Annonce
Randers

Åbent hus: Folk strømmede til for at se nærmere på den nye bydel i Randers

Over 300 mødte op for at få mere at vide om den kommende Sporby. Mange overvejer at få adresse i den helt nye bydel. Foto: Axel Schütt

Flere hundrede mødte op, da folkene bag Sporbyen Scandia lørdag inviterede til åbent hus i nyt showroom for det store projekt.

Randers: Lige nu er det svært at forestille sig, at en ny bydel er på vej til at skyde op på Udbyhøjvej. Bunker af grus og andre byggematerialer ligger overalt, der er store huller rundt omkring og mange af de gamle huse, der før udgjorde togfabrikken Scandia, er ved at blive revet ned.

Men lørdag kunne interesserede få et indtryk af, hvordan stedet om nogle år forvandler sig til et levende og kreativt boligområde med erhverv, kultur og aktiviteter.

Folkene bag Sporbyen åbnede nemlig et nyt showroom, hvor man fremover via udstillinger jævnligt kan følge, hvordan planerne skrider frem. Og mange mødte op for at få mere at vide om det store projekt, der omfatter fem helt nye kvarterer, nemlig Parkkvarteret, Kulturkvarteret, Aktivitetsmekkaet, Engkvarteret og Udbyhøjkvarteret.

Annonce

Sporbyen Scandia

17. december sidste år blev togfabrikken Scandia overdraget til de nye ejere.

Det er Steen Jørgensen, Per Søndergaard Petersen og Frede Clausen, der står bag planerne om Randers' kommende 225.000 kvadratmeter store nye bydel, Sporbyen.

Lørdag blev et showroom indviet på den gamle togfabriksgrund, og her vil der løbende være udstillinger af de kommende projekter.

Den første etape, der skal opføres, ligger længst ind mod midtbyen og ud mod Toldbodgade, et område, der har fået navnet "Parkkvarteret".

I alt skal der bygges 150.000 kvadratmeter boliger og erhvervslokaler, og 25.000 af disse etableres i eksisterende bygninger.

Susanne Skjøtt, der er gift med en af ejerne af Sporbyen, Steen Jørgensen, fortalte om fortid og fremtid i Sporbyen i det nye showroom. Foto: Axel Schütt

En helt ny bydel

- Det er spændende, at der laves en helt ny bydel fra bunden, sagde Marianne Lambertsen, der sammen med Bendt Kelvin Hansen deltog i informationsmøde og rundvisning på den gamle fabriksgrund. De overvejer at skifte huset i Vorup ud med en lejlighed, måske i Sporbyen.

- Visionerne er meget flotte, men det kommer til at tage tid, og man kommer til at bo på en byggeplads. Men det bliver et levende miljø, og vi vil overveje det, sagde Bendt Kelvin Hansen.

Arbejdet på grunden med udgravninger efter arkæologiske fund er afsluttet, og nu er forberedelse af veje, parkeringsarealer med mere gået i gang i Parkkvarteret, der er den første af tre etaper. Parkkvarteret bliver placeret i et grønt område, og vil bestå af fem rækkehuse samt fire etageejendomme med i alt 16 lejligheder med store altaner/terrasser og elevator.

Hvis alt går efter planen, vil de første boliger være klar til indflytning ved årsskiftet 2019/2020, siger Steen Jørgensen, Profilsystemer A/S, der er en af de tre investorer bag den nye bydel.

Priserne på boligerne i Parkkvarteret svinger mellem 1,6 millioner kroner og 3,7 millioner kroner.

Senere følger yderligere to etaper, så der i alt vil blive sat 78 boliger, fordelt på rækkehuse og lejligheder, til salg.

Ejendomsmægler Preben Buchhave fra EDC deltog også i åbent hus-arrangementet. Han står for salget af rækkehuse og ejerlejligheder i Parkkvarteret.

- Det går rigtig godt, understregede han.

To købsaftaler er klar til at blive underskrevet, mens en håndfuld lige skal have de sidste ting afklaret, inden de sætter deres navn på skødet til en splinterny bolig.

Birthe og Anders Fisker overvejer at skifte deres hus i Hornbæk ud med en lejlighed - måske i Sporbyen. Foto: Axel Schütt

Tæt på naturen

Efter årsskiftet sættes der gang i byggerier flere steder på området.

- Der er jo et kapløb i gang blandt de forskellige investorer om at blive først færdige, siger Steen Jørgensen.

Han forventer, at det hele står færdigt om fem-ti år.

- Det er spændende med et helt nyt område med en mangfoldighed af unge og ældre, boliger, kultur og aktiviteter, sagde Elin Olesen, Dronningborg, der kiggede forbi for at høre mere om projektet.

Birthe og Anders Fisker, Hornbæk, har undersøgt de mange muligheder, der er for at skifte huset og haven ud med en mindre krævende lejlighed et sted i byen. Sporbyen er bestemt en mulighed.

- Men der er jo rigtig mange store nye ejerlejligheder på vej i Randers, understregede Anders Fisker. Spørgsmålet er, om efterspørgslen er tilstrækkelig.

- Der er jo både Sporbyen, højhuset på Thors Bakke, nye huse på Toldbodgade og Kongens Ege, sagde han.

- Projektet her i Sporbyen virker utrolig spændende, men det er lidt uklart, hvordan trafiksituationen kommer til at se ud i forhold til klimabroen og trafikmængden på Toldbodgade, mente Anders Fisker.

Men ægteparret var enige om, at Sporbyens beliggenhed tæt på naturen er et stort plus.

Marianne Lambertsen og Bendt Kelvin Hansen kan godt se sig selv som beboere i den bydel ved Udbyhøjvej, der endnu kun eksisterer på tegnebrættet. Foto: Axel Schütt
Elin Olsen synes, det er spændende, at den nye bydel kommer til at rumme både boliger og et aktivt kulturliv. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce