Annonce
Østjylland

Østjyllands Politi i aktion mod massageklinikker: Fem kvinder udvist

En aktion mod tre østjyske massageklinkker gav pote for Østjyllands Politi. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen

Fem kvinder med udenlandsk statsborgerskab i alderen 22-40 år er blevet udvist efter en aktion i Aarhus og Randers torsdag. Ingen af dem havde dansk arbejdstilladelse.

Annonce

AARHUS/RANDERS: Østjyllands Politis Sektion for Særlige Sager var i sidste uge på besøg i tre forskellige massageklinikker i Aarhus og Randers, og det viste sig at være en god idé.

På to af stederne stødte de nemlig på i alt fem kvinder, der ikke havde arbejdstilladelse. På en klinik i Aarhus var det tre kvinder med thailandsk statsborgerskab, og i Randers var der tale om to kvinder med brasiliansk statsborgerskab. De fem erkendte at have arbejdet uden arbejdstilladelse og er derfor blevet sigtet for det.

Aktionen var en del af en større indsats på området, fortæller Peter Bay, der er politikommissær hos Østjyllands Politi.

- Vi har løbende aktioner målrettet mange forskellige arbejdspladser for at sikre, at der ikke bliver brugt ulovlig arbejdskraft. Blandt andet reagerer vi på konkrete anmeldelser, ligesom vi deltager i de landsdækkende aktioner mod menneskehandel, som Rigspolitiet koordinerer for hele landet, siger han og varsler samtidig, at der kommer flere indsatser den næste tid.

De fem kvinder blev efterfølgende fremstillet i grundlovsforhør, hvor de alle blev udvist af Danmark og fik forbud mod at rejse ind i landet igen. Fire af dem blev samtidig varetægtsfængslet, indtil deres udvisning er på plads. Den femte kvinde, en 22-årig med thailandsk statsborgerskab, blev løsladt efter grundlovsforhøret, fordi det ikke kan udelukkes, at hun har været offer for menneskehandel. Hendes sag er derfor blevet overtaget af Center Mod Menneskehandel, der skal hjælpe hende ud af Danmark. Derudover vil Østjyllands Politi på baggrund af afhøringen af hende vurdere, om de kan rejse sigtelse mod eventuelle bagmænd.

- I de fem konkrete sager undersøger vi, om der er noget ansættelsesforhold, som i så fald vil kunne straffes med klækkelige bøder, der kan løbe op i over 100.000 kroner, siger Peter Bay.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Fra kulkælderen til topscorer-bejler: Mentaltræner bag Vitos vilde forandring

Randers

August i Randers spækket med kultur

Annonce