Annonce
Navne

Æresbror har 40-års jubilæum

40-års jubilar Jan Nørager er æresbror i Serapions Ordenen. Foto: Bjarne Smed
Jan Nørager har arbejdet som sælger i det civile liv.

Det er med titel af æresbror, Jan Nørager, i øvrigt netop fyldt 70 år, onsdag 8. september kan fejre 40-års jubilæum i Serapions Ordenen.

Titlen har baggrund i, at Jan Nørager ud over at være et flittigt medlem af den lokale loge, Navitas på Kristrupvej, gennem årene har gjort en særlig indsats for logen på landsplan.

Egentlig var det Jan Nøragers far, der i sin tid var blevet opfordret til at blive logebror, dog uden at realisere det, men det var på hans opfordring, sønnen valgte at melde sig ind og blev optaget den 8. september 1981.

Annonce

Jan Nørager er for den længste tids vedkommende vokset op i Hornbæk og kom i kontorlære på fabrikken Passat i Ørum ved Viborg. Her havde han også været i erhvervspraktik.

Efter aftjent værnepligt i Skive ansattes Jan Nørager i Vendsyssel som sælger af landbrugsmaskiner, og salg har i det hele taget præget hans erhvervsmæssige løbebane.

Det blev efterfølgende til otte-ni år i firmaet Silo Jensen i Kærby, og så fulgte en længere årrække som repræsentant for virksomheden Brenderup på Fyn. Her havde hans far været ansat i mange år, men måtte stoppe på grund af helbredsproblemer. Det blev til salg af trailere i næsten 20 år med det meste af Jylland som område.

Nye opgaver

Nye opgaver ventede. Jan Nørager ansattes hos Kronjyllands Campingcenter, der havde været hans kunder i tiden hos Brenderup, og siden blev det til ansættelse ved Midtvejs Caravan i Råsted, inden erhvervskarrieren sluttede med ansættelse i et firma i Støvring ved Aalborg, der solgte førstehjælpsprodukter. Området var stort - hele landet.

I min tid hos Brenderup kunne jeg komme hjem til spisetid om aftenen og så køre til Grindsted eller et andet sted bagefter med en levering, af og til med en søn som passager.

Jan Nørager

Det siger sig selv, at med sådanne ansættelser har Jan Nørager kørt mange kilometer, faktisk op til 90.000 om året, på landevejene.

- I min tid hos Brenderup kunne jeg komme hjem til spisetid om aftenen og så køre til Grindsted eller et andet sted bagefter med en levering, af og til med en søn som passager, fortæller Jan Nørager.

Hos Silo Jensen besøgte Jan Nørager  samtlige andefarme i hele Danmark, idet firmaet i Kærby fremstillede specielle foderautomater.

Annonce

To gange ordensmester

To gange i løbet af de foreløbig 40 år som medlem af Navitas har Jan Nørager beklædt posten som logens ordensmester, ikke at forveksle med logemesteren.

Privatbopælen er Stevnstrup. Hustruen Bodil arbejder som sekretær ved Danish Crown i Paderup.

Sammen med en anden 40-års jubilar, Flemming Juncher Nielsen, fejres Jan Nørager ved mødet i Navitas onsdag aften 8. september.

Annonce
Randers For abonnenter

Nye trængsler for trafikanter i Randers venter forude: Først var det Hvidemøllebroen, nu skal et af de mest befærdede kryds flyttes

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Østjylland

Politiet må ikke straffe fartsyndere i turistområde: Borgere føler sig magtesløse i spil mellem systemer

Randers For abonnenter

Marienlund skyder op med nye ejerlejligheder midt i populær bydel: Seks ud af 12 lejligheder er allerede solgt inden rejsegildet

Randers

Politiet søger vidner efter sag om blufærdighedskrænkelse: Fremmed satte sig ind på passagersædet og befamlede og kyssede 21-årig kvinde

Randers

Hotel Stephansen lukker restauranten til jul: - Det er vel en overgang på vej mod et salg af hotellet

Randers

Næsten alle partier står bag: 50 millioner kroner ekstra til børneområdet hvert år

Randers FC For abonnenter

Middelfart mod Randers FC, siger du? Den har skam også sin helt egen historie

Navne

25 års jubilæum: Arkivets materiale er der for at blive brugt

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Camilla og Finn er sikre i deres sag: Derfor lugter det på Randers Havn

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

Sport For abonnenter

Udkørt Randers HK-profil utilfreds med løst krudt i skudarmen: - Det er svært, når kroppen siger fra

Leder For abonnenter

Livsfarligt for lokalsamfundet: Der skal mere fart på, Randers Kommune

Østjylland

Kandidat til HK's ledelse krænkede medarbejder verbalt til julefrokost

Annonce