Annonce
Randers

Årets første student: Struktur og selvdisciplin var nøgleord

Lillebror Mikkel Mohr Hansen sætter HF-huen på hovedet af Amanda Mohr Tylkjær Hansen efter sidste eksamen i kemi på Randers HF & VUC. Foto: Morten Lund

Amanda Mohr Thylkjær Hansen fik som årets første HF-student huen på hovedet på Randers HF & VUC

Annonce

Amanda Mohr Tylkjær Hansen (20) blev årets første HF-student fra Randers HF & VUC. Med et fornemt 12-tal i kemi i sidste eksamen kunne hun tirsdag formiddag tage imod både kindkys, blomster og lykønskninger udenfor eksamenslokalet - og lade brormand, Mikkel Mohr Hansen, sætte HF-huen på plads.

Amanda Mohr Tylkjær Hansen som nyslået HF-student - den første fra Randers HF & VUC: »Nu skal jeg holde fri resten af sommeren - inden jeg starter på psykologistudiet på Århus Universitet.« Foto: Morten Lund.

Forud for dagen lå tre års enkeltfagsstudier, som førte til en samlet HF-eksamen. Det sidste år gennemførte Amanda som fjernundervisning.

»Det betyder, at stor set al undervisning foregik via internettet. Det var fint for mig, fordi jeg godt kan lige at arbejde »i ryk«: At have rigtig travlt i en periode - for derefter at kunne holde helt fri. Men det er klart, at selvstudier kræver både en vis portion selvdiscilin og en god struktur,« siger hun.

Hvilket netop er nogle af hendes stærke sider.

»Før HF startede jeg ganske kort i gymnasiet. Men det fungerede ikke for mig. Der var for mange timer og for mange mennesker i klassen. Derfor valgte jeg hurtigt om til HF enkeltfag.«

Og det ser ud til, at Amanda til fulde har levet op til de krav, enkeltfag og fjernundervisning stiller.

»Jeg kender endnu ikke mit endelige eksamensgennemsnit. Men jeg ender på over 11,« fortæller hun.

»Hvilket skulle være være mere end tilstrækkeligt for at komme ind og læse psykologi på universitetet til september i Aarhus

En anden fordel for Amanda har været den større aldersspredning der er på HF i forhold til gymnasiet.

»Da jeg startede, var jeg 17 år gammel - og dermed en af de yngste i min klasse. Men jeg har ikke oplevet, at det gav mig nogen problemer. Til gengæld var alle mine medstuderende nærværende i timerne,« fortæller hun.

Amanda har skruet sin HF-uddannelse sammen, så hun har afsluttet alle fag efter højst et år.

»Hvilket har betydet, at jeg har kunnet fokusere fuldstændig på det, jeg var i gang med. Og enkeltfagsmodellen har også betydet, at jeg hele tiden har vidst, at jeg havde en fleksibilitet. Jeg har hele tiden stilet efter at blive færdig på tre år - hvilket jeg også har nået. Men havde jeg haft brug for længere tid, havde det ikke været noget problem,« siger hun.

De næste måneder - inden studiestart på universitetet til september - bliver ganske enkelt brugt på at holde ferie.

»Og så har jeg ingen planer om at flytte til Aarhus lige nu,« siger Amanda Mohr Tylkjær Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Randers HK i vanvittig kvartfinale: Det var nærmest som at slå plat eller krone i staden

CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce