Annonce
Randers

Åndehul for mødre på barsel kører videre: Familiehuset forlænger levetiden med kommunale kroner

Familiehuset fredag formiddag. Paraden af barnevogne vidner om flittig brug af lokalerne i Gråbrødrestræde. Foto: Anne Myrup Pedersen
I kommunens budget for næste år har Familiehuset i Gråbrødrestræde fået et tilskud på 100.000 kroner. Initiativtager Julie Nielsen er beæret men stadig på jagt efter flere midler til at drive det populære sted i midtbyen.
Annonce

Randers: Sidste mandag stemte et flertal i byrådet budgettet for 2020-2023 igennem. En af posterne i det kommende budget er Familiehuset i Gråbrødrestræde.

Tilskuddet fra kommunen for næste år er på 100.000 kroner. Penge der lander på et tørt sted hos initiativtager Julie Nielsen.

- Jeg er enormt beæret over, at byrådet vil gå ind og støtte Familiehuset til gavn for en masse familier og midtbyen. Og jeg er sindssygt glad for, at vi ikke lukker nu, men at vi har fået ny chance, siger Julie Nielsen, der tog initiativ til projektet, efter at hun på egen krop oplevede, at kvinder med små børn manglede et sted at gå hen, når de skulle skifte eller made deres barn på byturen.

Julie Nielsen tog kontakt til borgmester Torben Hansen. Han henviste hende til Cityforeningen, der tog imod ideen med kyshånd. Via Cityforeningen kom hun i forbindelse med Anne Skøt, der havde lukket sin tøjbutik i Gråbrødrestræde. Hun lånte sine butikslokaler ud kvit og frit i tre måneder. Den tid brugte Julie Nielsen på at bevise, at der er behov for et Familiehus i Randers midtby.

Efter prøvetiden måtte hun igen lukke Familiehuset, fordi der nu skulle betales husleje. Heldigvis havde Udviklingsudvalget i Randers Kommune fået øjnene op for det gode projekt og bevilgede huslejen for årets sidste tre måneder. Nu er Familiehuset sikret et års længere levetid med de 100.000 kroner fra det kommunale budget, men Julie Nielsen er stadig ikke helt i mål med økonomien.

- Pengene fra kommunen går ene og alene til at drive stedet og betale de regninger, der er. 100.000 kroner er et rigtigt fin beløb. Vi er meget glade for det, men der mangler stadig en håndfuld penge, så vi søger stadig fonde, fortæller Julie Nielsen.

Anne Sofie Vognsen med Karlo på skødet. Tvillingesøster Alice sidder med ryggen til. Til højre holder Rikke Ejstrup Larsen styr på tvillingerne Hugo og Bertram. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce

Liv og glade dage

Da avisen besøgte Familehuset fredag formiddag, var der liv og glade dage i sofaerne og ved spisebordet, hvor to tvillingemødre og deres børn på 15 måneder nød deres medbragte mad og drikke. Hos mødrene var der tydeligvis begejstring over, at stedet fortsætter.

- Vi er glade for det. Det gør det hele meget mere overskueligt for os, når vi skal ind til byen. Når vi er herinde, kan de små jo godt blive sure på et tidspunkt, siger Anne Sofie Vognsen, der bor i Vorup og er mor til Alice og Karlo.

Fra samme mødregruppe, der rummer seks mødre og seks hold tvillinger, kommer Rikke Ejstrup Larsen. Hun bor i Randers midtby og er mor til Hugo og Bertram.

- Vi har brugt stedet, lige siden det åbnede. Vi kommer her meget, mindst en gang om ugen, og nogle gange er vi her to-tre timer. Andre gange er det bare en halv time, hvis vi bare skal skifte, siger Rikke Ejstrup Larsen.

- Det er rart at komme ud at se noget, og så nyder vi, at vi kan bestille mad på Blicher og drikke kaffe og spise kage, mens børnene leger.

Familiehuset har åbent fra klokken 10 til 17.30 i hverdagene og 10 til 14 om lørdagen og er et nonprofit samlingssted, der samarbejder med Randers Cityforening.

Tvillingemor Anne Sofie Vognsen får en bid brød med tvillingerne Alice og Karlo i Familiehuset i Gråbrødrestræde. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce