Annonce
Randers

Øjebæ eller smuk oase: By-eng deler vandene Øjebæ eller smuk oase: By-eng deler vandene

Nogle synes, det er smukt, andre at det er grimt. Naturområdet, som Randers Kommune har beplantet som et forsøg ved Jens Otto Krags Plads, splitter borgerne. Foto: Annelene Petersen
Det forsøg, som Randers Kommune i øjeblikket kører ved Jens Otto Krags Plads, er et, mange har en holdning til. Grimt, pænt, for vildt eller for lidt vildt. Den grønne, kuperede oase splitter borgerne.

Randers: Er du til natur i byen, eller vil du hellere have mere bymiljø? Kan du lide vilde blomster, eller synes du, det mest af alt ligner ukrudt? Pladsen, der før var en græsplæne ved Jens Otto Krags Plads, er blevet kuperet med små bakker, der er flyttet træer ind, og der er sået en blanding af vilde blomster, som vi kender fra grøftekanterne: Valmuer, margueritter og kornblomster.

Og det er et eksperiment, som Randers Kommune kører for at få flere grønne oaser ind i byen.

- Forsøget løber til Randers Festuge, og det er vigtigt at sige, at der ikke er taget stilling til, om det skal være der permanent. Det er et midlertidigt forsøgsprojekt om at danne noget, der minder om en strand-eng, og borgernes meninger er væsentlige for at danne baggrund for, hvad der skal arbejdes videre med, og hvad der ikke skal, siger funktionsleder i planafdelingen hos Randers Kommune, Marit Christiansen, der tilføjer, at det er godt, at der kommer gang i en dialog om det.

Annonce
Et nærskud af nogle af de vilde blomster, der er sået på pladsen. Foto: Annelene Petersen

Bynke er fjernet

Hun fortæller, at der er kommet flere henvendelser fra borgerne til kommunen om, at der har været bynke mellem blomsterne på pladsen.

- Og det er naturligvis utilsigtet. Det er ikke meningen, at der skal være bynke der, og det er naturligt, at borgere med allergi overfor bynke har været bekymrede. Derfor blev der i uge 27 fjernet ukrudt på pladsen, og det blev der også i uge 29, siger Marit Christiansen.

Frida Valbjørn Christensen (EL), der sidder i Miljø og teknikudvalget i Randers Kommune, mener, at det er fint, at folk har en holdning til by-engen.

- Det er jo en smagssag. Og det er svært at nå til enighed om sådan noget. Men jeg synes, at det er fint, at folk kommer med deres holdninger, både fra den ene og den anden side. Og det vil ikke være muligt at gøre alle tilfredse i sådan en sag, siger Frida Valbjørn Christensen, der selv er fortaler for mere natur i byen.

- Jeg har været der og set det, og jeg synes, det er rigtig fint og en god ide at få mere natur ind i byen. Og det er da bedre end bare en mark, synes jeg. Og så er det godt for insekterne, vi ser jo, at flere og flere bifamilier dør, siger politikeren.

Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Thorsager Kirke har næsten fået alle stole tilbage: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Annonce