17-årig varetægtsfængslet for voldtægt af ti-årig

Arkivfoto: Michael Bager

17-årig varetægtsfængslet for voldtægt af ti-årig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 17-årig dreng er blevet varetægtsfængslet i surrogat i fire uger. Det er sket som følge af, at han er sigtet for at have voldtaget en tiårig dreng i en landsby på Djursland.

Grenaa: En 17-årig dreng fra Djursland blev onsdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i fire uger ved retten i Randers, efter at være blevet sigtet for voldtægt af en 10-årig dreng.

Voldtægten skete ifølge Østjyllands Politi omkring klokken 00.30 natten til onsdag 11. juli.

Den fandt sted umiddelbart uden for en døgninstitution på Djursland, hvor den 17-årige ifølge anklageskriftet under vold eller trusler om vold tiltvang sig samleje med den 10-årige dreng.

Halvanden time senere - omkring klokken 02.00 natten til onsdag - blev den 17-årige anholdt og taget med af betjente.

Nægter sig skyldig

Den 17-årige er sigtet efter straffelovens paragraf 216 stk. 1.1 og stk. 2, der omhandler voldtægt af et barn under 12 år. Strafferammen går op til 12 års fængsel.

Ved grundlovsforhøret kom det frem, at han nægter sig skyldig i sagen, men ifølge Østjyllands Politi undlod han at kære sin varetægtsfængsling til landsretten.

Selve varetægtsfængslingen kommer på grund af den sigtedes unge alder til at foregå i surrogat på den sikrede ungdomsinstitution Egely på Fyn.

Eftersom selve grundlovsforhøret af den 17-årige teenager foregik bag lukkede døre, kom der ingen informationer ud om omstændighederne omkring den angivelige voldtægt.

Men Tove Nedergaard, der er områdechef ved Region Midtjylland, bekræfter, at man i øjeblikket har en verserende sag ved politiet, der vedrører to børn med tilknytning til den pågældende døgninstitution på Djursland.

17-årig varetægtsfængslet for voldtægt af ti-årig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce