Annonce
Østjylland

Århusianske kirker tilbyder take-away skærtorsdag: - Ideen er, at man kan føle sig mindre alene

Sognepræst Hanne Jul Jakobsen står bag initiativet med take-away skærtorsdagsmad. Foto: Kim Haugaard
Fire århusianske kirker er gået sammen om at tilbyde take-away skærtorsdagsmiddag. Sognepræst Hanne Jul Jakobsen står bag initiativet, som skal hjælpe med fællesskabsfølelsen, selvom man ikke kan samles fysisk.
Annonce

AARHUS: Normalt samles en del folk i kirker landet over til skærtorsdagsaften til et traditionelt måltid lam.

Det kan selvsagt ikke lade sig gøre i år, men fire århusianske kirker, Møllevangskirken, Hasle Kirke, Brabrand Kirke og Tilst Kirke har fundet en alternativ løsning. De tilbyder take-away skærtorsdagsmiddag, der skal spises sammen – men hver for sig – klokken 18 torsdag.

- Skærtorsdagaften er om noget fællesskabets aften. Der er stor tradition for at fejre det med et stort påskemåltid med lam. Det kan vi jo ikke gøre i år. Så derfor fik vi ideen at lave et skærtorsdagsmåltid, man kan hente eller få bragt ud, hvis man ikke kan hente, siger sognepræst Hanne Jul Jakobsen, der står bag ideen.

Man kan vælge at betale 50 kroner for måltidet, eller man kan vælge at give det dobbelte og give et måltid til en anden, der mangler. Måltidet går til enten nogen i sognet eller nede i Kirkens Korshærs suppekøkken.

Hanne Jul Jakobsen håber, at måltidet kan være med til at samle fællesskabet uden at mødes fysisk.

- Ideen er, at man kan føle sig mindre alene, selvom man måske sidder alene eller få sammen ved at spise den samme mad på samme tidspunkt. Der følger en lille hilsen med, hvor der ligger forslag til en bøn, man kan bede, og nogle samtalekort, som kan give anledning til refleksion. Man kan tage et billede og ligge på vores Facebook, så man kan dele fællesskabet ved maden, siger Hanne Jul Jakobsen.

Man kan bestille maden på de enkelte kirkers hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Anden testrunde i Randers FC efter coronaramt cheftræner: Lettelse på Viborgvej

Randers

Frank Nørgaard kalder institutioners 'nej tak' til pixi-evangelier for en knægtelse af kristendommen: - Endnu et knæfald for islam

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce