Annonce
Randers

Årets ret med gris: Tre lokale gourmet-restauranter er nomineret

Fru Larsen fra Laurbjerg er med blandt 12 nominerede i kokkekonkurrencen "Årets ret med gris". Arkivfoto: Kim Haugaard
"Årets ret med gris" der går ud på at inspirere kokke til at lave nye retter med gris, har i alt 12 nominerede, hvoraf de tre er fra avisens dækningsområde. Nemlig Laurbjerg, Ebeltoft og Hobro.

Laurbjerg/Ebeltoft/Hobro: Løber dine tænder i vand ved retterne: Sprødstegt svineskind med grisefødder, røget spæk, blæksprutte og brunet smør? Eller hvad med slips af tungsvin med eget hjerte, halvandet år gammel svinenakke, rehydrerede svampe og hasselnødder? Eller måske fem ugers modnet bryst i puffet akillessene samt aromatisk creme?

Så kan du mandag 28. oktober følge med i om en af de tre lokale gourmet-restauranter, der er med i kokkekonkurrencen "årets ret med gris", vinder. Konkurrencen holdes på Hotel og Restaurantskolen i Valby med stjernespækket dommerpanel. Der er i alt 12 nominerede og førstepræmien er 30.000 kroner, andenpræmien er 15.000 kroner og tredjepræmien er 5000 kroner.

Fra Laurbjerg er restaurant Fru Larsen med i opløbet, Hobro er det Restaurant Uafhængig og fra Ebeltoft deltager Molskroen.

Formålet med konkurrencen er at inspirere kokke samt forbrugerne til at se mulighederne i dansk gris som råvarer. Konkurrencen tiltrækker hvert år den absolutte elite inden for dansk gastronomi.

Det er Landbrug og Fødevarer, der står bag kokkekonkurrencen. Anders Nicolajsen, der er markedskonsulent for foodservice, gastronomi og udvikling hos Landbrug og Fødevarer, og ansvarlig for kokkekonkurrencen ’Årets ret med gris’, siger:

- I år har vi modtaget flere indstillede end nogensinde før, ligesom vi i år også har set en stigning i antallet af toprestauranter udenfor København. Det vidner om, at der i dag er en stor interesse for lokalforankret top-gastronomi i alle afkroge af Danmark. De nominerede retter viser også en tendens til, at der er væsentligt mere grønt på tallerkenerne end tidligere, og at kød som smagsgiver til en ret er udbredt blandt de danske topkokke, ligesom de stadig har stort fokus på dyrevelfærd, oprindelse og historie for, hvor kødet kommer fra, siger Anders Nicolajsen.

Det er stjernekokkene Francis Cardenau, Titti Qvarnström fra Sverige, Mikkel Maarbjerg, Thomas Herman, John Kofoed fra Sortebro Kro, Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel og nuværende verdensmester fra Bocuse d’Or, Martin Kongstad, radiovært og madanmelder, Thorsten Smith fra Restaurant BARR, Dak Wichangoen fra Kiin Kiin og Thorsten Vilgård fra Noma, der bedømmer konkurrencen.

De nominerede restauranter er: Restaurant Brace fra København, Restaurant Grønnegade fra København, Søllerød Kro, Restaurant Basalt fra København, Nimb Gemyse fra København, Restaurant Uafhængig fra Hobro, Falsled Kro, Treetop Restauranten fra Vejle, Restaurant Fru Larsen fra Laurbjerg, Molskroen fra Ebeltoft, Restaurant Nam fra Aalborg og Restaurant Hesselet fra Nyborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce