Annonce
112

Ældre borgere snydt af tricktyve: Kvinde med chokolade udgav sig for at være fra kommunen

Genrefoto: Peter Zvonar, Panthermedia/Ritzau Scanpix
To gange i løbet af mandag blev ældre kvinder i Randers og Gassum udsat for tricktyveri deres eget hjem. Politiet formoder, der er tale om samme gerningspersoner i begge sager.

Randers/Gassum: Østjyllands Politi opfordrer ældre borgere og deres pårørende til at være påpasselige i forhold til risikoen for at blive snydt af tricktyve, der udgiver sig for at være andre, end de rent faktisk er.

Det sker i kølvandet på to nye sager om tricktyverier, som i denne uge har fundet sted i henholdsvis Randers og Gassum.

Den første episode fandt sted på Hobrovej i Randers mandag klokken 16.20, hvor en kvinde ringede på hos en 89-årig kvinde. Kvinden oplyste, at hun var fra kommunen og hun havde taget noget chokolade med. Kvinden fik gennet den ældre kvinde ind i køkkenet, hvorfra hun pludselig kunne høre, at det rumsterede i lejligheden. Den 89-årig kvinde fik vist den fremmede kvinde ud af lejligheden. Men efterfølgende kunne hun se, at nogen havde gennemrodet hendes skabe og skuffer, samt at der var forsvundet flere kontanter.

Annonce

Underlig opførsel

Stort set samme fremgangsmåde oplevede en 87-årig kvinde, da det en lille time senere - klokken 17.19 - bankede på hendes dør på Amtsvejen i Gassum ved Spentrup.

Udenfor stod en udenlandsk udseende kvinde, der oplyste, at hun var fra kommunen og at hun havde taget noget chokolade med. Den 87-årige beboer lukkede kvinden ind, og de gik sammen ud i køkkenet. Men efter ganske kort tid, syntes den ældre kvinde, at hendes besøgende opførte sig underligt, hvorfor hun bad hende om at forlade lejligheden. Der blev i dette tilfælde ikke umiddelbart stjålet noget.

Den 87-årige kvinde beskriver den ukendte kvinde som værende mellemøstlig af udseende, 160-165 centimeter høj, almindelig af kropsbygning, brun i huden og med sort løstsiddende pagehår. Ved episoden i Gassum talte hun dansk med accent og benyttede sig af flere udenlandske ord. Hun var desuden iført en blomstret, knælang kjole, en lys eller hvid bluse og bar på en sort skuldertaske.

Der kan være flere ofre

Østjyllands Politi har en formodning om, at det er de samme personer, der står bag de to tricktyverier mandag eftermiddag, og at de samme personer kan have været på spil andre steder, da der har været flere tilfælde med lignende fremgangsmåde.

Typisk er vedkommende, der banker eller ringer på det udsete offers dør, en kvinde, som udgiver sig for at være fra kommunen eller hjemmeplejen. Vedkommende har ofte noget mad med i form af eksempelvis smørrebrød eller chokolade, eller vedkommende tilbyder at hjælpe med at skifte en forbinding. Mens kvinden afleder borgerens opmærksomhed, går en anden person ind i lejligheden og stjæler kontanter, smykker eller andre værdier.

Østjyllands Politi opfordrer derfor til, at man ikke lukker nogen ind i sin lejlighed, hvis ikke man er sikker på, hvem vedkommende er, eller hvor de kommer fra.

- Bed dem vise legitimation og foretag eventuelt et kontrolopkald til kommunen, hvis du vil sikre dig, at vedkommende faktisk arbejder for kommunen, lyder opfordringen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Thomasberg skifter fire: Nye offensive esser skal sende Randers FC i top 6

Annonce