Annonce
Randers

Årets butiksnyheder i Randers 2021

20. april åbnede Randers Laksen på Østervold. Fiskebutikken var blot én ud af 64 butiksnyheder, du kunne læse om i avisen i løbet af 2021. Heraf var mere end en tredjedel relateret til mad. Arkivfoto: Frank Pedersen
I gennemsnit er der åbnet mere end en butik/virksomhed i Randers hver eneste uge i 2021. Langt de fleste er indenfor restaurationsbranchen, men Randers sagde også goddag og velkommen til ejendomsmæglere, tandlæger, genbrugsbutik og en enkelt hypnoterapeut.

Randers: I Randers Onsdag og Randers Amtsavis kan du læse om byens butiksliv. Det være sig butikker der åbner, butikker der får ny ejer og butikker, der har gennemgået en markant ombygning.

I 2021 blev det til 64 artikler med denne slags butiksnyheder, hvoraf restaurationsbranchen var den absolutte topscorer med 21 artikler.

På de følgende pladser kommer skønhedsklinikker og beklædningsbutikker med henholdsvis seks og fire artikler. Blandt de øvrige butiksnyheder spændte feltet bredt over fag som eksempelvis tømrerhandel, ejendomsmægler, tandlæge, tatovør og hypnoterapi.

Annonce

Her får du et overblik over samtlige 64 butiksnyheder, avisen har skrevet om i 2021:

Februar:

Da tvillingerne Nick Bjørn Sand og Kenneth Bjørn Sand skulle vælge en uddannelse, blev det for begges vedkommende en uddannelse til tømrer. 1. februar åbnede brødrene deres fælles virksomhed, Tømrerfirmaet Brdr. Sand, på adressen Mejlgårdsvej 1 i Dronningborg.

Lokalerne på Mariagervej 68, hvor Sørens Brød netop har drejet nøglen om, kom ikke til at stå tomme længe. Torsdag 4. februar åbnede bageriet nemlig igen - under navnet Bakery by Doktor. Bag det navn står bagermester Claus Doktor, der gennem et par år har drevet bageriet på Udbyhøjvej i Dronningborg samt bagerier i Hobro og i Viborg.

Fakta-butikken på Engboulevarden i Kristrup blev 12. februar den første Fakta i Randers-området, der skiftede til det nye Coop-koncept, Coop 365.

I City Ure, Torvegade 1, blev tiden under coronanedlukningen brugt til et generationsskifte, idet Lars Kirkegaard Sørensen og Karin Rahbæk havde besluttet at sælge deres forretning til kæresteparret Jes Verner Rasmussen og Miamaja Søholm.

Annonce

Marts:

Bare et års tid efter, at malermester og farvehandler René Bech lukkede Flügger-detailforretningen på Mariagervej i Randers, blev der 1. marts åbnet en ny Flügger-butik med nye ejere i nordbyen, nemlig på Lucernevej 83.

Da Tøjeksperten, Slotsgade 1-3, genåbnede butikken mandag 1. marts, blev kunderne budt velkommen i en helt nyistandsat butik, som med sine nu knap 700 kvadratmeter samtidig var blevet til Danmarks største Tøjeksperten.

En gruppe frivillige fra Røde Kors i Randers havde brugt en måned på at indrette en ny genbrugsbutik i Randers Midtby, inden den nye Røde Kors butik åbnede 1. marts på Kirke Torvet som et supplement til butikken på Mariagervej.

Da Sukkerstokken, Østervold 17, genåbnede fredag 12. marts var det med Mohammed Hawa som ny ejer og hans kusine, Amina Hawa, som ny butikschef i den randrusianske udgave af et Eldorado for slikmunde.

Efter mange måneders kamp var der torsdag 25. marts budt til fest i Øster Bjerregrav, da byens nye købmandsforretning, Min Købmand, blev indviet med musik, højt humør, taler og glade kunder i kø.

Efter der havde været lukket og slukket i Domino's lokaler siden 2019, blev der 25. marts atter langet brandvarme pizzaer over disken i kædens afdeling i Dytmærsken.

25. marts åbnede Jan Laursen Bone’s i Paderup, og samtidig lukkede restauranten, der har ligget i SCS-huset på hjørnet af Østergrave og Søndergade i mere end 20 år.

26. marts åbnede Simon Sundgaard Nymann og kokken Mike Winther Randers’ nye tapassted, Casa de Tapas i Storegade 14.

Efter nogle år i andre brancher vendte Kathrine Fisker tilbage til sit gamle erhverv som ejendomsmægler. I marts åbnede hun nemlig ejendomsmæglerforretningen LokalBolig i den ejendom i Hospitalsgade, der er kendt som Nellemann-bygningen.

Anette og Gitte Knudsen - mor og datter – åbnede i marts virksomheden UniAuktion i Fårup. Begge havde mange års erfaring fra auktionsbranchen og følte sig derfor klar til at tage springet med et auktionshus på egen hånd.

Annonce

April:

2. april åbnede en ny Coop 365-butik på adressen Hadsundvej 83, hvor der tidligere havde været en Fakta.

6. april åbnede tandlæge-kæden Godt Smil en ny klinik på adressen Østergrave 4 1.sal.

20. april klokken 10 åbnede Randers’ nye fiskebutik, Randers Laksen, i Træløber-bygningen, Østervold 41B. Det er Jesper Nørager Andersen og Helle Espersen, der i fællesskab står bag Randers Laksen, hvor man kan købe både klassiske fiskeretter og fisk, man selv kan tilberede derhjemme.

21. april åbnede Xin "Bobby" Geng sin japanske restaurant Suzumi på adressen Middelgade 3. Oprindelig var det meningen, at Suzumi skulle åbne i december sidste år, men det satte coronanedlukningen en stopper for. Xin Geng var derfor meget glad, da han endelig kunne åbne restauranten.

Da Randers Street Food bød til et brag af en coronagenåbning fredag 30. april, var der sket meget i den gamle hal. Samarbejdet med tre af boderne er ophørt. Det drejer sig om Gourmet Pita, Bento Bento og SushiMania. Til gengæld kunne randrusianerne sig goddag og velkommen til Øst, The Bucket og Folkekøkkenet.

Midt i april åbnede Randers’ nye italiensk inspirerede spisested, Pasta Diem, i Snaregade 3.

Da Randers Storcenter i april genåbnede efter vinterens coronanedlukning, havde en af butikkerne, Tøjeksperten, brugt tiden på at genopbygge butikken fra bunden med helt ny vægstruktur og interiør.

Børnetøjsbutikken Name It i Randers Storcenter havde fået den helt store tur under coronanedlukningen. Alt var hevet ud og butikken bygget op igen helt fra bunden af, så den var som ny, da storcenteret genåbnede.

I slutningen af april blev det igen muligt at få ordnet negle på adressen Gl. Hobrovej 2. I Anna-Darlene Kjellberg Strangholdts klinik Darlene. Ret beset er det anden gang, at Anna-Darlene Kellberg Strangholdt åbnede klinikken på Gl. Hobrovej, idet hun første gang slog dørene op blot tre uger før, branchen blev coronanedlukket.

Butikslokalet Houmeden 8 - mellem guldsmeden og Café Borgen - havde gennem længere tid stået tomt, men i april gik håndværkerne i gang med at gøre klar til, at butikken Karneval kunne åbne i ugen op til store bededag, sidst i april.

Efter at have drevet autoværksted i Purhus de seneste 20 år, skiftede Chris Brandsen i april værkstedet ud med en synshal, CB Bilsyn, og rykkede samtidig lidt mod syd til Nordskellet i Randers.

Annonce

Maj:

1. maj kastede Henriette Breinholm sig ud i lidt af et madeventyr, da hun åbnede Musses Madhjørne i grillbaren, Viborgvej 100.

5. maj åbnede Design Cykler en afdeling i Randers på adressen Marsvej 19B i lokalerne, der tidligere har huset Pet World.

Restaurant Det Gamle Apothek, Adelgade 2, havde været helt coronanedlukket siden 11. marts 2020. Men 7. maj var der atter liv i lokalerne, da spisesteder åbnede med en ny kvinde ved roret, idet Pernille Bruun Jensen havde indgået en aftale med Dorthe Bjørn og Mike Pabst om, at hun blev forpagter af restauranten.

Det var en gammel kending, der 10. maj genåbnede Café Blicher i Gråbrødrestræde. Efter 18 års fravær var Mogens Damgaard-Olesen tilbage i det, der vel efterhånden må kaldes en vaskeægte Randers-institution.

15. maj åbnede skønhedsklinikken Aviva Clinique i lokaler på adressen Vester Kirkestræde 5.

20. maj åbnede Mato Fiskehandel i Trangstræde, hvor Familiekøkkenet tidligere havde holdt til. Bag Mato står kokkene Tomas Rask Holm og Mark Wilstrup Toft, der begge kom med erfaringer fra en række østjyske toprestauranter.

29. maj åbnede hundeelsker Lotte Neergaard sin hunde-butik, Neergaard - Det bedste til hunden, på den gamle kaserne i Randers, Kavalerivej 10.

I maj åbnede fysioterapeut Lone Pilgaard Hansen en specialklinik for underlivsproblemer som en del af sundhedsvirksomheden Thomsen Fysioterapi & Osteopati i Toldbodgade.

Lars Pedersen flyttede i maj sin fotobutik, Fotomax, nogle få meter fra Brødregade 15 til Brødregade 28, hvor han har fået flere kvadratmeter til en lavere husleje.

Annonce

Juni:

1. juni overtog Pedersen & Nielsen Automobilforretning Houlberg & Wittrup, Ørneborgvej. I forbindelse med købet udvidede Pedersen & Nielsen sortimentet med mærkerne Mazda og Suzuki.

Efter lang tids rumsteren blev onsdag 23. juni til åbningsdag hos Taco Boy på havnen i Randers. Taco-stedet har til huse i Tellings gamle bod og åbnede ballet med en speciel fisketaco til ære for deres forgænger.

Annonce

Juli:

Nogle få måneders midlertidigt ophold i Brødregade blev til lidt af en øjenåbner for galleriejer og kunstner Hanne Koch. Derfor skrev hun under på en lejeaftale, der 1. juli rykkede Galleri Randers permanent til Brødregade 24.

31. juli genåbnede sengebutikken Bedrooms i Gråbrødrestræde efter at være flyttet fra lokalerne på Nikkelvej.

I juli genåbnede Café Smagløs i Storegade med Lasse Brask Vinther og Lars Wøldike Hellmund som nye ejere.

I juli kunne Familiehuset meddele, at efter det var kommet på kommunens budget – og der dermed var mere ro på økonomisk – havde man kunnet indgå aftale om en stationær adresse, Brødregade 36.

Annonce

August:

Da Audika Hørecenter 4. august åbnede dørene klokken 10, var det i de nye lokaler i Slotsgade 14, hvortil det var flyttet fra de tidligere lokaler i Kirketorvet 6.

9. august var første dag for madboden MexiGo i Randers Streetfood.

Efter 20 år på hjørnet af Dytmærsken og Østervold rykkede Jyske Bank Randers 13. august ud af lokalerne for mandagen efter, 16. august, at åbne i et nyindrettet domicil i stueetagen af ejendommen Tronholmen 5.

19. august åbnede Skousen en ny butik på adressen Lucernevej 77b.

27. august var der smagsprøver i lange baner, da Delikatessehuset markerede åbningen af den fysiske butik i Kristrup.

30. august slog burgerbaren Hungry Dane dørene op for de randrusianske kunder. Det skete i helt nyrenoverede lokaler i den tidligere grillbar i Trangstræde ved rutebilstationen.

I august flyttede Jane Skriver sit designfirma Skriver Collection fra privatadressen til butikslokalet i Middelgade 3.

I begyndelsen af august flyttede Nordic Tattoo fra Østergade til Rosengade.

I begyndelsen af august åbnede Ole Overdahl Sørensen klinik som stresscoach og hypnoterapeut på adressen Lille Voldgade 9.

Annonce

September:

10. september kunne butikschef Karina Madsen efter længere tids ombygning af Fakta-butikken åbne den nye Coop 365-butik i Langå.

13. september var der igen nyt i Randers Streetfood, da Greenie åbnede, der, som navnet antyder, er en salat- og grøntsagsorienteret bod.

20. september åbnede Stine Priess Tovgaard sin klinik Shaping Studio i nyistandsatte lokaler i Gudenåcentret, Århusvej.

I september flyttede Randers-afdelingen af dansestudiet Let's Dance i nye lokaler på Gl. Hobrovej 38b.

Med udgangen af september overtog Bo Møller Softicen Randers, Dytmærsken 1 C.

Oktober:

16. oktober åbnede Teresa Mai Den Lille Græske, Store Voldgade 13, med sydlandske delikatesser med fokus på produkter fra Grækenland.

25. oktober fik Kop & Kande i Randers Storcenter ny ejer, da Morten Brix overtog butikken.

November:

1. november åbnede Mo Lykke Karim for anden gang dørene til sit spisested Mo'Rice. Efter en hektisk og turbulent sommer, og ikke mindst sensommerens uskønne afsked med Randers Street Food, havde indehaveren af spisestedet arbejdet ihærdigt på at blive klar i sine nye lokaler i Dytmærsken.

Efter i halvandet år at have drevet skønhedsklinik i det tidligere frysehus i Lime på Djursland, flyttede Rikke Winterskov sin salon, Hair & Skin Zone, til Hobrovej 11 i Randers, hvor hun åbnede 3. november.

5. november slog Rozeta Yousefi dørene til Østergades nyeste skønhedsklinik, Poqana, hvor man udover at få ordnet bryn, negle, tænder og vipper også kan købe bubble tea, bland-selv-slik og minipandekager.

I november overtog Sofie Schrøder butikslokalet Brødregade 23, hvor hun har åbnet skønhedsklinikken BeautéSchröder.

December:

11. december fik Randers en ny café, da Café Coz åbnede på Rådhustorvet.

16. december åbnede Morten Petersen Doktorparkens Grill & Pølsevogn på adressen Viborgvej 100.

I december åbnede guldsmed og ædelstensfatter Rikke Schmidt Frederiksen sin egen butik i Adelgade 2 med salg af egne smykker samt reparation af gamle smykker.

I december åbnede Jonas Jørgensen egen motorcykelbutik og -værksted, JJ Motorcykler på adressen Bogensevej 13 A.

Annonce
Randers For abonnenter

Tomme boliger råber på indflyttere: Nybyggeri på Thors Bakke til unge studerende er kun fyldt godt en fjerdedel op

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Michael Aastrup Jensen blev i weekenden far til en pige: Navnet var til langvarig forhandling

Randers For abonnenter

Fra udskældt kraftvarmeværk til nyt samlingssted: Her skal der laves mjød og brygges øl

Randers

Boliger i den gamle Thorsgade Kaserne er på trapperne - derfor blev byggeriet forsinket

Randers For abonnenter

Randers er en slikbutik, når det gælder billige lejelejligheder: Hvad med en toværelses til 2.961 kroner?

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Sport For abonnenter

Karriereknusende knæskade vendte op og ned på tilværelsen: Michael Hansen betaler tilbage på og uden for grønsværen

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Randers

Pludselig er han 200 millioner kroner værd: Det svimlende beløb får nu ikke Lars til at gå amok

Dall: Messerschmidt skal æde skovsneglen

Alarm 112

Samlever fængslet for knivdrab: 50-årig kvinde fik halsen skåret over

Leder For abonnenter

Stavnsbundet af vanvittige varmepriser: Nødstedte borgere i Kronjylland svigtet af politikere og samfund

Randers

DF's mand i Randers byråd efter kæmpesejr til Messerschmidt: Nu er det tid til at begrave stridsøkserne

Annonce