Annonce
Randers

Østbro eller ej: Ny omfartsvej kan være et plaster på såret

En ny østbro, der skal lede en del af trafikken uden om Randers, og samtidig forbinde det nordlige af kommunen og Djursland, vil ikke blive finansieret med kommunale kroner. VVM-undersøgelsen for en østforbindelse er lavet for en bro ved Tjærby. Arkivfoto: Richard Sylvestersen
Hvis der skal laves en bro øst for Randers, må der statslige midler til, mener kommende formand for udviklingsudvalget.

Randers: Politikerne i Randers arbejder i disse år på at skaffe penge i kassen, så der kan bygges en ny bro centralt i Randers. Broen skal aflaste den meget trafikerede Randersbro.

I mange år har det også været et ønske at få lavet en bro eller tunnel øst for Randers. Ønsket er stadig stort hos de kommunale politikere, men pengene bør komme fra staten. Det mener Christian Brøns (V), der til august bliver formand for udviklingsudvalget.

En ny østforbindelse vil nemlig løse regionale udfordringer, og blandt andet sikre bedre tilgængelighed til motorvejen for borgere i det nordlige Randers og på Djursland. Det vil også lette adgangen fra Djursland til regionshospitalet i Randers.

- Der er lavet en VVM-undersøgelse som forberedelse til en ny østforbindelse. Men finansieringen er en statsopgave, og det er ikke afklaret, hvordan den skal drives, siger Christian Brøns med henvisning til, at det kan være en mulighed at opkræve brugerbetaling.

Noget der til gengæld kan være en kommunal opgave er at se nærmere på, om ringvejen i det nordlige Randers skal forlænges fra Hadsundvej til Udbyhøjvej. Lige nu slutter ringvejen ved Hadsundvej, men hvis den blev ført helt frem til Udbyhøjvej, ville det have stor betydning for området i det nordlige Randers fra Havndal til Dronningborg.

- Det kan lette adgangen til motorvejstilkørslen i Randers Nord for mange borgere.

Samtidig vil en forlængelse af ringvejen være en forudsætning for østbroen, hvis og når den kommer.

Der er dog ikke i øjeblikket sat penge af på de kommunale budgetter til en forlængelse af ringvejen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce