Annonce
Østjylland

Århusiansk lydfirma går sammen med Steinway: Har udviklet særligt højtalersystem til en kvart million kroner

Model O Systemet er udstillet i HiFi Klubbens showroom. Foto: Flemming Krogh
Der bliver kræset for lyd og design i de store showrooms hos Hi-Fi Klubben i den vestlige del af Aarhus. I ét af rummene kan man opleve lyden af en eksklusiv model fra Steinway Lyngdorf.
Annonce

AARHUS: En hel væg med bogrygge tager imod de besøgende i showrummet hos Hi-Fi Klubben. I et rum med gulvtæppe og bløde møbler forsøger butikschef Jesper Jørgensen at skabe en særlig – nærmest stueagtig – stemning.

Den gode lyd i et samspil med et stramt og enkelt design er temaet for oplevelsen i butikken, hvor man tager man sig god tid, inden beslutningen om et nyt musikanlæg skal tages.

- Vi oplever, at folk gerne vil bruge mange penge på den gode lyd kombineret med et lækkert design. Det har vi flere løsninger på, siger Jesper Jørgensen.

I rummet med reolvæggen sender to gulvhøjttalere lyd ud i rummet på en helt særlig måde. Man bliver nærmest overvældet af den fyldige lyd, der rummer facetter man normalt ikke hører på et standard musikanlæg.

En 24 karat guld Air Tweeter fungere som diskant i højttalerne der udgør Model O Systemet. Foto: Flemming Krogh
Annonce

En ny lydserie

Navnet Steinway, som man normalt forbinder med flygler i Formel 1-klassen, står diskret på de to sortlakerede højttalere, der er lavet i et samarbejde med den legendariske klaverproducent og det danske lydfirma Lyngdorf.

- Peter Lyngdorf (den århusianske erhvervsmand og lydentusiast, der skabte butikskæden Hi-Fi Klubben tilbage i 1980, red.) fik kontakt til Steinway and Sons. Under et møde i New York i 2007 lovede han folkene bag det navnkundige brand, at han ville skabe et lydsystem, som kunne skabe en perfekt gengivelse af tonen Mol D, fortæller salgsdirektør i Lyngdorf, Søren Calmar, der har sin base i Skive, hvor man fremstiller de særlige lydsystemer.

Ambitionen var at skabe et lydsystem til private. Det skulle kunne gengive toner på samme måde som et ægte Steinway flygel. Sammen med en flok lydingeniører og andre eksperter fik Peter Lyngdorf udviklet et nyt lydanlæg, som overbevidste folkene fra Steinway and Sons.

Senere opstod den nye serie, hvor det kendte klavernavn indgår.

Annonce

Tungt udstyr

Nu kan enhver opleve lyden i showrummet i Hi-Fi Klubben, hvor en tung forstærkerenhed og de to højttalere udgør en samlet pris på omkring 250.000 kroner.

- Det er mange penge. Men vi oplever, at der er kunder i Danmark og andre steder i verden, som sætter pris på særlig god lyd i et flot design, siger Søren Calmar, der kender til alle detaljer om high-end-produkterne fra Lyngdorf.

Model O Systemet er den billigste udgave af systemet. Hver højttaler vejer 37 kilo. Det er væsentligt mindre end storebroren, som vejer hele 140 kilo stykket. Til en noget højere pris naturligvis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Tæsket til hun besvimede: Mand sigtet for at gennembanke tilfældige kvinder på gaden

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Annonce