Annonce
Randers

Økonomisk presset region lægger op til besparelser 295 millioner de næste to år

Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Regionsrådsformand Anders Kühnau har sendt forslag til budget 2019 i Region Midtjylland til politisk forhandling i regionsrådet. Forslaget rummer bud på et sundhedsvæsen, der hænger bedre sammen, men også besparelser for 195 mio. kr. i 2019 og yderlig 100 mio. kr. i 2020.

region midtjylland: Et forslag om både politiske prioriteringer og besparelser ligger nu hos samtlige politiske partier i regionsrådet. Afsender er regionsrådsformand Anders Kühnau (S), der har givet sit forslag til, hvordan budgettet for regionen skal se ud de kommende år. Og Anders Kühnau lægger ikke skjul på, at der i 2019 og 2020 skal skæres 295 mio. kr.

Regionen er økonomisk presset på en række områder som f.eks. medicin, uddannelse af nye læger på hospitalerne og udgifter i forbindelse med ibrugtagning af nye hospitaler.

- De spareforslag, jeg nu lægger frem, betyder, at vi fortsat har et sundhedsvæsen af høj faglig kvalitet. Det er også forslag, som ikke lægger op til, at personalet bare skal løbe stærkere, siger Anders Kühnau i en pressemeddelelse.

- Vores sundhedshuse kan og bør vi udbygge langt mere, f.eks. med ambulatorier tæt på borgerne. Derudover har det topprioritet for mig at give psykiatrien et mærkbart løft, siger Anders Kühnau.

Annonce

Mere til psykiatrien

Han foreslår at afsætte 50 mio. kr. til psykiatrien, 10 mio. kr. til sundhedstilbud tæt på borgeren og op til 2,5 mio. kr. til drift af et børnehospice. Til gengæld mener han, at man kan samle behandlinger på færre steder - selvom om han erkender, at det i nogle tilfælde vil betyde forringelser for borgerne i form af længere transporttid.

Færre ambulante besøg er også en mulig besparelse.

- Kan en gigtpatient i stedet for at møde op til kontrol med faste intervaller i højere grad - sammen med personalet - være med til at vurdere, om der faktisk er brug for kontrollen? Den udvikling er vi godt på vej med, men vi kan komme endnu længere, mener Anders Kühnau.

Annonce

Sådan bliver slagets gang

Forslaget er netop sendt i høring hos personalet og hos samarbejdspartnere.

Regionsrådet behandler budgettet første gang onsdag 22. september. Efter høringerne skal det drøftes i Regionsrådet 4. september, til andenbehandling i forretningsudvalget 18. september og vedtages i Regionsrådet 26. september.

www.budget19.rm.dk kan man se forslaget i sin helhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Stop for eksport af levende dyr

Randers FC

Genlæs livebloggen: Randers taber 2-0 til AGF i Aarhus

Randers FC For abonnenter

Kontraktudløb til sommer: Status på fremtiden for mål-maskinen Marvin Egho

Annonce