Annonce
Debat

Østbroen – tværpolitisk samarbejde

Læserbrev: Et flot samarbejde mellem Syddjurs, Norddjurs og Aarhus kommuner udspillede sig i går på TV2 Østjylland, hvor socialdemokratiske borgmestre for de omtalte kommuner sammen med trafik-ordføreren for Socialdemokratiet stod sammen for at fremme deres fælles projekt og interesse for en motorvej til Grenå, der skal indgå i de kommende statslige infrastrukturforhandlinger for de kommende 10 år, som forventes afsluttet inden sommerferien.

Jeg kan ikke forestille mig, at der ikke ville være samme interesse for at stå sammen om en østbro, som vil være en kæmpe gevinst for Randers, der ville få løst deres trafikkaos gennem to bydele, og som ville fremtidssikre infrastrukturen i et Randers i vækst. Samtidig med at vi ville få bundet vores landområder i Randers Kommune bedre sammen og dermed give mulighed for både vækst og bedre mulighed for pendling til og fra arbejde. En østbro ville samtidig være med til at binde både Norddjurs og Syddjurs bedre sammen med det nordøstlige Jylland, og Aarhus Kommune ville sikre bedre adgangsforhold til den lufthavn, som de nu ejer 100 procent.

Jeg synes, at det er ærgerligt, at vi i Randers ikke udnytter de muligheder, vi har, og står sammen om at udvikle på vores kommune og vores landsdel, da det vil være til gavn og glæde for alle i kommunen. Desværre kan jeg ikke erindre en eneste gang, hvor byens borgmester sammen med de folkevalgte for Socialdemokratiet, Venstre og SF har stået sammen om et fremstød for at sikre og gøre opmærksom på et projekt til gavn for udviklingen af vores kommune og vores opland på samme måde, som vi så i aftes. En østbro vil være et af Danmarks bedste infrastrukturprojekter baseret på samfundsøkonomiske analyser og en intern rente på 11 procent, og ved lidt benarbejde så vil det være ganske naturligt for de tre føromtalte kommuner at støtte op om et projekt, som vil tilgodese ikke bare Randers men hele landsdelen. Gad vide, om borgmestrene for de tre kommuner ikke aktivt ville støtte en østbro, såfremt vi bakkede op om en motorvej til Grenaa.

Annonce


Det er ærgerligt, at vi i Randers ikke udnytter de muligheder, vi har.


Et af de vigtigste områder at udvikle Randers på nu og i fremtiden er et øget fokus på infrastrukturplanerne, således at vi bliver koblet på alle de projekter, som er i støbeskeen i vores landsdel, og at vi bliver naturligt forbundet til de større byer omkring vores kommune. Det vil være oplagt, at vi får koblet os mere aktivt på ethvert projekt om offentlig transport mellem byerne og specielt Aarhus. Ved at sikre stabile og hurtigere forbindelse til Aarhus hele døgnet så vil Randers kunne udvikle sig yderligere som studieby og et alternativ til de meget dyrere boliger sydpå.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten her

Randers FC For abonnenter

AGF var statister i ny randrusiansk triumf: Dét sagde Randers FC-lejren efter sejren over rivalerne

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Analyse: Derfor får Dansk Folkeparti to mandater i det nye byråd

Randers For abonnenter

Daniel og Mads springer ud i et verdenseventyr - det har kostet blod, sved, tårer og masser af mad

Østjylland

DF-politiker dømt for racistisk opslag på Facebook

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra det østjyske derby: Let på hatten, Kronjylland!

Randers FC

Se videoanalysen og højdepunkterne: Randers FC er kongerne af Østjylland

Randers For abonnenter

Renés lystfiskermekka var allerede en succes, men corona-pandemien gav fra dag ét væksten et yderligere boost

Debat

Debat: Der skal styr på spildevandet - ellers får vi aldrig et godt vandmiljø

Erhverv

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Randers

Antik og lopper i lange baner for første gang i den nye hal: Arena Randers bugnede af varer og folk

Randers For abonnenter

Fra kaptajn i skyerne til træ-transport i asfalthøjde: Da pilotjobbet røg, var Kresten ikke for fin til at slæbe kloakrør

Randers

Borger-opfordring til at der skal gå sport i det: Handl i Randers midtby, så den ikke går til grunde

Annonce