Annonce
Randers

Året der gik i Randers 2019

Foto: Anne Myrup Pedersen
Byggeboom, Stjernehus, Verdo, Hal 4 og meget mere var på alles læber i 2019, og nu er årets nyheder, store og små, samlet i et dugfrisk årsmagasin på 75 sider.

Randers: Året der gik, på godt og ondt, er nu samlet i avisens årsmagasin 2019. Her huskes vi på, hvad der er sket af stort og småt, godt og dårligt - og sjovt - i vores allesammens by og opland. Vi gelejdes måned for måned igennem nyhedsstrømmen på vores hjemlige breddegrader via billeder og en kortfattet tekst.

Af hotte emner i 2019 kan for eksempel nævnes:

Startvanskeligheder og ondt i økonomien i Hal 4.

Stjernehussagen, hvor en medarbejder i den kombinerede børnehave og vuggestue kom i klemme, da han blev politianmeldt, mistænkt for at have krænket et barn seksuelt, men hvor sigtelsen blev frafaldet.

Hvor kritik af for høje varmeregninger betød farvel til Verdos administrerende direktør.

Hvor to personer mistede livet i en ulykke ved en kollision mellem en personbil og et letbanetog i Trustrup på Djursland.

Og hvor racismen i efteråret stak sit grimme ansigt frem i Randers, og den jødiske gravplads blev skændet med grøn maling.

Men det var også i 2019, at byggerierne tordnede frem. For eksempel gik startskuddet til byens nye vartegn, et højhus af rang, hele 19 etager, på Thors Bakke.

Randers fik også sat navn på den arkitekt, der skal få byen til vandet og skal byforny, så det batter.

Man fristes til at sige "endelig" kom nyheden også om et streetfoodmekka i Randers, Randers Street Food, der flytter ind i den gamle sukkerhal på Randers Havn.

Og det første spadestik til et kommende idræts- og kulturcenter i Hornbæk blev taget.

Af de kuriøse sager kan nævnes, at kunstneren Kristian von Hornsleth i den grad kom til Randers, nu med udsmykket loungebar, i Hotel Randers by Hornsleth.

Også avisens reportage fra de offentlige toiletter i byen hører til i denne kategori.

Flere spærrede også øjnene op, da det kom frem, at superligaklubben Randers FC er kommet til salg.

Annonce
Journalist Per Meldgaard er klar med Randers Amtsavis' årsmagasin, Randers 2019 - Et år i billeder. Foto: Anne Myrup Pedersen

Mere at vælge mellem

"Randers 2019 - et år i billeder" er igen styret i land med kyndig hånd af journalist Per Meldgaard, Randers Amtsavis, som sætter en ære i at få så mange relevante sager med i årsmagasinet fra lokalområdet som muligt.

- Men jeg oplever, at det bliver sværere for hvert år, fordi der er mere og mere, jeg bliver nødt til at vælge fra. Det virker som om, at der sker mere i byen, siger Per Meldgaard, der også har et værre mas hvert år med at vælge mellem billederne.

- Mange af fotografernes fotos er simpelt hen så gode, at jeg ind i mellem må lade dem vinde over selve det nyhedsmæssige i en artikel, siger han.

Set fra chefredaktørens stol har et årsmagasin sin berettigelse i og med, at avisproduktion er lig med byens historie og byens hukommelse.

- Et årsmagasin er vigtigt, blandt andet fordi det er en måde at imødegå den, ofte berettigede, kritik, pressen får, når der skrives om nyhederne, når de er nye, men hvor en opfølgning eller en afslutning ind i mellem kan mangle. Her har Per Meldgaard jo samlet sagerne og fået den senest mulige opdatering på, siger Axel Præstmark, Randers Amtsavis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Randers For abonnenter

Køber af Kongens Ege-lejlighed savner svar: - Vi får ikke noget at vide

Annonce