Annonce
Randers

Åbnede første værksted for 25 år siden: Nu har han 28 af slagsen

Steen Haugaard Fransen står fortsat i spidsen for Quickpot-kæden, som han stiftede i Viborg i 1993. Presserbillede

Autoværkstedskæden Quickpot, der fortsat ledes af sin stifter, randrusianerne Steen Haugaard Fransen, har rundet sit første kvarte århundrede.

Annonce

Randers: Godt nok åbnede det første værksted i Viborg, men manden bag værkstedskæden Quickpot, Steen Haugaard Fransen, er fra Randers, hvor han stadig bor. Han er også - her halvanden million reparationer senere - stadig direktør i kæden, som i dag beskæftiger 155 medarbejdere fordelt på ikke færre end 28 autoværksteder over hele landet.

Åbningen af værkstedet i Viborg fandt sted i 1993, hvorfor Fransen og Quickpot i år kan fejre 25 års jubilæum.

- Vi må have ramt et hul i markedet. Bare på åbningsdagen skiftede vi 35 udstødninger, og jeg kan huske, at det kom bag på mig, at interessen var så stor, fortæller Steen Haugaard Fransen, der inden opstarten i Viborg arbejdede på et aarhusiansk dæk- og udstødningscenter.

Annonce

Købte stor konkurrent

Det var mens, han arbejdede i Aarhus, at han fik lysten til at starte for sig selv og også fik ideen til hvordan.

- Jeg stod en dag på mit job og tænkte, at "det her kan jeg sgu gøre bedre selv", husker Steen Haugaard Fransen.

Det kunne ikke passe, at priserne på dækskift skulle være så komplicerede og svære at gennemskue, mente han, hvorfor det blev hans mål at gøre det mere enkelt at have bilen på værksted.

Allerede året efter åbningen i Viborg udvidede han med værksteder i Holstebro og Skive, og de efterfølgende år kom flere til. Imidlertid var det i 2000, at det helt store spring blev taget, og Quickpot blev en landsdækkende kæde. Det skete med opkøbet af en konkurrerende kæde.

Opkøbet betød ikke bare, at medarbejderstaben over en nat voksede fra 15 til 60 i antal. Man gik også fra udelukkende at skifte dæk og udstødninger til at være en full-service værkstedskæde.

- Det var en kaotisk tid, for vores systemer var slet ikke gearet til den her forandring. Samtidig skulle jeg som leder også vænne mig til at have mine medarbejdere fordelt på 13 forskellige lokationer. Det var et udfordrende, men meget vigtigt spring, vi tog dengang, mener Steen Haugaard Fransen.

Annonce

Efteruddannelse

Siden opkøbet i 2000 er antallet af værksteder mere end fordoblet, og medarbejderstaben har rundet 130 mekanikere og 25 lærlinge. Steen Haugaard Fransen er overbevist om, at den udvikling fortsætter de næste 25 år.

- Dygtige medarbejdere er nøglen for mig. QuickPot kan kun udvikle sig, hvis medarbejderne udvikler sig. Derfor har vi igangsat et stort efteruddannelsesprogram, hvor alle ansatte hvert år får opdateret deres viden og kompetencer. Bilindustrien er jo i konstant udvikling, og vores mekanikere skal kunne følge med - uanset hvordan bilen ser ud om 25 år.

Som yderligere sikring af, at adgangen til kvalificeret arbejdskraft også vil være til stede i fremtiden, har man i Quickpot tidligere på året besluttet i løbet af 2019 at supplere de nuværende 25 lærlinge ved at ansætte 20 ekstra.

Quickpots første kvarte århundrede er blevet fejret hele september med 25 procent rabat på udvalgte reparationer samt konkurrencer med masser af spændende gevinster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Kampen minut for minut: Flere pragtmål sendte Randers FC foran - men Hobro pressede i intens kamp

Annonce