Annonce
Østjylland

- Økologi og flere hænder er vejen frem

Bodil Kvistgaard Olsen, spidskandidat for Enhedslisten i Favrskov Kommune. Privatfoto.

Enhedslistens ideologiske grundlag bliver i høj grad taget med ind i byrådet, hvis partiets spidskandidat i Favrskov, Bodil Kvistgaard Olsen, bliver valgt ind 21. november.

Favrskov: Bodil Kvistgaard Olsen, spidskandidat for Enhedslisten i Favrskov Kommune, har især tre overrskrifter, hun har tænkt sig at arbejde under, hvis udfaldet af kommunalvalget bliver, at hun kan indtage en plads i byrådet 1. januar.

De hedder ifølge kandidaten selv: "Flere kollektive løsninger og fællesskab", "Mere vild natur og økologi" og "Nej til skattelettelser, ja til mere velfærd".

- Hvis jeg får lov, så vil jeg i hvert fald gerne kæmpe for, at landmændene i kommunen kan få gratis økologitjek, så de kan få undersøgt, om det er muligt at blive lagt om. Og så vil jeg gerne se på, om ikke Favrskov Kommune kan få lavet en indkøbspolitik, der er 100 procent økologisk, siger hun.

De stiller også op

I alt ni kandidater stiller op for Enhedslisten i Favrskov. Udover spidskandidaten Bodil Kvistgaard Olsen stiller følgende lokalpolitikere op:Peder Meyhoff, Hinnerup

Heidbra Jonsdottir, Hadsten

Arve Meum, Lading

Elin Leth Jespersen, Hinnerup

Per Hermansen, Houlbjerg

Bendt Lund Nielsen, Hammel

Aksel Madsen, Hinnerup

Per Holm Knudsen, Hammel

Mere medarbejderinddragelse

Spidskandidaten vil desuden arbejde for, at de medarbejdere, der kan kalde Favrskov Kommune for deres arbejdsgiver, bliver inddraget i væsentligt højere grad, end de gør i dag, fortæller hun.

- Jeg mener, at den service, borgerne skal have fra kommunen, skal komme gennem dens medarbejderes trivsel. Nogle mener, at der skal rationaliseres mere, men det mener jeg ikke, at der kan. Der skal tvært imod ske en endnu større inddragelse af medarbejderne på de vigtige områder, og så skal der tilføres flere ressourcer, siger hun og tilføjer:

- Det gælder især skoleområdet, hvor jeg synes, der skal være tolærerordninger og mindre hold, end der er nu, men der kan også være mange andre steder, hvor man skal sætte ind. Grundskylden blev sat ned sidste år, og jeg vil gerne have de penge tilbage til mere velfærd, for det er der i den grad brug for. Der skal flere hænder til skolerne og de andre institutioner, men også til de ældre, lyder det.

Bodil Kvistgaard Olsen

Bodil Kvistgaard Olsen bor lidt udenfor Houlbjerg sammen med sin mand og to drenge på henholdsvis 18 og 11 år. Hun er uddannet folkeskolelærer og arbejder på en skole i Randers. Ved tidligere kommunalvalg har hun også stillet op for Enhedslisten, dog længere nede på listen. I fritiden går Bodil Kvistgaard Olsen til volleyball, og så er hun også i gang med at lære at spille klaver. Derudover bruges tiden primært på familien, haven og på at læse bøger.

Annonce

Forhenværende rebel

Bodil Kvistgaard Olsen har, med sine egne ord, været en venstreorienteret socialist, siden hun som 18-årig flyttede til Aarhus og meldte sig ind i den røde ungdomsorganisation Rebel. Hun har været mere eller mindre aktiv i Enhedslisten, siden partiet startede, og har også stillet op til folketings- såvel som kommunalvalg førhen. Det er dog første gang, hun stiller op som spidskandidat.

- Jeg vil langt hellere det lokale, har jeg fundet ud af. I det område, jeg bor i, er indbyggerne i en række byer gået sammen i det, vi kalder et klyngesamarbejde, og det har virkelig inspireret mig, siger hun.

- Jeg synes godt, kommunen kunne godt gøre mere ud af at opfordre de mindre samfund til at gå sammen på den måde og give dem nogle rettigheder i forhold til de ting, der måtte være vigtigt for borgerne i de mindre områder området. Det synes jeg er vigtigt, siger hun.

Avisen portrætterer frem til valget 21. november partiernes spidskandidater i Favrskov Kommune. I dag kigges der nærmere på Bodil Kvistgaard Olsen, der er spidskandidat for Enhedslisten i Favrskov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Randers FC melder udsolgt til pokalfinalen: - Det forslår som en skrædder i helvede

Sport For abonnenter

Kaotisk optakt før Cimbria-nedtur i semifinalen: - Han har svigtet klubben og sine holdkammerater for egen vindings skyld

Annonce