Annonce
Læserbrev

Skole. Ørum fortjener folkeskolen

Læserbrev: 1. august startede nye enheder for skoler og børnebyer med fælles ledelse og forældrebestyrelse. Det er positivt at opleve, hvordan man lokalt er gået til omstillingen. I område Midt er opgaven særligt svær, fordi friskoleplaner ledsages af forslag om at lukke folkeskolen i Ørum.

Folkeskolen i Ørum er en vigtig del af Norddjurs' skoletilbud. Ørum fortjener fortsat sin børneby med Fjellerup Børnehave og Åparken i Ørum. De er en del af vores skolestruktur. Nu én enhed med hele Midten i Norddjurs og en samlet bestyrelse fra hele området. Med Glesborg Børneby, Savværket i Gjerrild og dagplejen. Børnebyer er noget særligt for os i Norddjurs. Med sammenhæng fra barnets 0. år indtil 7. klasse og gode overgange.

Samling i én enhed kom som følge af besparelser. Men ikke kun af nød. "Område Midt" matcher Norddjurs Kommunes udviklingsplan. "Midten" er en samarbejdsenhed i kommunen.

Det har været omstridt, at 7.-9. klasserne nu skal gå på overbygningsafdelingen i Grenaa. Samling her giver mange unge syd for Grenaa et godt miljø. Der har mange unge og forældre taget overbygningen i Grenaa til sig. Der lægges et stort arbejde i at inkludere de "store" fra Glesborg og Ørum skoler på Søndre, inden de skal videre på en af ungdomsuddannelserne i samme område.

Friskolekredsen har opfordret Norddjurs til at lukke folkeskolen i Ørum og overlade dem bygningen. Det gør vi ikke, da vi politisk har besluttet et folkeskoletilbud i Ørum, som er gratis og for alle børn.

Friskolen opererer med tre scenarier, som alle betyder, at folkeskolen lukker. Det er ikke vores dagsorden. Vi samarbejder selvfølgelig med alle friskolekredse. Det kan Gjerrild og Norddjurs friskoler og kredsen, der forsøgte men opgav i Ørsted, nok bekræfte. Men vi samarbejder ikke om at ødelægge folkeskolen og lukke en enhed, der er ønsket af området og er en central del af vores beslutninger om folkeskolen i Norddjurs.

Vi arbejder på, at børneby Midt fortsætter og udvikles i fremtiden – også i Ørum.

Vi arbejder ikke for, at en friskole tager over. Med den risiko siden at kaste håndklædet i ringen. I det scenarie består alene folkeskolen i Glesborg og friskolen i Gjerrild. Men Ørum fortjener bedre.

Til slut stor tak til bestyrelse, personale og ledelse i område Midt og folkeskoleforældrenes indsats i den omstilling, der er sket i "Bybånd Midt" i en turbulent tid.

Annonce
Illustration: Jens Nex
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Smuk som et stjerneskud

Sjældent har vi set vores skønne Randers smukkere end netop nu. Mens vi nærmer os årets mørkeste dag, er der lys overalt i vores by. Lysets by skinner i vintermørket og lyser op i en måned, der ellers er mørk og våd og kold. Julebelysningen i gågaderne i vores hyggelige, historiske middelaldermidtby skaber varm stemning i Slotsgade, Torvegade, Sct. Mortens Gade, Brødregade og Houmeden. Selv på Rådhustorvet synes lyset i vinduerne i byrådssalen at være varmt. Bevæger vi os væk fra midtbygaderne, fremstår også området omkring havnen og åen som et julehyggeligt åndehul. Julebelysningen på havnekontoret og parkeringshuset stråler om kap med belysning, granguirlander og juletræer på stibroen, Randersbro og den blå bro. Sparekassen spiller smukt med på Tronholmen - i lighed med den lysende hest i Søndergade. Lidt længere mod vest lyser regnskovens kupler grangrønt i vintermørket. Smuk som et stjerneskud skinner vores by smukkere end mange andre julebyer. Den side af Randers skal vi også huske at se og huske at glæde os over og huske at dele med andre. Danmarks smukkeste juleby fortjener at få besøg fra andre byer, og derfor skal vi huske at fortælle vidt og bredt om byen, der er vores, byen, vi elsker at være en aktiv del af og leve vores gode liv i. Også selv om der er sager i vores by, der i særklasse mangler julefred. Her i mediehuset glæder vi os hver morgen over det smukke syn, der møder os, når vi møder på vores nye arbejdsplads på øverste etage af SCS-Huset på Randers Havn. Overalt i synsfeltet er broer og bygninger klædt i julehyggelig belysning, der giver os en glad begyndelse på dagen. Vores morgenoplevelse i denne decembermåned vil vi gerne dele med vores læsere, og derfor byder vi tirsdag, onsdag og torsdag 90 læsere indenfor, 30 hver morgen. Vi serverer et rundstykke, en kop kaffe og verdens smukkeste juleudsigt, og vi giver en lille julegave. Abonnenter kan gratis løse billet på Avisfordele.dk. Se det hele lidt fra oven. Og se Randers fra den smukke side.

Annonce