Annonce
Randers

Ældre flytter ind på Gjerlev-Enslev Skole

Gjerlev Lokalråd og Jøregen Hansen er - næsten - klar til at tage sit nye kulturhus i en del af den gamle Gjerlev-Enslev Skole i brug. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Skolebygningerne i Gjerlev har stået tomme siden skolelukningen i 2014. Om ganske kort tid flytter egnens ældre - og andre - ind i de nyrenoverede lokaler.

GJERLEV: Den 26. maj indvier Gjerlev Lokalråd en del af den tidligere Gjerlev-Enslev Skole som et nyt kulturhus, hvor først og fremmest egnens ældre får mange nye kvadratmeter at boltre sig på.

- Vi her hele tiden syntes, at det ville være synd at rive nogle fuldt brugbare bygninger ned. Og da vores lokale ældrecenter skulle lukkes, var tanken lige for at flytte aktiviteterne her til den gamle skole, siger Jørgen Hansen, der er med i Gjerlev Lokalråd.

Randers Kommune var med på ideen, og i disse dagen lægger håndværkere sidste hænder på en gennemgribende renovering af en af de oprindelige to fløje i den forhenværende skole.

Umiddelbart indenfor indgangspartiet tager et kæmpemæssigt rum mod bygningens fremtidige gæster: Skolens gamle aula, som formentlig får nogenlunde samme funktion fremover, fortæller Jørgen Hansen.

Den forhenværende aula vil fungere som et fællesrum for bygningen, hvor Lokalrådet "kun" kommer til at råde over cirka 900 kvadratmeter.

Vi her hele tiden syntes, at det ville være synd at rive nogle fuldt brugbare bygninger ned. Og da vores lokale ældrecenter skulle lukkes, var tanken lige for at flytte aktiviteterne her til den gamle skole

Jørgen Hansen, Gjerlev Lokalråd
Håndværkerne roder stadig, men om kort tid står Gjerlevs nye kulturcenter klar i den tidligere lokale skole. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Kaffe og foredrag

- I vores egen afdeling er vi også ved at indrette et næsten lige så stort rum til kombineret spisestue, foredragssal og festsal - vi har fjernet væggene mellem et par klasselokaler og nogle depotrum.

Rummet risikerer dog at blive for stort til nogle af de aktiviteter, Lokalrådet allerede planlægger, så en foldevæg er også med på tegningerne.

- I den ene ende, der ligger helt tæt på et nyt køkken, regner vi med at stille borde og stole op, så vi kan servere både kaffe og mad for hinanden. Modsat bliver der sat stolerækker op foran en talerstol og et lærred, så vi både kan arrangere foredrag og vise film. Og om nødvendigt kan rummet bides over af foldevæggen, fortæller Jørgen Hansen.

I et depotrum står store stabler af stole parat til at blive sat på rad og række foran talerstolen.

- Ægte Wegner-stole, som vi har fået forærende. Nu mangler de bare at blive betrukket om - så skal de også på plads.

Annonce

Aktive ældre - og andre

Endnu har Lokalrådet ikke besluttet, hvad alle de nye kvadratmeter skal bruges til. Men alle kvadratmeter skal nok komme i brug: Gjerlev-området tæller mange aktive ældre mennesker.

- Vi samler rask væk 70-80 deltagere til de forskellige arrangementer, som de lokale ældre-foreninger står i spidsen for, fortæller Bodil Hansen, der ligeledes er med i Gjerlev Lokalråd.

- Men andre end egnens ældre vil også kunne få adgang til lokaler og faciliteter. Men det er en selvstændig bestyrelse, der kommer til at styre lokalerne - og altså også beslutte, hvem der er plads til.

En præmis for brugen af de nye lokaler på den tidligere skole er dog, at der på ingen måde må skabes nogen konkurrence med forsamlingshuset.

Ud over Lokalrådets arrangementer har den lokale krolf-klub og lokalarkivet allerede fundet sig til rette. Ligesom Lokalråd-folkene fint kan se en fremtidig juniorklub en en Borgerservice i bygningen.

Annonce

Vi ser fremad

Da Gjerlev-Enslev Skole blev lukket efter en byrådsbeslutning i 2014, spirede planerne om en friskole i de gamle skolebygninger frem med det samme. Men friskole-folkene kunne ikke blive enige med kommunen - hvilket førte til megen bitterhed i landsbyen.

- Den bitterhed har vi i dag lagt bag os, forsikrer Jørgen Hansen og Bodil Hansen. Det er ikke godt for nogen, hvis vi skulle gå og skumle over det i al fremtid.

Annonce
Randers For abonnenter

Nogle glæder sig, andre er bekymrede eller frustrerede: Borgere samler underskrifter mod Ringboulevardens forlængelse

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Kunne ikke fordrage den slags musik som barn: Nu scorer han endnu en pris

Sport For abonnenter

Hornbæk ånder DB og Helsted i nakken efter sent sejrsmål: - Det er skæbnens ironi, at de afgør det

Randers

Cyklistformand: Dejligt med ny cykelrampe, men hvorfor skal anlægget endnu engang tage mest hensyn til bilisterne?

Randers For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Randers Kommune: Tre lejligheder er blevet solgt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Randers

Nyt kropas byder på særlig overraskelse og lille gimmick: Hvidsten Kro er kommet i fint selskab

Randers FC For abonnenter

Det er fedt med flere på stadion, men dukker de også op i modgang, og når der ikke er fodbold til en flad 20'er?

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Erhverv

Ingen revolution i Verdos top i denne omgang: Repræsentantskabet valgte at beholde næsten hele den gamle bestyrelse

Annonce