Brand krævede ekstra mandskab: Bygning på tre etager stod i flammer

Arkivfoto: Michael Bager

Brand krævede ekstra mandskab: Bygning på tre etager stod i flammer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beredskab og Sikkerhed måtte tilkalde flere folk ved en brand i Trustrup, da det hurtigt stod klart, at slukningsarbejdet krævede mere end bare et enkelt hold.

Trustrup: En stor brand i en tre-etagers bygning i Trustrup på Norddjurs krævede lørdag den helt store udrykning for Beredskab og Sikkerhed, fortæller indsatsleder Kirsten Dyrvig, som var blandt de første på stedet og hurtigt vurderede, at der skulle tilkaldes mere mandskab. Derfor var både Grenaa og Rønde kaldt ind som assistance til at få branden, der var gået fra kælderen og hele vejen op til andensalen og op i taget, slukket ned.

- Lige nu ser det ud til, at vi har styr på branden. Der er lige det sidste oppe i tagetagen, som vi er ved at sætte ind på, siger Kirsten Dyrvig til Amtsavisen næsten to timer efter, at alarmen gik lørdag klokken 12.42 om en brand på Stadionsgade 20 i Trustrup.

Ifølge indsatslederen er der flere indikationer på, at branden er startet i kælderen og derfra har bevæget sig opad i bygningen, og at branden havde stået på i en rum tid, da alarmen indløb.

- Det ser ud til, at branden har været i gang i et godt stykke tid. Bebyggelsen er forholdsvis tæt, men der har lige været nogle kældervinduer, som ikke har været helt tætte, og så har branden på den måde fået lov til at holde sig i gang, og har brændt igennem etagerne. Der er nogle af etageadskillelserne, der er deciderede gennembrændt, så den har brændt i længere tid, ser det ud til, siger Kirsten Dyrvig fra Beredskab og Sikkerhed.

Vand i kælderen

Ingen personer bor på adressen, og politiet har endnu ikke besigtiget stedet.

- Når vi er færdige herude, får politiet et kald. De har været herude tidligere, men der kunne de ikke komme ind. Der er sprunget et vandrør, så kælderen stod med 20 centimeter vand, allerede da vi kom, siger Kirsten Dyrvig, mens de frivillige serverer kaffe til slukningsarbejderne i vinterkulden.

Og muligvis var der brug for mere end blot en enkelt kande. Brandens omfang skabte nemlig et større leben af slukningsarbejdere end vanligt med den tilkaldte assistance udefra.

- Det er jo to stationer, som vi har fået kaldt ud, for én station var ikke helt nok. Der skulle altså lige nogle flere mænd på så stor en bygning trods alt, siger Kirsten Dyrvig, der vurderer, at omkring 15 medarbejdere er på stedet, mens der stadig er brand i tagkonstruktionen.

- Men jeg har ikke det præcise mandtal, jeg ved bare, at vi er fra de to stationer lige nu, siger hun.

Brand krævede ekstra mandskab: Bygning på tre etager stod i flammer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce