Fængslet for livsfarlig vold mod ni måneder gammel pige

Manden modtog dommen i retten i Møllestræde. Arkivfoto

Fængslet for livsfarlig vold mod ni måneder gammel pige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En mand fra kolindområdet blev tirsdag ved middagstid varetægtsfængslet for grov vold mod lille pige. Han kærede kendelsen, da han mente at have tabt pigen ved et uheld

Kolind: Retten i Randers var tirsdag middag ramme om et grundlovsforhør af en ung mand fra Kolind, der var sigtet for at have udøvet vold af særdeles farlig karakter mod en bare ni måneder gammel pige.

Volden skulle være begået mandag morgen i mandens hus, hvor den lille pige blev passet af den sigtede. Det var femte gang pigen overnattede hos ham uden sin mor, som manden har været gode venner med i et par år.

Ifølge manden forklaring var pigen vågnet omkring klokken seks. Han satte hende ind på gulvet i stuen, mens han gik i gang med at lave morgenmad. Pludselig blev hun ked af det, han tog hende op og forsøgte at lave morgenmad med hende på armen.

- Det var alt for svært, så jeg ville bære hende op på min datters værelse, hvor hun også havde sovet, fortalte manden i retten.

Ifølge den sigtede var værelset meget rodet. Derfor kom han til at træde på en legetøjsbil, vrikkede om på foden og tabte pigen, mens han også selv faldt.

- Det hele gik så hurtigt. Men jeg troede, jeg havde styr på hende og så kom jeg alligevel til at rive hende med i faldet, og hun ramte med hovedet først ned i gulvet. Jeg ved ikke, om hun ramte nogle kasser på vej ned, lød det fra den tydeligt påvirkede mand i retten.

Da den lille pige fik det dårligere og dårligere, kontaktede den sigtede pigens mor.  

 -Jeg syntes egentlig ikke, hun virkede til at have det skidt i starten. Hun havde en rift i panden og hun var selvfølgelig ked af det. Efter noget tid blev hun mere og mere blå i panden og da jeg gav hende noget vand, kastede hun op. Så tænkte jeg, at det nok var alvorligt, fortalte den sigtede.

Læger afgjorde sagen

På Aarhus Universitetshospital blev den lille pige undersøgt af flere læger. Overlægen som tog imod pigen konstaterede efter en CT-scanning, at hun havde et knoglebrud i tindingen i venstre side af hovedet. Derudover havde hun muligvis en lille blødning i i hjernen, ligesom der var en blødning ved det ene øje og læsioner på store dele af kroppen.

Denne overlæge konstaterede desuden, at kraniebrud og blødning ved øjet ikke virkede relaterede, og at det lignede et resultat af ruskevold.

En retsmediciner undersøgte senere pigen og kunne konstatere, at hun havde 25 læsioner, hvoraf tre var af ældre dato. Retsmedicineren kunne desuden konkludere, at læsionerne i ansigtet ikke lignede læsioner fra et fald, men skader fra stump vold, og at volden skaderne fra volden var livstruende.

I retssalen blev den sigtede udspurgt om sine personlige forhold, og han erkendte, at han havde været stresset den sere tid grundet en sag i statsforvaltningen med moren til hans datter. Desuden kunne han fortælle, at han led af ADHD og ikke havde taget sin medicin den sidste måneds tid. Han fortalte også, hvordan sigtelsen påvirkede ham.

- Jeg havde det jo skidt nok med, at det var mig, der havde tabt hende, og nu bliver jeg så beskyldt for alt muligt, som jeg ved, jeg ikke har gjort, sagde han lavmælt.

Dommeren besluttede, at den sigtede skulle varetægtsfængsles i fire uger. Han begrundede det med, at der var bestyrket mistanke om, at den sigtede havde udøvet volden, og så lagde han stor vægt på, at lægerne samstemmende havde sagt, at volden ikke kunne stamme fra et fald.

Den sigtede valgte at kære kendelsen til landsretten. 

Fængslet for livsfarlig vold mod ni måneder gammel pige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce