Få fuld smæk for skillingen: arbejd i Aarhus, bo i Vejle


Få fuld smæk for skillingen: arbejd i Aarhus, bo i Vejle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er væsentlige besparelser at hente ved ikke at bo og arbejde i samme by, især hvis man arbejder i Aarhus og bor i Vejle. De økonomiske fordele ved pendling løber op i flere tusinde kroner - om måneden!

En pendler defineres som en person, der bor ét sted og arbejder et andet sted. Der kan enten være tale om en daglig rejse mellem bopæl og arbejde eller en rejse, der foretages mindre ofte.

I dag kører gennemsnitspendleren lidt over 40 kilometer om dagen for at komme på arbejde.

Selvom at de fleste danskere foretrækker ikke at skulle pendle langt, for at komme på arbejde, og selvom det er dyrt at transportere sig frem og tilbage hver dag, er der mange penge at spare ved at pendle til Aarhus og have adresse i en anden kommune.

Jobmarkedet i Aarhus er - næst efter København - unikt, og efterhånden som jobmarkedet i Aarhus vokser, beslutter stadigt flere og flere at arbejde i Aarhus, men at bo i en anden kommune.

Af de 47.000, der pendler til Aarhus hver dag, kommer kun 21.000 fra de omkringliggende kommuner. Resten kommer endnu længere væk fra, for eksempel Vejle.

Beregninger lavet af Dansk Ejendomsmæglerforening for Fagbladet 3F viser, at det er langt billigere at bo i Vejle og arbejde i Aarhus. Og det på trods af de store udgifter til transport.

En familie som denne kan forhøje sit månedlige rådighedsbeløb med helt op til 5.000 kroner ved at være bosat i Vejle frem for Aarhus. Et forøget rådighedsbeløb på 5.000 kroner resulterer i at mange kan undgå at optage et lån for at få hverdagen til at hænge sammen.

Disse beregninger tager udgangspunkt i en familie med ét barn, hvor begge forældre tjener 25.000 kroner om måneden, og hvor én part arbejder i Aarhus, mens den anden har job i hjemkommunen.

Den månedlige indkomst for pendlere i Vejle ligger 4-10 procent højere end landsgennemsnit.

I følge Andreas Linde, adm. direktør for fair-laan.dk, opvejer de økonomiske fordele ved at pendle den mindre tid, man har sammen med sin familie:

“Det, en familie kan spare, ved at bo uden for storbyen og i stedet pendle til og fra job, kan eksempelvis gøres op i ferier, som vil komme hele familien til gode. Desuden kan man, hvis man pendler i tog, udnytte tiden og arbejde på vejen, så man har mere tid tilovers til familien, når man kommer hjem.”

Folk pendler som aldrig før?
En ny Momentum-analyse viser, at på bare 10 år er antallet af pendlere med over 50 kilometer på arbejde steget med hele 43 procent, hvilket betyder, at over 200.000 danskere kan kalde sig langdistancependlere.

Årsagen til, at så mange flere danskere vælger at pendle til job, skyldes til dels den geografiske ændring af jobudbuddet: der bliver færre og færre job i de mindre byer, mens jobudbuddet vokser i de større byer.

Samtidigt har finanskrisen gjort, at mange mennesker ikke har råd til at flytte efter jobs, hvormed mange er tvunget ud på lange køre-, tog- eller busture hver dag. Finanskrisen har samtidig gjort at der er en kraftig vækst i antal kviklån.

Momentums analyse viser ligeledes, at de fleste langdistancependlerne opgiver at pendle efter 2 år; enten fordi de har fået nyt job, skiftet bopæl eller simpelthen har sagt sit job op og dermed står uden job.

Helt op til en tredjedel af dem, der får nok af at pendle, ender med at stå uden job, hvormed det hurtigt bliver svært af få hverdagen til at hænge sammen.

På fair-laan.dk kan du finde en masse tips og tricks i vores blog til, hvordan du håndterer din økonomi - hvordan sparer man nemmest op, hvordan lægger man et budget, osv.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i et samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Når en artikel er markeret med 'annonce' eller 'annoncørbetalt indhold', betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel. Indholdet skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med 'Annoncørbetalt indhold' og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

Få fuld smæk for skillingen: arbejd i Aarhus, bo i Vejle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce