Annonce
Østjylland

Østjyder: Sådan har vores hverdag ændret sig under corona-krisen

Hvordan har corona påvirket jeres hverdag? Og hvad savner I mest? Det har vi spurgt ni østjyder om. Privatfotos

Århus Stiftstidende har haft digital kontakt til en hel stribe østjyder, som her fortæller, hvordan corona-virussen har ramt deres hverdag.

Marie Holme Højbjerg

Marie Holme Højbjerg. Privatfoto

41 år

Frisør

Bor i Aarhus

Hvordan har coronakrisen ændret din hverdag?

Det har ændret min hverdag sådan, at jeg har helt fri. Og det er kedeligt!! Jeg kan ikke arbejde hjemme desværre, så jeg går en del op i min datters skole og prøver at være kreativ, og holde humøret oppe på hende. Det har og sændret min hverdag, at jeg ikke kan se mennesker, som jeg ellers ser mange af i min hverdag, hvilket jeg elsker.

Hvad savner du mest?

Jeg savner mine kollegaer og kunne gå på arbejde! Jeg savner mine veninder og familie.

Hvordan holder du humøret oppe?

Min datter holder mit humør oppe. Det hjælper også at være udenfor ved skov og strand og at snakke i telefon.

Kamille le Fevre

Kamille le Fevre. Privatfoto

40 år

Arkitekt

Bor i Aarhus

Hvordan har coronakrisen ændret din hverdag?

Jeg er blevet sendt hjem fra arbejde - med løn, hvilket jo er takket være vores helt fantastiske system. Følelsen er dog lidt sær, da jeg gerne ville have kunnet bidrage med at få min arbejdsplads igennem krisen ved selv at arbejde.

Hvad savner du mest?

Det jeg savner mest er helt sikker alt det sociale, knus og tæt samværd med familie og venner. Er ved at udvikle hudsult!

Hvordan holder du humøret oppe?

Jeg holder humøret oppe med en masse fysisk arbejde i min kolonihave. Derudover har jeg købt maling til mine køkkenlåger, så de kan få en tur. Venner og familie bliver plejet med lange facetime-sessioner og gåture med afstand. Derudover er jeg gravid og nyder tanken om at gå og "ruge" et lille nyt menneske, som om alt vil kommer ud til sommer, når vi forhåbentlig er ovre det værste.

Metti Sckerl

Metti Sckerl. Privatfoto

76 år

Pensionist

Bor i Skejby

Hvordan har coronakrisen ændret din hverdag?

Det der har ændret min hverdag mest, er de begrænsninger der er på bevægelsesfriheden.

Hvad savner du mest?

At besøge børn og børnebørn og få et kram.

Hvordan holder du humøret oppe?

Jeg holder humøret oppe med havearbejde i solskinnet i min kolonihave.

Else Holme Lippert

Else Holme Lippert. Privatfoto

66 år

Socialpædagog i et botilbud for udviklingshæmmede

Bor i Skejby

Hvordan har coronakrisen ændret din hverdag?

Der er rigtig mange og anderledes udfordringer på mit arbejde. Det kræver konstant opmærksomhed og forklaringer at prøve at hjælpe de udviklingshæmmede med at overholde restriktionerne i denne krise. Derudover er der hele tiden i underbevidstheden frygten for at blive smittet.

Hvad savner du mest?

Jeg savner mest at kunne være almindelig overfor alle. At kunne give knus og kram med god samvittighed.

Hvordan holder du humøret oppe?

Jeg prøver at tænke positivt og huske på, at mine nærmeste har det godt. At det her er en overgang, og at vi nok skal komme godt igennem. Også snakker jeg rigtig meget i telefon med børn, familie og venner.

Chresten Heesgård Ibsen

Chresten Heesgård Ibsen med sin familie. Privatfoto

44 år

Hjemmegående far

Bor i Brabrand

Hvordan har corona-krisen ændret din hverdag?

Jeg sagde op fra mit job i december, så coronakrisen har ikke ændret meget arbejdsmæssigt. Men at hele familien er hjemme hver dag er - omstændighederne til trods - fantastisk. Vi har holdt hjemmeskole med oplæg for hinanden, madskole og læst ufattelig meget.

Hvad savner du mest?

Jeg savner ikke meget. Jo, at vi må være sammen med naboer og venner. Jeg har vænnet mig af med at bruge sociale medier, computer, telefon og tablet i hyperomfang, så venner, man må besøge, ville være stort.

Hvordan holder du humøret oppe?

Vi har været virkelig meget ude i naturen.

Christina Ahlgreen Haa

Christina Ahlgreen Haa. Privatfoto

55 år

Pædagogmedhjælper

Bor i Lisbjerg

Hvordan har corona-krisen ændret din hverdag?

Jeg er hjemsendt, så min hverdag er meget anderledes. Jeg holder mig så vidt mulig indendørs. Jeg kommer nok kun ud for at handle. Og holder stor afstand til folk, hvis jeg er ude og handle. Coronakrisen gør også at jeg ikke kan være sammen med mine børn og min familie.

Hvad savner du mest?

Jeg savner hverdagen. Min familie. Og mine kolleger.

Hvordan holder du humøret oppe?

Jeg synes ærlig talt, at det er lidt svært at holde humøret oppe, men jeg tænker også, at det er nødvendigt med alle disse tiltag. Jeg taler i telefon med min familie. Og så tænker jeg på alt det vi igen kan når krisen er ovre.

Hanna Larsen

Hanna Larsen med sit barnebarn (der er journalist på avisen) mens det stadig var tilladt at give krammere og tage selfies. Privatfoto

77 år

Pensionist

Bor i Aarhus C

Hvordan har corona-krisen ændret din hverdag?

Min hverdag er ændret drastisk. Jeg færdes meget lidt ude og er vel nærmest frivilligt isoleret. Det indebærer minimum personkontakt med familie og venner. Heldigvis har jeg digital kontakt.

Hvad savner du mest?

Jeg savner udeliv, gåture, personlig kontakt og et godt kram eller to.

Hvordan holder du humøret oppe?

Jeg skruer ned” for strømmen af coronainformationer , synger med på danske sang-programmer i TV og holder mig beskæftiget med bøger, håndarbejde og så videre. Jeg er nok den fødte optimist ... Jeg prøver at “se "det halvt fyldte” glas og jeg tror på, at det snart blive bedre igen.

Claus Blem Jensen

Claus Blem Jensen. Privatfoto

57 år

Kommunikationschef i AURA Energi

Bor i Aarhus C – midlertidigt flyttet i sommerhus

Hvordan har corona-krisen ændret din hverdag?

Alt er ændret. En dagligdag på en pulserende arbejdsplads sammen med sjove, skønne og impulsive kolleger er byttet ud med en hjemmearbejdsplads i sommerhuset og uendelige skype-møder med hovedtelefoner.

Samværet med venner, familie og naboer er skåret helt væk. Kulturelle oplevelser som biografbesøg, restauranter, koncerter og teateroplevelser er byttet ud med gode bøger og musik på anlægget. Og serier på Netflix. Og noget så analogt som en kryds-og-tværs… Fodbold og andet sport på tv og håndbold i hallen er lagt på is…. Fitnessworld, og golfrunder er bandlyst – heldigvis må man stadig gå en lang tur i det gode vejr.

Hvad savner du mest?

At se mine venner og familie. At kunne give et kram. Og at kunne få gjort noget ved det golfhandicap… det skulle jo have været en stor sæson i år.

Hvordan holder du humøret oppe?

Med bevidstheden om, at vi nok skal komme igennem det, sammen. Og med en forventning om, at vi lærer noget af det her. Jeg tror, at vi får rusket rundt på nogle af vores vaner, f.eks. omkring hvordan arbejdsliv og undervisningssituationer kan være. Nå ja, og så glæder det mig selvfølgelig, at fibernettet og andre teknologier giver os mulighed for alligevel at få verden til at hænge sammen.

Lene Louise Mortensen

Lene Louise Mortensen. Privatfoto

26 år

Pædagog

Bor i Åbyhøj

Hvordan har corona-krisen ændret din hverdag?

Jeg er pædagog i en vuggestue i Viby, så man må sige, at min dagligdag som de fleste andres er vendt på hovedet. Jeg arbejder hjemmefra og har fokus på at få lavet alle de ting, vi kan lave uden børnene, så der er mest muligt tid til dem, når vi kommer tilbage til en mere normal hverdag. Og så er jeg frivillig i foreningen Natur & Ungdom (Aarhus), hvor vi har planlagt en masse fede aktiviteter for børnefamilier i naturen. Også i samarbejde med andre foreninger. Det er sat på pause. Så er det jo bare hverdagens rutiner og den frihed man normalt har og hvordan man omgås andre, som er kommet ind under nogle andre rammer. Det kræver lidt tilvænning.

Jeg føler også lidt, at jeg står i en venteposition i forhold til mit erhverv. Vi skal jo være klar til at hjælpe hvor der er/bliver brug for os.

Hvad savner du mest?

Det jeg savner mest, er det sociale samvær med familie og venner. Størstedelen af min familie bor i nærheden af Skive, så afstanden kommer på en måde til at føles længere.

Hvordan holder du humøret oppe?

Jeg har brugt noget tid på at finde nogle nye rutiner og hvordan jeg skal balancere en ny hverdag, hjemmearbejdet, informationsstrømmen med mere. Så jeg starter dagen med at dyrke yoga eller mediterer og ”ser” morgensang med Phillip Faber. Jeg ringer/skyper sammen med familie, venner og kollegaer, bager og så videre i løbet af dagen.

Jeg har en fantastisk veninde, som er sygeplejerske, og vi har en aftale om at løbe tre gange i ugen, og det giver mig meget energi. Så har jeg også mulighed for at være sammen med hende – på afstand.

Naturen betyder rigtig meget for mig, så jeg prøver at komme ud hver dag – særligt de dage, hvor vi ikke løber.

Jeg prøver at finde måder jeg kan være sammen med venner og familie på afstand. Der hjælper de sociale medier jo rigtig meget. I aften (onsdag, red.) skal jeg spille ”Det Dårlige Selskab” over nettet med mine søskende og deres kærester. Og i morgen har jeg aftalt med to veninder i Aalborg, at vi skal dyrke ”coronafitness” med Melvin Kakooza på Instagram.

Og så er jeg så heldig, at jeg har en altan, hvor jeg kan sidde og læse og høre musik hen på eftermiddagen.

Lotte Misser

Lotte Misser på bænken ved Strandvejen i passende afstand fra veninden.

55 år

Sælger

Bor i Højbjerg

Hvordan har coronakrisen ændret din hverdag? Jeg skal ikke så tidligt op, og alle tre børn er mere eller mindre rykket ind, store som små. De læser til eksamen. Her er ok ro og mad i køleskabet. Faktisk er det lige før min dag er mere hektisk med alle de forsømte gøremål, man har, når man bor i hus med have. Jeg HADER havearbejde .......bliver så sur. Det er ikke balsam for min sjæl... tværtimod.

Hvad savner du mest?

Jeg savner virkelig hverdagen. Jeg holder af hverdagen som I Dan Turèlls digt. De fleste dage føles som søndage. Jeg hader søndage. Det er sådan en lidt "doven dag" hvor man mentalt forbereder sig på mandagen og frem. Jeg savner virkelig at komme på genbrugsstationen, når jeg nu engang virkelig har tid til at komme i bund ude som inde.

Og så savner jeg kaffen på min stamcafé Bills Coffee i Vestergade.

Hvordan holder du humøret oppe?

Det er nemt i dette fremragende forårsvejr. Jeg nyder dejlige gåture med børnene i skoven. Jeg mødes cirka hver anden dag på Strandvejen til 2-meters-morgenkaffe kl. 9.00 på bænken ved havet med en veninde. Vi taler om løst og fast i cirka 45 minutter. Vi nyder udsigten og taler om den skræmmende situation, vi befinder os i, men glæder os over, at vi er i vante omgivelser og ikke er strandet på et hotel ude i verden.

Med mit positive sind skal jeg nok overleve denne “krise”, for det vil jeg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce