Annonce
Randers

Ældrecenter med tyvstart: Sundhedsklinik godt igang før åbningsfest

Sygeplejerske Rikke Østergaard betjener sammen med sosuhjælpere og -assistenter fra Ældrecenter Thors Bakke den nye sundhedsklinik. "Idéen til klinikken er opstået ud fra vores fokus på, at det er deres liv, og vi er her for at hjælpe dem," forklarer hun. Foto: Annelene Petersen.
Ældrecenteret Thors Bakke har allerede før fredagens fejring af den nye sundhedsklinik tyvstartet lidt. Indtil videre har der primært været positive erfaringer.

Randers: Øjendråber i øjnene, høreapparater i ørerne og støttestrømper på benene. Det er nogle af de visiterede tilbud, som borgerne på Ældrecenter Thors Bakke i stigende grad har skullet ud af døren for at få.

Men der er dog intet behov for jakke eller andet overtøj. For det handler bare om at træde ud af deres lejlighed og ned i den spritnye sundhedsklinik i ældrecentrets egne lokaler. Og faktisk er sundhedsklinikken ikke officielt åbnet før fredag 16. august. Men medarbejderne har valgt at have en glidende overgang siden april.

Sygeplejerske i klinikken, Rikke Østergård, fortæller, at de fleste af de ældre har været positive over for det nye initiativ.

- Det giver dem noget frihed i stedet for, at de skal sidde og vente på os, forklarer hun.

I øjeblikket er det sådan, at dem, der har en fast visitation aftaler et tidspunkt om morgenen, hvor de kommer ned og får hjælp til for eksempel at sætte høreapparater i. Senere på formiddagen har klinikken en times fri åbningstid, hvor borgerne kan få hjælp til pludseligt opståede problematikker som skiftning af batterier i høreapperat eller få tjekket et udslæt.

- Før brugte sosuhjælperne en del tid på at få fat på sosuassistenter eller sygeplejersken, når der var nogen, der skulle have set på noget. Nu kan de i stedet henvise til klinikkens åbningstid, forklarer Rikke Østergård.

Selvfølgelig er der nogen, der spørger: "Kan I ikke bare komme op til mig?", men når vi så forklarer idéen med det, kan de fleste godt se det.

Sygeplejerske Rikke Østergård.

Social gevinst

Hun understreger, at der også er en social gevinst i det, når borgerne mødes på sundhedsklinikken i stedet for at skulle sidde i hver deres lejlighed og venter.

- Selvfølgelig er der nogen, der spørger: "Kan I ikke bare komme op til mig?", men når vi så forklarer idéen med det, kan de fleste godt se det, forklarer hun.

Med tiden håber Rikke Østergård at langt flere aktiviteter kan foregår i sundhedsklinikken. For eksempel ville doseringshjælp til medicin være oplagt.

- Men selvfølgelig skal rengøring, bad og morgenmad stadig foregår hos den enkelte borger. Det er klart, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce