Annonce
Østjylland

Århusiansk webshop med nyt rekordregnskab: Omsætning nærmer sig halvanden milliard

Ivan Jæger Christiansen er direktør i Proshop, som i 2019 vandt e-handelsprisen som årets eksportcase og som netop har offentliggjort rekordregnskab for 2019. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Højbjerg-virksomheden Proshop har netop offentliggjort et rekordregnskab, der viser en omsætningsvækst på 300 millioner kroner. Direktør jubler.

AARHUS: Mens de danske virksomheder er gode til eksport, har det knebet med eksporten på nettet.

Men det problem har Proshop i Højbjerg ikke.

Den århusianske webshop var onsdag klar med regnskabet for 2019, og det var imponerende tal, der kunne præsenteres.

Virksomheden leverede et rekordregnskab, hvor toplinjen er blevet øget med 30 procent samtidigt med, at bundlinjen fulgte med. Det nye regnskab viser, at omsætningen i 2019 landede på knap 1,5 milliarder kroner, hvilket er en stigning på 30 procent i forhold til året inden.

Overskuddet landede på 24 millioner kroner efter skat, og det er et regnskab, der glæder Proshops administrerende direktør Ivan Jæger Christiansen, der især peger på øget fokus på kundetilfredshed, som forklaring på det nye rekordregnskab.

- Alle de problemer, man skaber, og alt det, man fejler med, havner i kundeservice. I det forløbne år har vi lyttet til kundeservice i langt højere grad end tidligere og brugt meget energi på hele tiden at hjælpe i supporten. På den måde kan vi sænke prisen på en kundehenvendelse, så folk måske kun henvender sig to og ikke fire gange, før de køber, siger han.

Proshop ApS

  • Proshop ApS er stiftet af Poul Thyregod og tre partnere i 1995. Proshop ApS startede som en detailbutik inden for multimedia-produkter og andre IT-relaterede ting
  • Proshop ApS omsatte i 2018 for 1,1 mia. danske kroner og heraf kom ca. 40 procent fra eksport
  • I 1996 lancerede Proshop ApS som én af de første i Danmark en webshop, og i 2005 lukkede den fysiske butik og Proshop ApS gik 100 % online.
  • I dag ejes virksomheden af den oprindelige ejer, Poul Thyregod, samt A. Wilhelmsen Capital A/S og Dolphin Management A/S

Flere robotter og ansatte

At man i 2019 kunne omsætte for 300 millioner kroner mere end året forinden skyldes blandt andet, at man har udvidet sit sortiment.

- Hvis vi har adgang til 2.000 produkter fra en leverandør, sætter vi dem på sitet og ser, hvad der sker. Vi tager et skridt ad gangen. Vi begyndte for eksempel med at sætte 100 kasser Lego til salg og i dag er det et stort marked, siger Ivan Jæger Christiansen, der lige nu står i spidsen for 160 mand.

Proshop er desuden kendt for at have en høj grad af automatisering, og man har netop investeret i 25 procent flere robotter og mere automatisering i både bogholderi og indkøbsafdeling.

Ifølge den administrerende direktør går automatiseringen ikke udover antallet af ansatte, og man har siden robotternes ankomst til virksomheden ansat cirka 30 nye medarbejdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce