Annoncørbetalt indhold

Har du styr på din skatteopgørelse?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Nu er der ikke længe til at årsopgørelsen bliver frigivet, og igen begynder spændingen at melde sig. Skal du have penge tilbage i skat, eller skal du have tegnedrengen op af lommen? Lånevirksomheden KreditNU giver dig her gode råd til at få styr på din skatte oppgørelse, så du undgår kedelige overraskelser i form af et skattesmæk.

Hvad er forskellen på årsopgørelse og forskudsopgørelse?

Der findes to opgørelser: En forskudsopgørelse og en årsopgørelse. Først nævnte opgørelse er grundlæggende dit budget for året. Denne frigives typisk i november måned året før den træder i kraft. Det kan derfor være en rigtig god ide at få dobbelttjekket den med det samme.

Din årsopgørelse er derimod slutregningen. Det er her tallene gås igennem, og om de oplysninger, du har indtastet på forskudsopgørelsen i sidste ende tæller.

Har din lønindkomst ændret sig?

Noget af det første du skal være opmærksom på, når du udfylder din forskudsopørelse, er din lønindkomst. Har du f.eks. fået en lønforhøjelse i løbet af det seneste år, bør du opdatere din lønindkomst. Får du så høj en løn, at du betaler topskat, bør du i øvrigt sætte din lønindkomst lidt højere – f.eks. hvis du forventer en lønforhøjelse, ellers risikere du nemlig et skattesmæk. Er du derimod gået ned i løn, kan det være en god ide, hvis du sætter din indkomst lidt lavere, ellers kan du risikere at dit beskæftigelsesfradrag er for højt, og du risikerer derfor et skattesmæk. Husk at medregne dine feriepenge!

Får du kørefradrag?

Er du pendler, og får du derfor et befordringsfradrag, skal du være særligt opmærksom på din skatteopgørelse i år. For grundet Corona, kan du være hjemsendt, og så skal du huske at sænke dit fradrag. Ellers kan du risikere at skulle betale det tilbage.

Husk du kan få rentefradrag

Har du gæld i form af forbrugslån, studielån og realkreditlån, så skal du huske på, at du kan få fradrag for dine renter. De fleste bankinstitutter og SU indberetter disse således for dig, men der findes også digitale långivere, som ikke gør dette for dig. Derfor skal du altid lige dobbelttjekke, at du har fået alle renteomkostningerne med på din årsopgørelse.

Betal din restskat hurtigst muligt

Skal du betale restskat, bør du betale den hurtigst muligt, hvis du alligevel har pengene stående på en opsparingskonto. Det skyldes nemlig, at der løber renter på din restskat – renter som du vel at mærke ikke få fradrag for. I 2021 lyder dagsrenten således på 1,8 % p.a. Vær ligeledes opmærksom på, at skat kan overføre din restskat til det kommende skatteår i størrelsesordenen op til ca. 21.000 kroner. Beløb over dette bliver derimod opkrævet i rater i løbet af året. Så derfor bør du altid betale din restskat så hurtigt som muligt.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.