Annonce
Randers

Ærlig beredskabsdirektør: - Tårerne trillede ned ad mine kinder

En af de sager, der i 2017 gjorde det største indtryk på beredskabsdirektøren, var familietragedien i Ulstrup, hvor seks personer blev fundet døde i et parcelhus på Amstrup Bakker. Arkivfoto: Henning Bagger

2017 var et barskt år for de frivillige hos Beredskab og Sikkerhed Randers. Det lagde beredskabsdirektøren ikke skjul på, da han lørdag stod på talerstolen for at takke de mange frivillige for deres indsats.

Annonce

Randers: De frivillige mænd og kvinder hos Beredskab og Sikkerhed Randers er af en særlig støbning.

Det stod helt klart, da de lørdag var samlet for at modtage borgmesterens og ledelsens tak for, at de hver dag året rundt står klar til at rykke ud, når det brænder allermest på. Uanset, om det er aften, nat eller weekend, smider de frivillige, hvad de har i hænderne, og pakker deres egne følelser væk for at holde hovedet koldt ved ulykker, der ville lamme de fleste af os andre. Ulykker, som der i 2017 var særligt mange af.

- Det har været et barskt år, fastslog beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl, da han stod på talerstolen foran de mange frivillige.

- Vi har været med til at hive dødfundne op af vandet. Til efterslukningsarbejdet ved den brand i Allingåbro, der på få minutter fik et hjem til at gå op i røg, og som tog beboeren med. Og vi har oplevet motorvejsulykker, hvor forældre alt for tidligt er revet bort fra deres børn, lød det fra direktøren, som også hudløst ærligt fortalte, at 2017 bød på en af de mest uhyggelige sager i hele hans karriere.

- Med mine 13 år i ambulancetjenesten troede jeg, at jeg havde oplevet alt. Indtil vi i januar sidste år rykkede ud til Ulstrup, hvor en hel familie var fundet død, fortalte han og henviste dermed til den familietragedie, der 9. januar 2017 fandt sted i en villa i Amstrup Bakker, hvor en familiefar dræbte sin kone og deres fire børn for til sidst at tage livet af sig selv.

- Den sag står lysende klart i min hukommelse. Den rystede mig. Og jeg må indrømme, at tårerne trillede ned ad kinderne, da jeg den aften puttede mine egne børn, fortsatte direktøren, mens flere af de frivillige nikkede for at bekræfte, at han bestemt ikke var den eneste, der var blevet påvirket af arbejdet med den sag. Et arbejde, der blandt andet bestod i at sørge for lys på gerningsstedet, så politiets teknikere kunne fortsætte undersøgelserne, da mørket faldt på.

Beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl lagde i sin tale til de frivillige ikke skjul på, at 2017 bød på usædvanligt hårde sager. Arkivfoto: Lars Rasborg
Annonce

De frivillige kan ikke undværes

Udover at sørge for lys på gerningssteder og hjælpe med slukningsarbejde og ved ulykker bliver de frivillige også tilkaldt, når bygninger skal afstives efter brande eller eksplosioner, og når der skal pumpes store mængder vand væk ved oversvømmelser.

- Som frivillige startede I i 2017 årets første dag med at pumpe 1,5 millioner liter vand væk fra en gård i Favrskov, fortalte Beredskabsgården Langvangs daglige leder, Henrik Pedersen, og tilføjede, at halvdelen af de frivilliges udrykninger går til netop Favrskov, Norddjurs eller Syddjurs Kommuner.

Så de frivillige kan ikke undværes. Hverken i Randers eller oplandskommunerne. Og det gælder både ved udrykningerne og i det daglige, hvor de gør en kæmpe indsats ved blandt andet at hjælpe til i Randers Ugen, agere samaritter og løbende vise beredskabets materiel frem for borgerne, var beredskabsdirektøren og den daglige leder enige om.

At beredskabets frivillige enhed ikke kan undværes, virkede borgmester Torben Hansen (S) til at være enig i. I hvert fald brugte også han talerstolen til at takke og rose de mange fremmødte mænd og kvinder for deres store indsats i året, der er gået.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Billeder og reportage fra premieresejr i Hornbæk: Dobbelte målscorere, cheftrænere i aktion og en kandidat til årets mål

Sport For abonnenter

Stor sæsonoptakt til Serie 1: Lokal dynamitpulje og Helsteds togt i Nordjylland

Randers

Narkokørsel ved midnatstid

Annonce