Annonce
Randers

Årelang kamp mod kommunen er endt forgæves: Steen skal blive i systemet

Der var heller ingen førtidspension til Steen Hendriksen denne gang. Arkivfoto: Annelene Petersen.
Men formanden for beskæftigelsesudvalget, Ellen Petersen (S) mener det er urimeligt, at mennesker fastholdes i det hun kalder ressourceforløbs-systemet

Randers: Beskæftigelsesudvalget i Randers skal på sit kommende møde endnu engang drøfte en sag om førtidspension til Steen Hendriksen. Tirsdag denne uge gav kommunen ham besked om, at han skal fortsætte i et nyt to-årigt ressourceforløb. Det skete med baggrund i en lægeudtalelse.

Steen Hendriksen, der er 55 år, kom til skade ved en arbejdsulykke i 2014 og har fået fastsat sit erhvervsevnetab til 85 procent af Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, skriver Fagbladet 3F. Han har allerede været igennem et forløb med to år på sygedagpenge og to år på et ressourceforløb og havde håbet, at mødet med kommunens jobcenter ville ende med, at han fik tilkendt førtidspension.

Det er medlem af beskæftigelsesudvalget, Kasper Fuhr (Velfærdslisten), der har bedt om at få sagen på udvalgets dagsorden. Han har også bedt forvaltningen svare på, om det vil være i klar strid med gældende ret at træffe afgørelse om tilkendelse af fleksjob eller førtidspension i denne sag.

Jeg kan se, at vurderingen er taget med baggrund i lægelige udtalelser, og det er svært at have en holdning til som politiker. Jeg kan jo ikke sætte mig ind i, hvordan sygdommen forløber og, hvad hans fysik tillader. Det har jeg ikke en jordisk chance for at vide noget om, for jeg er jo ikke læge.

Ellen Petersen (S), formand for beskæftigelsesudvalget i Randers Kommune

Vi følger lægen

Udvalgets formand, Ellen Petersen (S) siger til Randers Amtsavis, at hun tager sagen med på førstkommende udvalgsmøde.

Hvorfor skal Steen Hendriksen fortsætte på et ressourceforløb?

- Jeg kan se, at vurderingen er taget med baggrund i lægelige udtalelser, og det er svært at have en holdning til som politiker. Jeg kan jo ikke sætte mig ind i, hvordan sygdommen forløber og, hvad hans fysik tillader. Det har jeg ikke en jordisk chance for at vide noget om, for jeg er jo ikke læge.

Kasper Fuhr spørger, om det vil være forkert at tildele Steen Hendriksen førtidspension?

- Det, han spørger om, er, at selv om lægelige udtalelser viser, at der ikke skal gives en førtidspension, vil vi så bare kunne gøre det alligevel. Og det er vanskeligt at tage stilling til fordi, hvor går grænsen så for, hvornår vi politikere skal sige, at i den sag synes vi, der skal gives førtidspension, og det gør vi så ikke i en anden sag.

Ellen Petersen mener, at borgerne så ville kunne kritisere politikerne for at bruge skattekroner på pensionsordninger, som der ikke er hjemmel til.

Så er din grundholdning, at politikerne altid må følge lægernes bedømmelser?

- Ja, det er min grundholdning. Men jeg synes, den her lovgivning er alt for stram. Det har jeg tidligere givet udtryk for. Men det er på Christiansborg, man skal tage stilling til, om det er rimeligt, at syge mennesker skal blive ved med at køre rundt i sådan et ressourceforløbs-system, når der tilsyneladende er grundlag for, at man ikke kan arbejde mere.

Hvad er dit eget svar?

- Jeg synes ikke, det er i orden. At man skal gå i ressourceforløbs-systemet så lang tid er uhensigtsmæssigt og dræbende for de familier, det går ud over.

Og han kan komme til at gå i systemet i over seks år?

- Ja, og det synes jeg er meget lang tid.

Men alligevel er du tilbøjelig til at følge lægens udtalelse?

- Ja, fordi hvis der ikke er hjemmel til at vi kan tildele en førtidspension, så kan vi jo ikke bare gå ind som politikere og lave et andet skøn.

Annonce

Må vente til næste år

Fagbladet 3F fortæller, at Steen Hendriksen skal fortsætte i virksomhedspraktik i Center for Beskæftigelse og Rehabilitering, CBR, i Randers, og at der skal være et møde mellem kommunen, Steen Hendriksen og lægen, der har bedømt, at han ikke vil afvise, at Steen Hendriksen med de rette skånehensyn vil kunne komme tilbage i arbejde på 37 timer ugentligt.

Socialrådgiver Charlotte Jepsen Hougaard fra 3F i Randers har fulgt Steen Hendriksen rundt i systemet det seneste par år:

- Vi kan ikke gøre andet end at følge den indstilling, der kommet fra kommunen, og så må vi arbejde på at få en afklaring for Steen så hurtigt som muligt, for det er ikke rimeligt, at han skal være i et ressourceforløb to år mere.

Så det bedste i kan opnå er, at forløbet bliver kort?

- Ja, det lægger jeg mig i selen for.

Hvor kort er det?

- Håbet er, at vi kan have en afklaring i foråret næste år.

Det har ikke været muligt for Randers Amtsavis at få et interview med Steen Hendriksen.

Annonce
Randers For abonnenter

Nye trængsler for trafikanter i Randers venter forude: Først var det Hvidemøllebroen, nu skal et af de mest befærdede kryds flyttes

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Dyrehaven begynder at skyde hjorte for at holde bestanden nede: EU-regler kan betyde, at næsten alle havens hjorte skal aflives

Randers For abonnenter

Marienlund skyder op med nye ejerlejligheder midt i populær bydel: Seks ud af 12 lejligheder er allerede solgt inden rejsegildet

Randers

Et velfærds-valgbudget med en luns til alle: Se her hvor politikerne vil lave nye tiltag i 2022-2024

Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen: Randers HK smadrer sidste sæsons onde ånd

Østjylland

Politiet må ikke straffe fartsyndere i turistområde: Borgere føler sig magtesløse i spil mellem systemer

Randers FC For abonnenter

Det er muligt, tv ikke ville sende, men i Randers elsker vi pokalen af en grund

Danmark For abonnenter

Fuldtidsansat og fattig: Ulighed er blevet et stort tema ved tysk valg

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Hotel Stephansen lukker restauranten til jul: - Det er vel en overgang på vej mod et salg af hotellet

Randers

Camilla og Finn er sikre i deres sag: Derfor lugter det på Randers Havn

Randers

Kære Verdo-kunde: Næste år skal du betale mere end dobbelt så meget som i år for at holde varmen i din bolig

Sport For abonnenter

Udkørt Randers HK-profil utilfreds med løst krudt i skudarmen: - Det er svært, når kroppen siger fra

Randers

Politiet søger vidner efter sag om blufærdighedskrænkelse: Fremmed satte sig ind på passagersædet og befamlede og kyssede 21-årig kvinde

Annonce