Annonce
Randers

Ældre og børn bliver de store tabere: - Kim Larsen ville ikke have brudt sig om budgetforliget

Både Beboerlistens Bjarne Overmark og Velfærdslistens Kasper Fuhr Christensen forlod forhandlingerne på Laksetorvet tirsdag eftermiddag. Nu langer Kasper Fuhr ud efter forliget, som han kalder en omvendt Robin Hood. Foto: Annelene Petersen
Velfærdslistens byrådsmedlem Kasper Fuhr Christensen kalder forliget mellem S, DF, SF, R og K for en omvendt Robin Hood.

Randers: Velfærdslisten forlod tirsdag eftermiddag budgetforhandlingerne hos borgmesteren, fordi listen ikke kunne stå inde for besparelser på kernevelfærden. Partiets enlige byrådsmedlem Kasper Fuhr Christensen kritiserer i en pressemeddelelse, at "plejehjemmene Kristrupcentret og Dronningborg Plejecenter lukkes, mens specialskolerne rundbarberes. Skatten stiger for kassedamen, mens erhvervslivet og de rigeste skal betale mindre."

- Det er totalt uretfærdigt. Socialdemokratiet har stået i spidsen for et forlig, der tager fra de fattigste og giver til de rigeste. Det er omvendt Robin Hood, siger Kasper Fuhr Christensen.

- Forliget fører til, at hverdagen forringes for børn, ældre og mennesker med handicap. Vi er rystet over, at hele to plejehjem lukkes, og at specialskolerne udsættes for intet mindre end en rundbarbering.

Ifølge Velfærdslisten er forliget udtryk for et værdimæssigt forfald.

- Kim Larsen sagde engang: Jeg kan ikke forstå, hvad en regering skal gøre godt for, hvis det ikke er for at hjælpe de svage. De stærke skal sgu nok klare sig. Jeg tror, Kim ville sagt præcis det samme om et byråd og en borgmester. Derfor er jeg sikker på, at han ikke ville have brudt sig om budgetforliget, siger Kasper Fuhr Christensen.

Forliget indebærer også, at plejehjemmene Kristrupcentret og Dronningborg Plejecenter lukkes. Men det betyder ikke, at kampen for at bevare de to plejehjem er slut. Velfærdslisten har ikke tænkt sig at droppe modstanden mod lukningen af de to plejehjem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: I maj kom landet tilbage

Annonce