøg i Randers i sommer. Arkivfoto: Ole Jakobsen

Transportminister om Randers Fjord-forbindelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Onsdag svarede transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V) på spørgsmål om blandt andet en mulig østbro over Randers Fjord og forbedret vintervedligehold på statsvejenettet.

I sidste uge stillede Malte Larsen to §20-spørgsmål til undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V), og i dag var det transportminister Hans Christian Schmidt (V), der svarede på to spørgsmål fra socialdemokraten.

Det første spørgsmål omhandlede etableringen af en østbro over Randers Fjord, og hvad der skulle til, for at denne kunne blive en realitet.

- En ny Randers Fjord-forbindelse er som udgangspunkt et kommunalt projekt, svarede ministeren og henviste til en analyse fra 2013 omkring muligheden for en brugerfinansieret løsning. Dengang var konklusionen, at projektet ikke ville kunne gennemføres alene ved brugerbetaling fra trafikanterne.

- I 2014 blev det derefter aftalt, at Vejdirektoratet kunne bistå Randers Kommune med en supplerende undersøgelse på projektet med henblik på at billiggøre det. Randers Kommune er snart færdig med rapporten, og derfor kan jeg endnu ikke sige noget med sikkerhed, men det peger stadig i retning af, at projektet stadig ikke vil kunne finansieres fuldt ud ved brugerbetaling, sagde Hans Christian Schmidt i Folketingssalen.

Han understregede, at der ikke er afsat statslige midler til at undersøge dette nærmere, idet der er tale om et lokalt projekt, og beregningerne derfor nødvendigvis må komme fra kommunalt hold i første instans.

- Jeg har inviteret Randers Kommune og andre med interesse i sagen til et møde den 5. december, hvor vi skal drøfte muligheder indenfor OPP. Jeg vil se frem til at høre nærmere om projektet og de muligheder, som Randers Kommune ser i det. Men uanset hvad, skal man naturligvis have både penge og udgifter til at passe sammen, pointerer Hans Christian Schmidt.

Vinteren kommer bag på trafikanter

Malte Larsen takkede for ministerens invitation til de videre drøftelser i sagen og gik herefter videre til næste spørgsmål, der gik på spørgerens ønske om at høre mere til planerne for forbedringer på vintervedligeholdet af statsvejene til glæde for både trafikanter generelt, men også erhvervslivet, der kan blive ramt af ufremkommelige veje i vinterhalvåret med forsinkelser og øgede omkostninger til følge.

- Det er jo Vejdirektoratet, der har ansvaret for vintervedligeholdelsen på statsvejenettet. Herfra er oplysningen, at der løbende arbejdes på at forbedre forholdene for trafikanterne, og at der er særligt fokus på de vejrmæssige besværlige situationer, såsom når den første sne og frost rammer Danmark. Men vi ved jo også, at vinteren ofte kommer bag på mange trafikanter, og derfor oplever vi desværre, at der kan opstå forsinkelser og kødannelser og beklageligvis også ulykker, når frost og sne sætter ind, lød det fra transportministeren.

Han forsikrede, at han ville bede Vejdirektoratet om fremadrettet fortsat at være opmærksom på, at der sikres en så velfungerende vintertjeneste, som det er muligt, så det er til at komme frem på statsvejenettet.

- Det vil ikke kunne undgås, at der fra tid til anden vil opstå vejrsituationer, der vil give gener for fremkommeligheden, men jeg er enig med spørgeren om, at vi skal gøre det så godt som muligt, sagde Hans Christian Schmidt.

Transportminister om Randers Fjord-forbindelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce