Vennerne til den ældste datter: Hun var altid glad og i godt humør

"Vi vil gerne udtale os som gruppe", lød det fra den gruppe teenagere, der har taget initiativ til et fakkeltog, der skal mindes deres veninde og hendes familie. Jakob Lund Pedersen (tv), Jonas Helmer Kjeldsen, Yasmin Strandgaard, Andreas Thomsen, Mikkel Worm og Nanna Bedsted. Foto: Jens Thaysen

Vennerne til den ældste datter: Hun var altid glad og i godt humør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ulstrups teenagere viser et stærkt sammenhold midt i sorgen. De håber på stor opbakning fra byens borgere til fakkeltog 19. januar.

ULSTRUP: Mandag eftermiddag gik hverdagen i stå for en stor gruppe unge mennesker i Ulstrup og omegn. Her kom det nemlig frem, at politiet havde fundet seks døde personer i et parcelhuskvarter i Amstrup Bakker, og at der med al sandsynlighed var tale om en af deres veninder.

- En af vores venner bor kun 50 meter fra familiens hus, så han opdagede, at der foregik noget, og meget hurtigt begyndte det at vælte ind med beskeder og artikler fra nyhederne på facebook. Vi kunne så regne ud, at det drejede sig om vores veninde, så jeg tog bare min cykel og tonsede op til hendes hus. Jeg var nødt til selv at se det for at tro på det, siger Jacob Lund Pedersen, der med røde øjne og et flakkende blik er synligt berørt af situationen.

Kammeraten Jonas Helmer Kjeldsen havde fået præcis samme tanke, da han hørte nyheden.

- Jeg greb bare min knallert og kørte op til huset, for jeg troede ikke på det. Her mødte jeg så Jacob, der græd, og så vidste jeg, at den var gal, siger han.

Vennerne understreger, at de helst vil udtale sig som gruppe, da det fælles sammenhold er vigtigt i disse dage. Mandag aften fik de samlet så mange som muligt for at hjælpe hinanden i sorgen.

- Vi savner hende. Hun var altid glad og i godt humør, og jeg er sikker på, at du ikke kan spørge ét eneste menneske her i byen, der ikke kunne lide både hende og hele familien, lyder det fra de unge.

De er alle klar over, at der kommer til at gå lang tid, før de får bearbejdet tragedien.

- Det er helt uvirkeligt. Vi skulle have været til fest med hende på lørdag, og hun står stadig på listen over dem, der kommer. Det er nok først, når hun ikke møder op til den fest, at det for alvor går op for os, siger Nanna Bedsted.

ccc
Det var en flok chokerede og berørte skolekammerater, der mødtes ved Ulstrup Skole tirsdag. Foto: Jens Thaysen

Stor hjælp fra Ulstrup Skole

Tirsdag eftermiddag mødtes de på Ulstrup Skole, hvor flere af vennerne gik sammen med den afdøde, inden hun startede på Favrskov Gymnasium i sommer.

Her skulle de mødes med skolens ledelse til et møde om det fakkeltog, som gruppen af teenagere har taget initiativ til.

- Ulstrup Skole har været helt fantastisk i det her forløb. De har inviteret gamle elever ind på skolen onsdag, så vi kan snakke om, hvad der er sket og få hjælp af psykologer. Og så vil de også gerne hjælpe os med det praktiske omkring fakkeltoget, siger Andreas Thomsen.

Flere af de unge i gruppen bekræfter, at de vil tage imod skolens tilbud og mødes på deres folkeskole onsdag.

- Vi vil gerne have talt ud som stor gruppe og få noget ordentlig professionel hjælp af psykologer, siger Jakob Lund Pedersen.

Mens gruppen fortæller, kommer en ældre herre forbi på cykel og stopper op. Han opfanger ordet "fakkeltog" og bryder ind, for det er en tragedie, der berører alle byens borgere.

- Kan I ikke lave en facebook-gruppe, for der er så mange forældre, der gerne vil deltage. Også selv om de ikke kender børnene, spørger han.

ccc
Jakob Lund Pedersen kastede sig på cyklen og kørte til familiens hus i Amstrup Bakker, da han mandag hørte om tragedien. Foto: Jens Thaysen

Og de unge understreger igen og igen, at fakkeltoget er for alle.

- Vi håber, at der vil komme så mange som muligt, og alle er velkomne. Uanset om man kender familien eller ej. Vi håber, man vil være med til at ære deres minde.

Fakkeltoget foregår 19. januar og starter på Ulstrup Skole, hvorefter man bevæger sig til Amstrup Bakke og slutter foran familiens hus.

Optoget starter klokken 20.00, men allerede 19.30 vil de unge være på plads foran skolen, hvor der tændes fakler.

Østjyllands Politi bekræfter tirsdag aften klokken 17.49, at de seks døde er husets beboere. Politiet oplyser desuden, at den 45-årige familiefar dræbte sin 42-årige kone, sine fire børn, hvorefter han tog sit eget liv.

Vennerne til den ældste datter: Hun var altid glad og i godt humør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce