Annonce
ENTREPRENEUR OF THE YEAR

Årets regionsvindere er fundet: Her er Danmarks bedste til vækst

Cane-Line A/S med Brian Djernes i spidsen er årets EY Entrepreneur Of The Year på Fyn. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Vækstskaber-konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year har peget på årets regionsvindere. Nu venter kun landskåringen i København torsdag 13. januar 2022.

VÆKST: Ejerlederne bag fynske designmøbler, en familiedrevet sønderjysk affaldsvirksomhed og en forretningsmæssig stærk idé fra Aarhus til imprægnering af sko direkte i butikken.

Det er tre af de seks bedste vækstskabere i Danmark ifølge juryen i vækstkonkurrencen EY Entrepreneur Of The Year. Og de skal nu kæmpe om titlen som Danmarks bedste til vækst mod et grønt energiselskab fra København og en sjællandsk containersucces, mens nordjyderne sender buksedrengene fra Shaping New Tomorrow afsted.

De seks regionsfinaler i 2021-udgaven af EY Entrepreneur Of The Year er alle blevet fundet i løbet af den seneste uges tid. Selve landskåringen finder derimod sted i København torsdag 13. januar 2022, og herunder kan du læse mere om, hvem årets finalister er.

Annonce

Om EY Entrepreneur Of The Year

 • EY Entrepreneur Of The Year er en af Danmarks og verdens mest anerkendte vækstskaberkonkurrencer, der finder sted i flere end 60 lande. I snart 25 år er danske vækstvirksomheder og de entrepreneurer, der opbygger og driver dem, blevet hyldet ved EY Entrepreneur Of The Year.
 • De stærkeste danske kandidater deltager i kåringer i seks regioner, før landsvinderen bliver kåret torsdag 13. januar 2022 i København. Hovedvinderen deltager i den internationale finale, der finder sted juni 2022 i Monaco.
 • For at deltage skal entrepreneuren være ejer/medejer af et dansk aktie- eller anpartsselskab og have haft det overordnede ansvar i mindst to år. Selskabet må gerne være børsnoteret.
 • Virksomheden skal have eksisteret i mindst tre år og ved udgangen af det seneste regnskabsår have minimum 20 ansatte og vækst i antallet af ansatte i forhold til det foregående regnskabsår.
 • Virksomheden skal have haft minimum 15 procent vækst i bruttoavance eller i omsætning i det seneste regnskabsår, og det seneste regnskab skal udvise en positiv egenkapital og et positivt resultat.
 • EY gennemgår samtlige danske virksomheder med undtagelse af virksomheder under 20 ansatte, offentligt ejede selskaber og dem med udenlandsk majoritetsejerskab. Kandidaterne præsenteres derefter for en uafhængig jury, der kårer de regionale og nationale vindere.

Miljøvirksomhed er årets grønne vinderbud i Sydjylland

Line Meldgaard hæver trofæet, der beviser, at Meldgaard Miljø er årets EY Entrepreneur Of The Year i Syd- og Sønderjylland, mens broderen Lasse Meldgaard ser til. Årets vindere flankeret af juryformand Henrik Holst Elstrøm fra Vækstfonden (t.v) samt Niels Erikstrup Mortensen, områdedirektør, Danske Bank og Michael Ancher, partner i EY og regionsansvarlig i EY Entrepreneur Of The Year. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Det er bestemt ikke første gang, at familie-virksomheden Meldgaard Miljø fra Aabenraa gør sig bemærket i vækstskaber-konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year, men det er først her i 2021, at Meldgaard Miljø ved Line Meldgaard, Henrik Meldgaard og Lasse Meldgaard skulle vinde juryens gunst og nu kan kalde sig regionsvindere i Syd- og Sønderjylland.

I sin begrundelse lagde juryformand Henrik Holst Elstrøm blandt andet vægt på  familie-virksomhedens fokus på miljø og næse for forretning, der i 2020 resulterede i flot vækst og indtjening i et konkurrencepræget marked.

Meldgaard Miljø var tæt på en fordobling af resultatet før skat i 2020 med 63,1 mio. kroner mod 36,6 mio. kroner året før. Familie-virksomheden har arbejdet med affald i mere end 40 år, og især tilgangen til bæredygtighed imponerede juryen:

- De investerer i bæredygtige løsninger og har en cirkulær tankegang. Og i og med, at de hjælper virksomheder med at sortere deres affald, bidrager Meldgaard Miljø til, at flere virksomheder gør verden lidt grønnere, siger Michael Anker, Partner i EY og ansvarlig for region Syd- og Sønderjylland i EY Entrepreneur Of The Year.

Hovedsamarbejdspartneren Danske Bank er ligeledes begejstret:

- Det er en stærk familie med en særdeles veldrevet virksomhed. De har et globalt sigte og formår at se nye muligheder, hvilket skaber en stærk businesscase, forklarer områdedirektør Niels Erikstrup Mortensen.

Årets vinder i Syd- og Sønderjylland henviste følgende virksomheder til de næste placeringer i regionen:

 • Auction Group A/S, Vejle
 • Danepork A/S, Randbøldal
 • Eldorado A/S, Haderslev
 • UGM-Holding ApS, Hedensted

Møbelvirksomhed vinder igen på Fyn

Det er anden gang på tre år, at Brian Djernes og Cane-line er Fyns bedste vækstskaber og regionsvinder i EY Entrepreneur Of The Year. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

For tredje år i træk er det en design- og møbelvirksomhed, der skal forsvare de fynske farver ved den nationale finale i EY Entrepreneur Of The Year. Og for anden gang på tre år er den fynske vinder Cane-line A/S med hovedsæde i Rynkeby.

I 2019 kunne entrepreneuren Brian Djernes nemlig også kalde sig Fyns bedste til vækst, og det er også tilfældet i 2021. Dermed henviste Cane-line A/S sidste års fynske vinder og den anden møbelvirksomhed i årets regionale finalefelt, Carl Hansen & Søn Møbelfabrik fra Gelsted, til en sekundær placering efter et særdeles tæt løb.

Således måtte juryformand Søren Skovbølling erkende, at der denne gang måtte afstemning til i juryen for at finde en afgørelse. Så stærke repræsentanter og resultater var i spil, men i sidste ende pegede pilen altså på Brian Djernes.

Cane-line er mest kendt for high end-havemøbler, men de producerer også møbler til indendørs brug. Virksomheden er vokset kontinuerligt - både i Danmark og på flere markeder, som juryen fremhævede sammen med et stærkt fokus på bæredygtighed og energiforbrug.

- Tallene taler for sig selv. Cane-line har været med til at sætte dansk design på verdenskortet og har præsteret at blive ledende på flere markeder internationalt - noget, der er særdeles flot, når man ved, hvor meget konkurrence, der præger området. Og så har juryen også bemærket, at indehaver Brian Djernes er en entrepreneur helt ind i sjælen og har en passion og næse for forretning, siger Brian Skovhus Jakobsen, Partner i EY og ansvarlig for region Fyn i EY Entrepreneur Of The Year og bliver suppleret af Jan Reifling, regionsdirektør hos hovedsamarbejdspartneren Danske Bank:

- Det er også værd at bemærke virksomhedens store og kontinuerlige fokus på bæredygtighed. Både når det kommer til arbejdsforhold ude i verden og energiforbrug internt i virksomheden.

I 2020 rundede årets resultat før skat for første gang mere end 100 mio. kroner hos Cane-line - helt præcist 102,9 mio. kroner - mod 75,2 mio. kroner i 2019.

Cane-line vandt den fynske finale foran følgende virksomheder:

 • Uhrenholt A/S, Middelfart
 • Harald Nyborg A/S, Odense SV
 • Pentabase A/S, Odense C
 • Carl Hansen & Søn Møbelfabrik A/S, Gelsted

Skokasse-succes imponerede i Midtjylland

Rene Charles Marker fra Imbox Protection A/S kan nu kalde sig EY Entrepreneur Of The Year 2021 i Region Midtjylland. Her flankeres vinderen af regionsdirektør i Danske Bank, Poul Nielsen (t.v.) bag buketten og Peter Ulrik Faurschou (t.h.), partner i EY og regionsansvarlig for EY Entrepreneur Of The Year i Midtjylland. Foto: Bo Amstrup

Med et blot 11 år gammelt cvr-nummer gør Imbox Protection kometkarriere i vækstskaber-konkurrencen EY Entrepreneur Of The Years regi med et produkt båret af en god idé.

Virksomheden fra Egå ved Aarhus med direktør René Charles Marker, bestyrelsesformand Michael Grundtvig og bestyrelsesmedlem Henrik Grundtvig i spidsen er nemlig årets regionale vinder i Midtjylland og henviste blandt andet 'forhåndsfavoritten' Plantorama til runner-up.

Forhåndsfavorit fordi Peter Vang Christensen inden for de seneste uger har ryddet bordet i andre vækstkonkurrencer som BDO's Succesvirksomhed og PwCs Årets Ejerleder. Den midtjyske jury i EY Entrepreneur Of The Year faldt dog for Imbox Protections gode idé om sikker og hurtig imprægnering af sko i en kasse i forretninger rundt i verden og ikke mindst eksekveringen, der på rekordtid har skabt markant vækst.

Juryen begrunder blandt andet sit valg med, at entrepreneuren bag er en sand iværksætter, der øjnede et hul i markedet for imprægnering af sko.

- På rigtig iværksættervis har de set en mulighed og er gået efter den. Og så har juryen især også lagt vægt på, at virksomheden ved hjælp af funktionalitet og nytænkning på få år har cementeret sin berettigelse i markedet, fortæller Peter U. Faurschou, Partner i EY og ansvarlig for Region Midtjylland i EY Entrepreneur Of The Year.

- Imbox Protection er en vinder med et globalt perspektiv, og de har nogle imponerende ambitioner for fortsat udvikling, tilføjer Poul Nielsen, regionsdirektør hos Danske Bank og konkurrencens hovedsamarbejdspartner.

Virksomheden slutter regnskab i april, og her lød resultatet før skat på 69 mio. kroner i 2020 mod 55 mio. kroner året forinden.

Imbox Protection A/S var finalist i regionen sammen med følgende virksomheder:

 • Dilling A/S, Herning
 • In Commodities A/S, Aarhus N
 • Plantorama A/S, Lystrup
 • S 360 A/S, Aarhus C
 • SkatePro ApS, Hinnerup

Grønt energiselskab tog titlen i hovedstaden

Bestyrelsesformand Mark Augustenborg Ørum på vej på podiet for at modtage beviset på, at Better Energy er årets EY Entrepreneur Of The Year i København. Dermed følger det grønne energiselskab fra Frederiksberg efter Søborg-virksomheden European Energy, der vandt både i regionen og landsfinalen i 2020. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

I 2020 blev European Energy fra Søborg årets EY Entrepreneur Of The Year i Danmark ved den nationale kåring, og måske derfor har københavnerne igen kigget i samme retning, da de skulle finde deres landsfinalist i 2021.

I hvert fald blev det Better Energy, der også udvikler, finansierer og bygger solcelleparker i Danmark og i udlandet, der vandt regionsfinalen i hovedstaden. Frederiksberg-virksomheden har direktør Rasmus Lildholdt Kjær og bestyrelsesformand Mark Augustenborg Ødum i front, og der er tale om en iværksætter med et globalt fokus og et stort bidrag til den grønne omstilling, som det blandt andet lyder i juryens begrundelse.

- Gennem de seneste år har Better Energy formået at læse markedet og derved både udfordret, udvidet og udviklet sin forretning. De er i dag til stede i otte lande, men de har på forbilledlig vis ambitioner, der rækker meget længere ud, siger Peter Vejlgaard, Partner i EY og ansvarlig for region København i EY Entrepreneur Of The Year, og bliver bakket op af Morten Faarup Bertelsen, regionsdirektør hos Danske Bank:

- Virksomheden har fundet en skalérbar forretningsmodel, der bidrager til den grønne omstilling med billigere og mere tilgængelig grøn energi. Noget der i høj grad er aktuelt i dag.

Better Energy var finalist i Region København med følgende virksomheder:

 • Shape Group A/S, København S
 • Base Life Science A/S, Kongens Lyngby
 • Hobbii A/S, København NV
 • Les Deux ApS, København S

Container-virksomhed blev bedst på Sjælland

En tydelig tilfreds Layland Barker, administrerende direktør, Titan Containers efter spændingen er udløst ved regionskåringen på Sjælland. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Det var egentlig salg af containere, som oprindeligt var udgangspunktet for Titan Containers ved Layland Barker, men efter finanskrisen besluttede Taastrup-virksomheden at lægge forretning om og i stedet satse på udlejning.

Siden er det kun gået en vej for Titan Containers. Det er fremad, og nu har virksomheden også vundet titlen som årets vækstskaber på Sjælland.

- Der ligger nogle enorme vækstmuligheder i virksomheden, hvor de allerede har formået at realisere flere af dem, siden deres 180 graders kursskifte. I dag kan de prale af at være markedsledere i flere lande, siger Peter Vejlgaard, Partner i EY og ansvarlig for region Sjælland i EY Entrepreneur Of The Year.

Steen Bo Dolberg, områdedirektør hos Danske Bank, der er konkurrencens hovedsamarbejdspartner, erklærer sig enig i valget:

- Det er også værd at nævne virksomhedens store miljøfokus på trods af - eller måske netop fordi - de bevæger sig i en branche, der ikke er kendt for at være den allergrønneste. Virksomhedens produkter har en lang levetid, og juryen var imponerede over, at skrotfaktoren på containerne er meget lav.

Titan Containers var finalist på Sjælland sammen med følgende virksomheder:

 • Festina Finance A/S, Værløse
 • NTI Group ApS, Værløse
 • Roskilde Sten og Grus ApS, Roskilde
 • Tier 1 Asset A/S, Allerød

Nordjyske buksedrenge løb med sejren

Kasper Ulrich og Christoffer Bak fra Shaping New Tomorrow lader sig hylde som årets EY Entrepreneur Of The Year i Nordjylland. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

- Fremtiden ser lys ud for dansk entrepreneurskab.

Store ord, som kunne passe på samtlige seks regionsvindere, men de faldt i Aalborg, da Shaping New Tomorrow ved Kasper Ulrich, Christoffer Bak og Christian Aachmann løb med de nordjyske laurbær.

Den regionale jury fremhævede blandt andet virksomhedens vækst og de kloge valg, der ligger bag succesen, som blev landskendt via Løvens Hule på DR1 og fik Jesper Buch med som investor.

Shaping New Tomorrow er ifølge iværksætterne selv klassisk og komfortabelt herretøj, og de har siden etableringen i 2015 oplevet en gigantisk vækst.

- Juryen kunne ikke undgå at være draget af den gode historie om virksomheden, hvor det ene smarte valg afløser det andet. Blandt andet har entrepreneurerne bag valgt at alliere sig med stærke kompetencer inden- og uden for branchen, siger Allan Terp, Partner i EY og ansvarlig for Region Nordjylland i EY Entrepreneur Of The Year, mens Jesper Lehmann, områdedirektør hos hovedsamarbejdspartneren Danske Bank følger trop:

- Shaping New Tomorrow har også nogle globale ambitioner. Oven i dette er virksomheden stærk på både ESG og bæredygtighed. Det er summen af alt dette, der gør dem til de helt rigtige vindere i region Nordjylland.

Shaping New Tomorrow satte følgende virksomheder til vægs i den nordjyske finaler:

 • Cykelgear A/S, Terndrup
 • Powercon A/S, Hadsund
 • Liftra Holding ApS, Aalborg SV
 • Entertainment Trading/Coolshop A/S, Nørresundby
Annonce

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Randers For abonnenter

Tomme boliger råber på indflyttere: Nybyggeri på Thors Bakke til unge studerende er kun fyldt godt en fjerdedel op

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Michael Aastrup Jensen blev i weekenden far til en pige: Navnet var til langvarig forhandling

Randers For abonnenter

Fra udskældt kraftvarmeværk til nyt samlingssted: Her skal der laves mjød og brygges øl

Randers

Boliger i den gamle Thorsgade Kaserne er på trapperne - derfor blev byggeriet forsinket

Randers For abonnenter

Randers er en slikbutik, når det gælder billige lejelejligheder: Hvad med en toværelses til 2.961 kroner?

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Sport For abonnenter

Karriereknusende knæskade vendte op og ned på tilværelsen: Michael Hansen betaler tilbage på og uden for grønsværen

For abonnenter

Stærke sager: Andreas og Emil satser stort på produktion af sennep i Svendborg

Randers

Pludselig er han 200 millioner kroner værd: Det svimlende beløb får nu ikke Lars til at gå amok

Dall: Messerschmidt skal æde skovsneglen

Alarm 112

Samlever fængslet for knivdrab: 50-årig kvinde fik halsen skåret over

Leder For abonnenter

Stavnsbundet af vanvittige varmepriser: Nødstedte borgere i Kronjylland svigtet af politikere og samfund

Randers

DF's mand i Randers byråd efter kæmpesejr til Messerschmidt: Nu er det tid til at begrave stridsøkserne

Annonce