Annonce
Debat

Åbent brev til Folketinget

Annonce

Læserbrev: Hermed et opråb fra Danmarks største privatejede spillested. Livemusikken og alle dens aktører flyver stadig en “jumbojet med bind for øjnene”.

Konstatering: Et folketing, der holder ferie og ikke respekterer, at det “brænder” hos koncertstederne, men bare lader vigtige beslutninger skydes til sidste øjeblik, er ganske enkelt manglende respekt for arbejdspladser, for ansatte, deres familier og hele musikindustrien. Vi knokler helt vildt i musikindustrien for at få styr på manglende indtægter i fire måneder, og her er alt ferie annulleret. Men sådan er der jo så meget.

Det er okay til hverdag at drive et spillested. Vi gør det ofte på egen risiko. Nogle koncerter tjener vi penge på, andre taber vi stort på. Vi er på den anden side af en truende pandemi. De fleste danskere har forstået budskabet.

Og så lige pludselig: Vi tillader mange tusinde i ferielandet tæt på hinanden, 14.000 tilskuere til fodboldkampe, flere tusinde i gågaderne og så videre. Men livemusikken er dælme et problem.

For koncertstederne er reglerne klare: Frem til 31. august er det maksimum 500 gæster med afstand og alle de gængse regler. Efter 1. september er vi totalt i “dødvande”. Der kender vi ikke reglerne. Vores kulturminister siger, at vi bare skal booke løs, og så må vi se til den tid.

Kun tåber, der aldrig har været i det private erhvervsliv, ville komme med en sådan udmelding. Der er et kæmpe arbejde, hver gang vi skal flytte 3000-4000 koncertgæster, og hele logistikken omkring det skal ombookes.


Kun tåber, der aldrig har været i det private erhvervsliv, ville komme med en sådan udmelding.


Kunne godt tænke mig at vende situationen om: Tænk, hvis borgerne sagde til alle medlemmer af Folketinget: I har frem til 1. september. Der er reglerne sådan her. Efter 1. september ved vi ikke, hvad der sker, måske skal halvdelen fyres, måske kører vi videre som normalt eller noget helt andet. Det kunne være ret underholdende at se politikernes reaktion.

Jeg har to løsningsforslag: Udgangspunktet er, at alle koncerter, uanset størrelse, gennemføres.
Kræv mundbind, spritstationer og så videre. Hvis der fortsættes med nuværende regler med afstand og så videre: Tvangsluk alle koncertsteder i Danmark frem til jul, og giv kompensation. Og gør ikke regelsættet omkring kompensation så kompliceret, så vi taber endnu flere penge.

Det er da meget enkelt. Prøv at tage en beslutning hurtigst muligt, og kom hjem fra den ferie, I ikke fortjener, vores branche står på afgrundens rand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce