Annonce
Læserbrev

Skole. Ørum fortjener folkeskolen

Annonce

Læserbrev: 1. august startede nye enheder for skoler og børnebyer med fælles ledelse og forældrebestyrelse. Det er positivt at opleve, hvordan man lokalt er gået til omstillingen. I område Midt er opgaven særligt svær, fordi friskoleplaner ledsages af forslag om at lukke folkeskolen i Ørum.

Folkeskolen i Ørum er en vigtig del af Norddjurs' skoletilbud. Ørum fortjener fortsat sin børneby med Fjellerup Børnehave og Åparken i Ørum. De er en del af vores skolestruktur. Nu én enhed med hele Midten i Norddjurs og en samlet bestyrelse fra hele området. Med Glesborg Børneby, Savværket i Gjerrild og dagplejen. Børnebyer er noget særligt for os i Norddjurs. Med sammenhæng fra barnets 0. år indtil 7. klasse og gode overgange.

Samling i én enhed kom som følge af besparelser. Men ikke kun af nød. "Område Midt" matcher Norddjurs Kommunes udviklingsplan. "Midten" er en samarbejdsenhed i kommunen.

Det har været omstridt, at 7.-9. klasserne nu skal gå på overbygningsafdelingen i Grenaa. Samling her giver mange unge syd for Grenaa et godt miljø. Der har mange unge og forældre taget overbygningen i Grenaa til sig. Der lægges et stort arbejde i at inkludere de "store" fra Glesborg og Ørum skoler på Søndre, inden de skal videre på en af ungdomsuddannelserne i samme område.

Friskolekredsen har opfordret Norddjurs til at lukke folkeskolen i Ørum og overlade dem bygningen. Det gør vi ikke, da vi politisk har besluttet et folkeskoletilbud i Ørum, som er gratis og for alle børn.

Friskolen opererer med tre scenarier, som alle betyder, at folkeskolen lukker. Det er ikke vores dagsorden. Vi samarbejder selvfølgelig med alle friskolekredse. Det kan Gjerrild og Norddjurs friskoler og kredsen, der forsøgte men opgav i Ørsted, nok bekræfte. Men vi samarbejder ikke om at ødelægge folkeskolen og lukke en enhed, der er ønsket af området og er en central del af vores beslutninger om folkeskolen i Norddjurs.

Vi arbejder på, at børneby Midt fortsætter og udvikles i fremtiden – også i Ørum.

Vi arbejder ikke for, at en friskole tager over. Med den risiko siden at kaste håndklædet i ringen. I det scenarie består alene folkeskolen i Glesborg og friskolen i Gjerrild. Men Ørum fortjener bedre.

Til slut stor tak til bestyrelse, personale og ledelse i område Midt og folkeskoleforældrenes indsats i den omstilling, der er sket i "Bybånd Midt" i en turbulent tid.

Illustration: Jens Nex
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Kun højre kant på papiret: Vito skaber forvirring i ny rolle

Annonce