Annonce
Sport

Ærlig Dalby: Vi har prøvet at få barn i et stykke tid

Camilla Dalby (nr. 20) er gravid og ude resten af sæsonen. Arkivfoto: Annelene Petersen

Randers HK må undvære Camilla Dalby resten af sæsonen, da højrebacken er gravid. Det er et længerevarende ønske, der går i opfyldelse for bagspilleren, der har oplevet tab undervejs.

Annonce

Randers: Hun er Randers HK's næstmest scorende spiller i denne sæson og den suveræne topscorer i kronjydernes historie med langt over 1.000 mål, men kampen mod TTH Holstebro var sidste gang, de kronjyske tilhængere får Camilla Dalby at se på banen i denne sæson.

Den tidligere landsholdsspiller er nemlig gravid og er sat til at have termin i april.

- Det er spændende, og jeg er rigtig, rigtig glad. Det har været et stort ønske for mig og min kæreste i et stykke tid nu, så vi er selvfølgelig rigtig lettede over, at vi kan få lov til at dele nyheden. Det er noget af det største, vi kommer til at opleve, så vi er bare rigtig glade, siger en glad Camilla Dalby, der sigter efter at vende retur til håndboldbanen om et lille års tid.

- Jeg håber at være klar til sæsonstart næste år. Det kan godt være, at jeg ikke kommer til at være på mit bedste, men jeg håber, at jeg kan være klar til at spille og bidrage. Det bliver en udfordring, for det bliver det længste, jeg har været væk fra håndboldbanen i snart tyve år, siger Camilla Dalby.

Annonce

Åbenhed og rettidig omhu

De lykkelige omstændigheder kommer langt fra som en overraskelse for klubben, da den 29-årige bagspiller har spillet med åbne kort lige fra hun første gang overvejede at vende retur til Randers HK fra sit ophold i montenegrinske Buducnost i 2015.

- Det har ikke været nogen hemmelighed i håndboldverden, at jeg gerne har villet have et barn. Lige siden jeg kom hjem fra Buducnost har jeg snakket med klubben om, at det på et eller andet tidspunkt i den her kontraktperiode var mit ønske at få et barn, så det vidste de allerede, inden jeg vendte hjem, siger Camilla Dalby.

Klubbens cheftræner, Niels Agesen, der tiltrådte i sommer, har også vist rettidig omhu og forstærkede i forårets løb truppen med to højrebacks, Sara Johansson og Lærke Christensen.

- Klubben har investeret i to højrebacks, fordi de nok også har tænkt, at det har været lidt på lånt tid med mig. Det har givet mig en form for ro, at klubben har helgarderet sig, så holdet ikke bliver svækket mere end højst nødvendig. Der er to gode spillere til at tage over, så det er dejligt, at jeg bare kan få lov til at glæde mig over det, siger Camilla Dalby.

Annonce

Tab undervejs

Der er i den grad også grund til at glæde sig for Camilla Dalby og kæresten, der nu venter deres første barn, da familieforøgelsen har været en følelsesmæssig hård oplevelse.

- Min kæreste og jeg har prøvet at få et barn i et stykke tid, og vi har oplevet nogle tab undervejs. Det har selvfølgelig gjort, at jeg et eller andet sted har gået og været i en form for sorg samtidig med, jeg skulle præstere på håndboldbanen, fortæller Camilla Dalby, der gerne vil stå frem med sorgen for at bryde et tabu.

- Det giver jo altid et knæk på ens privatperson, når man oplever tab. Det har været rigtig hårdt, men jeg har også bevidst villet være åben og ærlig omkring det, fordi jeg ved, at jeg ikke er den eneste, der står i den situation. Jeg vil gerne hjælpe andre med at føle, at man ikke er en fiasko, fordi man oplever tab, siger højrebacken, der er overbevist om, at hun kommer styrket tilbage til håndbolden.

- Jeg ved 100 procent, at jeg bliver et gladere menneske, fordi jeg har været lidt trist som privatperson det sidste stykke tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Randers Kommune i fuld gang med forberedelser: For første gang nogensinde overhaler babyboomere de unge

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Randers For abonnenter

Leif holder sig aktiv med givende gøremål efter arbejdslivet: 70 år, frisk og frivillig

Annonce