Ung mand mistede alt i brand: Havde ikke tegnet indboforsikring

Genrefoto: Iris/Scanpix

Ung mand mistede alt i brand: Havde ikke tegnet indboforsikring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hadsund: Onsdag morgen opstod der brand i en etageejendom i Vestergade 7, som indeholder i alt seks lejligheder. Det var en beboer på stueplan, der sørgede for at tilkalde brandvæsnet klokken 4.33, hvorefter vedkommende fik banket de øvrige beboere op og evakueret ud, fortæller indsatsleder René Nikolajsen, Nordjyllands Beredskab, til Amtsavisen.

- Dem i stuelejligheden vågner ved, at der er en rude, der springer, og det er dem, der ringer, og som får de andre jaget ud. Så alle er ude, da vi ankommer, siger han.

Arnestedet for branden er en af lejlighederne på andensalen, der er den øverste etage. Lejligheden endte med at udbrænde, mens resten af etagen er sod- og røgskadet.

Ingen hjemme

Beboeren - en ung mand - var ikke hjemme på brandtidspunktet, og nabolejligheden står i øjeblikket tom.

- Så når nu, man skal være uheldig, så har vi faktisk været heldige den her gang, siger indsatslederen.

Dog var den unge, mandlige beboer knap så heldig, da det viste sig, at han ikke havde nogen indboforsikring og derfor må finde genhusning for egen regning, da hans lejlighed er ubeboelig efter branden, der har frataget ham alle ejendele.

Lejligheden lige under den unge mands har fået lettere vandskade, da en etageadskillelse af ældre dato ikke kunne forhindre vandet fra brandslukningen i at løbe nedenunder.

I lejligheden bor en ung pige, der heller ikke havde nogen indboforsikring. Indflytningen er dog til alt held sket for ganske kort tid siden.

- Hun er flyttet hjem til sine forældre igen for en stund, men derudover slipper hun billigt, fordi hun netop ikke rigtigt har nogen møbler stående. Det vand, der ender med at dryppe ned, drypper ned på gulvtæppet og lige ned mellem alle tingene, så det er faktisk mere selve lejligheden, det er gået ud over, forklarer René Nikolajsen.

Sker alt for tit

Indsatslederen benytter lejligheden til at slå et slag for indboforsikringerne, der efter beredskabets erfaring alt for ofte bliver fravalgt af de, der blot bor til leje.

- Den er simpelthen så vigtig, både så du kan få et andet sted at sove, men selvfølgelig også, fordi du ellers ikke får dækket dine værdier. Alt er tabt, siger han.

Brandvæsnet valgte at fjerne taget for at tjekke, at der ikke var gået ild i spær, eller at flammer ulmede under taget.

Brandårsagen er stadig ukendt, og politiets teknikere er sat på sagen.

- Vi kan ikke fortælle noget nærmere, det skal vi først have undersøgt, siger Hans Henrik Sørensen fra Efterforskningscenter Himmerland under Nordjyllands Politi.

Ung mand mistede alt i brand: Havde ikke tegnet indboforsikring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce