Annonce
Østjylland

Humøret stiger hos Århus Charter: Ny hjælpepakke er en betydelig forbedring

Henrik G. Jensen er glad for rejsebranchens nye hjælpepakke. Foto: Hans Petersen
Den nye hjælpepakke og meldinger fra feriestederne bringer humøret op.
Annonce

AARHUS: Hos Århus Charter er direktør Henrik G. Jensen positivt stemt efter den hjælpepakke, folketingets politikere kom med til rejsebranchen tirsdag.

- Selv om der er usikkerhed, er det en betydelig forbedring i forhold til den lånepakke, der kom først, siger Henrik Jensen og understreger, at Århus Charter ikke er truet af konkurs.

Hans humør har også fået en ekstra hak opad efter meldinger, der er kommet fra de lande, Århus Charter især sender sine kunder til: Grækenland, Spanien, Portugal, Tyrkiet og Cypern. I alt 13 rejsemål.

- Grækenland har formået at holde coronaen nede, har kun halvt så mange smittede og døde som Danmark og er ved at lukke op for gæster fra andre lande. Midt i juni bliver strande og hoteller åbnet, naturligvis med restriktioner. I Spanien flyver vi ikke til fastlandet, og for eksempel er Mallorca ikke ramt særlig hårdt, og i Portugal åbner strandene 15. maj, restauranter, barer og cafeer 18. maj, siger Henrik G. Jensen, der sender mange gæster til Madeira, som er portugisisk.

Hjælpepakken

  • Text PreviewMed den nye hjælpepakke til rejsebranchen bliver der tilført 600 millioner kroner til Rejsegarantifonden. De skal dække pakkerejser, som blev aflyst som følge af coronakrisen frem til 13. april.
  • Derudover yderligere 125 millioner til at polstre kassen efterfølgende.

Annonce

Vigtigt med rejsevejledningen

- Akilleshælen ved den første pakke var, at vi skulle hæfte solidarisk for hinandens lån, men den forpligtelse er nu gjort individuel, siger Henrik Jensen, der tror på, at det nye udspil får en god virkning.

Det vigtige nu er rejsevejledningen fra Udenrigsministeriet.

- Den er der usikkerhed om, og vi vil gerne have besked i god tid, så vi har mulighed for at forberede os, siger direktøren for Århus Charter, der er sammen med Primo Tours og Sun Charter som et dansk ejet selskab.

Gæsterne er usikre og afventer myndighedernes vejledning samt meldinger fra udlandet om rejsemålene, mener han og siger:

- Vores gæster skal have tryghed. Det skal være sikkert at rejse. Mit indtryk er, at befolkningen er todelt: Nogle tør ikke rejse i år, andre skal endelig ud, fordi de har et opsparet behov.

Når Århus Charter flyver, er det med SAS fra Århus Lufthavn med nye Airbusfly samt med Great Dane Airlines.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Derfor gik bestyrelsen på dramatisk møde: - Jeg har aldrig oplevet noget lignende - folk råbte og skreg

Randers

Randrusianer sigtet for trusler på livet: Gemte skarpladt pistol og stikvåben i hjemmet

Randers FC For abonnenter

Den endelige dom falder torsdag: - Nervøsiteten er væsentlig mindre end i tirsdags

Annonce