Annonce
Randers

Åbningsdatoen for Randers Street Food ligger klar

Randers Street Food er ved at tage form på havnen i Randers. Her ses Dorthe Bjørn og Nicolai Michaelsen. Foto: Anne Myrup Pedersen
Hvis du har lyst til at være med i Randers' nye streetfood-sted på havnen, så er det nu, du skal smide en ansøgning ind til idémagerne. Der er samtaler i denne måned, åbent hus for interesserede og inden december håber ejerne at have holdet på i alt otte standholdere klar.

Randers: Det skrider fremad for byens nye madsted på havnen, Randers Street Food, der nu er klar til at tage imod ansøgninger fra folk, som vil være med i madmekkaet og leje en af de i alt otte madboder, der er blevet bygget i Adolph Andersens Eftf. på havnen i Randers.

Før den formelle ansøgningsrunde, som gik i gang tirsdag i denne uge, har der været op til 70-80 henvendelser, lige fra forespørgsler til helt seriøse samtaler.

Skallen er bygget op i den store, lyse hal, og rammen om otte madsteder på hver ni til 12 kvadratmeter er klar. Så skal standholderne selv sætte køkken ind og stå for udsmykningen.

- Vi leverer standen med el-stik, afløb og udsugning. Resten skal de selv sørge for, siger den ene fra holdet på i alt seks personer bag Randers Street Food, Nicolai Michaelsen.

Sammen med Dorthe Bjørn er han at finde i den rå hal, som har fået behandlet murstensvæggene, så rummet er godkendt til fødevarefremstilling. Lokalet fremstår med et særdeles rustikt look, præcis som streetfoodfolket har ønsket det. Det skal være rough, metal og træ.

- Og ellers skal det være op til hver enkelt stand, hvordan de vil dekorere standen. Det må godt stritte i alle retninger, siger Dorthe Bjørn, mens hun tilføjer, at hendes idé om et bærende havnetema blev nedstemt.

Annonce

Seks ejere bag Randers Street Food

De står bag Randers Street Food:

Restauratørparret Dorthe Bjørn og Mike Pabst, der har Café Jens Otto, Restaurant Det Gamle Apothek, Restaurant Sejlklubben og Slotspladsens Is og Kaffebar Madame Blå.

Nicolai Michaelsen og Heine Kjær, der har to Sushi Maniaer i Randers og Wåk Wåk i Aalborg, telemarketingsfirmaet Partners Group og butikken Fabric i Randers.

Frank Skov, der ejer Randers Tanklager og var med til at starte Café Mums i Fredericia.

Jesper Aggerholm, lokal erhvervsmand med adskillige virksomheder bag sig.

Åbningstiderne er planlagt til:

Søndag til torsdag klokken 11.30 til klokken 20 og fredag og lørdag fra klokken 11.30 til klokken 21.

Kokkeprøve på vej

I forsøget på at skille de seriøse fra de useriøse er den månedlige husleje for en stand sat til 13.000 kroner. Det er inklusiv fællesudgifter.

- I Aarhus er den månedlige leje på fællesudgifter alene 13.500 kroner for at være med, så jeg synes godt, at vi kan forsvare prisen her i Randers. Og på den her måde slipper vi også for de henvendelser, hvor folk tror, at de kan smide 2000 kroner om måneden og så nøjes med at sætte et par kogeplader op, siger Nicolai Michaelsen.

De går for eksempel ikke kun efter iværksættere, men gerne efter folk, der har etableret sig i madbranchen.

- Om de har fem eller 20 restauranter bag sig eller blot en enkelt, betyder ikke noget. Vi kommer til at vælge de bedste og går efter diversiteten. Og vi regner med at holde en slags kokkeprøve her, hvor vi kan smage på, hvad de forskellige kan byde på, siger Nicolai Michaelsen.

Fri udsigt til vandet

Der er sat vinduer i porthullerne mod havnesiden, og det bliver også her, der ifølge brandmyndighederne bliver plads til 150 stole, så man kan spise i hallen. Ejerne har valgt, at de otte køkkener skal stå ud mod vejsiden, så udsigten ud til vandet forbliver fri.

- Og så er der jo pladsen udenfor. Der regner vi med vi kan bespise 500-600-700 personer, siger Nicolai Michaelsen, der forventer et stort rykind med det samme, når hallen åbner.

- Det bliver nok vildt, og jeg regner med, at der kommer maksimalt pres på, siger han.

Ejerne er i dialog med både kommune og brandmyndigheder med hensyn til sikkerheden.

- Vi gør selvfølgelig, hvad der bliver sagt, og måske kan det ende med at blive et tov, der sættes op ude ved kajkanten, siger Nicolai Michaelsen.

Højt til loftet og lyst fremstår den rustikke sukkerhal, der snart bliver til Randers Street Food. Foto: Anne Myrup Pedersen

Åbner i februar

Det forventes, at der holdes samtaler med interesserede madlavere i denne måned, og inden december håber Randers Street Food på, at der vil være et hold at præsentere.

- På den måde får standholderne også tid til at få etableret deres køkkener. Vi forventer, hvis alt går efter planen, at åbningsdagen bliver fredag 7. februar. Det er den første fredag i vinterferien, siger Nicolai Michaelsen.

De havde alle håbet at blive klar til jul og julemarked, men det er droppet.

- Hellere give standholderne lidt bedre tid til at indrette sig, end at forhaste os, lyder det fra Dorthe Bjørn og Nicolai Michaelsen.

Der kommer i øvrigt nye stillinger ud af det nye madsted. Der skal ansættes en tovholder, runnere, barfolk med flere.

- Vi ser lige i starten, om det bliver os selv, der skal stå som tovholdere, eller om vi skal ansætte en person, men det er meningen i det lange løb, at der skal være en her, siger Nicolai Michaelsen.

Og der er stadig mange flere planer med stedet, som ejerne bag vil realisere, som det hele skrider frem. Her tales stadig med stor begejstring i stemmerne om blandt andet fjordfestival, byens bedste laksemad, sail in-salg, flydepram-bar med meget mere.

Det er meningen, at der skal ansættes folk, når Randers Street Food kommer op at køre. Blandt andre en tovholder, runnere, barfolk med flere, siger Nicolai Michaelsen. Foto: Anne Myrup Pedersen
Om alt går vel, og planen holder, så er åbningsdagen for Randers Street Food sat til fredag 7. februar 2020. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce