x
Annonce
Læserbrev

Åbent brev fra borgmester Jan Petersen til borgere og medarbejdere i Norddjurs Kommune om den ekstraordinære corona-situation

Læserbrev: Kære alle

Danmark og Norddjurs er – i lighed med resten af verden – i disse dage i en ekstraordinær situation. I forgårs gik både dronningen og statsministeren på skærmen og fortalte, hvor alvorlig en situation vi er i som mennesker, land og folk. Den forandrede virkelighed netop nu kalder på omsorg for og hjælp til hinanden. Der er behov for, at vi alle står sammen. Vi skal overholde regler, retningslinjer og anbefalinger fra myndighederne, som skærpes næsten dag for dag.

Det vigtigste lige nu er, at vi tager vare på de mennesker i vores samfund, hvor konsekvensen af at blive smittet med corona kan være fatal. Derfor skal vi alle hjælpe vores sundheds- og omsorgspersonale, hvis indsats er altafgørende i dag, i morgen og de kommende uger, ja måske måneder.

Det gælder os som borgere, og det gælder os alle som medarbejdere i Norddjurs Kommune. Det er det vigtigste af alt. Vores sundheds- og omsorgspersonale samt beredskabets indsats gør den største forskel af alle, og de lykkes kun under ekstremt svære betingelser, hvis alle vi andre indretter os 100 procent efter den prioritering.

Derfor: Meld dig til en ekstra indsats, hvis du har kompetencer indenfor sundheds- og omsorgsarbejdet. Hjælp i hverdagen der, hvor du kan under de skrappe restriktioner, vi alle er omfattet af. Ring til dine pårørende, som du ikke må besøge, eller hold kontakt på de sociale medier. Mange er ensomme i øjeblikket, og du hjælper også, hvis du husker på de sårbare og ensomme i din familie og omgangskreds.

Mange virksomheder er i knæ. Derfor: Handl lokalt under de skærpede betingelser, og hjælp personalet i de forretninger, som fortsat er åbne for at sikre os fødevarer og andre fornødenheder. Giv dem et smil og forstå, at de også har en vigtig samfundsopgave. Hjælp de lukkede virksomheder ved at forudbetale eller på anden måde støtte og tilkendegive, at du er tilbage, når de må åbne igen.

Jeg vil sende en stor tak til alle borgere, der hjælper med at få hverdagen til at fungere.

Og jeg vil sende en lige så stor tak til medarbejderne i Norddjurs Kommune, fordi I alle har bidraget til, at vi kunne omstille organisationen og sætte fokus på den enorme sundheds- og omsorgsopgave, som vi skal udføre.

Og fremfor alt. Hverdagens helte i disse dage og uger er vores personale i sundheds-og omsorgsområdet samt beredskabet. Der er ikke noget større ord end tak til jer.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Vi lærer at stå sammen, og det er godt for verden, selv om prisen er for høj.

Sandsynligvis var der mange, der følte en vis lettelse, da statsminister Mette Frederiksen mandag aften meddelte, at landets vuggestuer og børnehaver samt skolernes yngste klassetrin kan genåbne onsdag efter påske, hvis ellers vi fortsat kan opføre os fornuftigt. Mange småbørnsfamilier har været hårdt spændt for på det seneste, og mange hjemmearbejdende forældre har brug for den arbejdsro, der følger med regeringens beslutning om at befri dem for at drive hjemmeskole og passe egne arbejdsopgaver samtidig. Det giver god mening at genåbne Danmark på den måde, regeringen har valgt, men indbygget i regeringens valg ligger også fravalg af genåbning på mange andre måder. Selv om vuggestuer og børnehaver samt skolernes yngste klassetrin genåbner lige om lidt, vil vi fortsat leve i et samfund, der er mere lukket, end vi har oplevet det i generationer, og det vil fortsat sætte os alle på prøve. Store dele af detailleddet i dansk erhvervsliv vil fortsat være lukket i mindst en måned. De ældste elever i skolerne vil fortsat være hjemsendt og får aflyst deres afgangseksamen og overført deres årskarakter som eksamenskarakter. Danmarks grænser vil fortsat være lukkede. Sommerferien og hele sommeren vil sandsynligvis blive anderledes, end vi havde forestillet os. Der vil fortsat være forbud mod større forsamlinger - såsom folkemøder, festivaler og festuger a la den i Randers. Coronakrisen er ikke lige ved at være forbi. Om ikke før gik det måske op for mange af os, da statsministeren mandag aften forlængede forbuddet mod større forsamlinger sommeren over. Horisonten hedder ikke længere 2. påskedag - hvis vi da ellers havde håbet på det. Nu hedder den 1. september, måske. Sandsynligvis hedder den en dato, der ligger langt senere. Det bliver en lang sej kamp at komme fri af coronaens kløer, og vi får som lokalbefolkning, nation og verdenssamfund brug at stå sammen og blive ved med at følge vores nye og fornuftige leveregler i mange måneder endnu. Vi lærer at stå sammen, og det er godt for verden, selv om prisen er for høj.

Randers

31-årig havde hash i underbukserne

Annonce