Annonce
Favrskov

Ældre og handicappede kan nu få penge tilbage i flexbussen

Fra 1. december behøver man ikke hverken et betalingskort eller downloade en betalingsapp for at benytte sig af Flextrafik. Foto: Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix
Annonce

Favrskov: Nu får ældre og handicappede mulighed for at betale med kontanter, når de bruger Midttrafiks tilbud om flexture - også selv om de ikke har lige penge.

Som vi fortalte om tidligere på måneden har Handicaprådet og Ældrerådet i Favrskov Kommune sammen bedt Forbrugerombudsmanden om at tage stilling til, hvorvidt Midttrafik handler efter reglerne, når selskabet kræver, at man enten betaler med kort, app - eller, hvis man benytter kontanter, så at man lægger præcis det beløb, turen koster.

- Det kan synes som et lille problem i den store sammenhæng, men for den enkelte person, der har problemet, er det stort, sagde Erik Bertelsen, der er formand for Ældrerådet, til denne avis 13. november. De to råd mener, det er en urimelig forskelsbehandling af specielt handicappede og ældre, som oftere end andre bruger kontanter, at man ikke kan få penge tilbage. Men nu, eller helt nøjagtigt fra 1. december, bliver det altså muligt at få byttepenge op til nærmeste 100 kroner retur. Det er resultatet af et dialogmøde, som Midttrafik bebudede at ville indkalde til i forbindelse med omtalen af henvendelsen til Forbrugerombudsmanden. Et resultat, som Erik Bertelsen er ganske godt tilfreds med. - Alt andet lige må det give borgerne en god betalingsmulighed, idet man jo kan planlægge med at have et antal 100-kronesedler liggende til sine kørsler, siger han.

Henvendelsen til Forbrugerombudsmanden vil dog ikke blive kaldt tilbage.

- Hvis Forbrugerombudsmanden vælger at tage problemstillingen op, og vi får medhold, vil det komme mange andre til gode, idet ingen trafikselskaber i Danmark i øjeblikket giver kontanter tilbage i forbindelse med betaling, lyder det fra Erik Bertelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Annonce